Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 19 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La gestió a Alzira del nostre patrimoni i identitat
Opinió: Fernando Pascual

Les nostres arrels ens han ajudat a créixer al pas dels segles, de segur que com a persones i col·lectiu social seguirem fent d’Alzira la ciutat més meravellosa del territori valencià


._000904

.-000466
Vetlar pel nostre patrimoni i per les nostres senyes d’identitat com a alzirenys i valencians han sigut dos constants des que el PSOE va accedir al govern municipal.
Al llarg d’estos huit anys hem fet possible la recuperació d’edificis singulars, com el palau de Casassús que ens vam trobar amb el sostre enfonsat i en estat d'abandonament altament preocupant, conscients de la necessitat de preservar i posar en valor este emblemàtic palau no hem escatimat en ganes i esforç per salvar el que encara queda d’ell i per reposar aquelles parts que, encara que insalvables, hem pogut tornar a construir per tal de recuperar este edifici. De no haver actuat amb ell a hores d’ara estaríem lamentant la pèrdua d’una de les joies patrimonials de la nostra ciutat.
La Casa Reial, el lloc en passava estances el rei Jaume I, on va morir abdicant en favor de seu fill, Pedro. Per això la nostra ciutat té una importància en la història del Rei Jaume I. A més este espai està declarat Bé d’Interés Cultural, i com a tal hem consolidat l’entorn del que encara queda en peu per tal de mantindre en condicions un espai que forma part esencial de la història i esdevenir d’Alzira.  
El magatzem de Cucó és un altre dels espais en què s’ha estat treballant per tal de condicionar-lo i dotar de tot el necessari per a passar a albergar un espai destinat en un futur a associacions i col·lectius de jovens.
Els tres panels commemoratius del cultiu de la taronja a la nostra ciutat han format part de l’enriquiment patrimonial en estos anys de govern. Ubicats en tres llocs distints de la ciutat homenatgen a les dones i homes que al llarg del temps feren d’Alzira un lloc referent en el cultiu i tractament de la taronja, tant important i lligada a la ciutat.
Amb motiu del centenari del pont de ferro varem recuperar el color original del mateix. 
Hem condicionat i dotat de tot el que deu albergar un museu: imatges, locucions, ninots, indumentaria l’espai dedicat a les falles, la festa gran de la ciutat que declarada Festa d’Interés Turístic Nacional i Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, mereixia un espai on aglutinar tot allò que dona sentit a esta manifestació festiva i cultural al nostre territori i molt arrelada a Alzira.
L’art urbà ha estat present al llarg de tota l’etapa i com a mostra d’això hem de fer constància dels dos murals que adornen les façanes del carrer Benifaió després de procedir a l'enderrocament del mur que el feia inaccesible.
Dos escultures, una dedicada als fallers, en la plaça Major, i l’altra a la Setmana Santa i als confrares, al carrer Major Santa Caterina, són altres mostres de l’estima que sentim els socialistes per tot el que ens identifica com a poble. Isabel Aguilar en la seua etapa de vicealcaldessa va fer possible perpetuar per a sempre estes dos manifestacions festives en forma d’escultures urbanes amb les que qualsevol pot fotografiar-se i mostrar que som un poble obert, festiu i amb ganes d’aportar tot el nostre sentiment en les tradicions que anem passant generació rere generació.
No podem oblidar altra escultura dedicada als gats i gossos i ubicada en la plaça de la Constitució, obra donada per l’artista local, Elena Negueroles. 
La tamborada local va ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, després d’un incansable treball que al final va donar els seus fruits en forma de recompensa per a perpetuar el so del tambor i el bombo com alguna cosa destacada i rellevant que forma part indissosiable de la nostra forma de ser i pensar. 
Estes són només algunes coses que deixem com a llegat del nostre pas com a part del govern local i esperem que es mantinga al llarg dels anys com a mostra de tot el que els alzirenys som capaços d’aportar en esta canviant societat, malgrat això nosaltres com a poble sabem mantindre’ns fermes a les nostres arrels, eixes que ens han ajudat a créixer al pas dels segles i que de segur continuaran engrandint tot allò que com a persones i col·lectiu social podem seguir aportant per a fer d’Alzira la ciutat més meravellosa del territori valencià.
Fernando Pascual Moscardó
Regidor de Serveis Urbans
 
.-000132

.-000049

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal