Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
domingo, 30 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Conselleria alça la restricció per a les cremes agrícoles entre els 100 i 500 metres del sòl forestal

Fins el 31 de maig 2023




._000853 

._000581
La Conselleria d’Agricultura publicat hui, 28 d’abril de 2023, una nova resolució que modifica les condicions de la prohibició de la crema de restes de cultius i altres elements en les zones pròximes a terrenys forestal, de manera que s’eximeixen de la prohibició les parcel·les situades a més de 100 metres de sol forestal.

 

Recordem que l’anterior resolució, amb efectes des de fa un mes, prohibia amb caràcter general la crema agrícola en totes les explotacions que es trobaren a menys de 500 m. del sòl forestal. Des de la publicació del Diari Oficial de hui, estes condicions han variat i s’alça la restricció per a la crema de les restes de poda agrícola en parcel·les que es troben entre els 100 i els 500 metres del sòl forestal (zona general del pla local de cremes agrícoles d’Alzira), des de demà 29 d’abril i fins al 31 de maig del present any. 

 

Cal tindre en compte que en les darreres setmanes s’han anat fent tasques de poda en molts cultius que han acumulat molta biomassa agrícola seca als camps. Esta situació suposa un potencial risc d’incendi forestal i també un risc fitosanitari greu per als propis cultius i les plantacions confrontants, per tant es considera necessari gestionar mitjançant l’ús tradicional i controlat del foc, tota esta biomassa acumulada abans de l’època de major risc per incendi forestal. 

 

En parcel·les entre 100 i 500 metres de sol forestal, la crema agrícola es podrà realitzar baix les següents condicions:

 

1.- S’ha de tindre en vigència per a la present campanya, la Declaració responsable de Crema demanada a l’Ajuntament. Cal remarcar que si la declaració ja s’havia obtés amb anterioritat a la prohibició general de les cremes, continua sent vàlida fins al 31 de maig de 2023, no hi ha que tornar a demanar-la per aquest període.

 

2.- Sols es podrà cremar de dilluns a dissabte, excepte festius, des de l’eixida del sòl fins a les 13:30 hores.

 

3.- Els dies que el Centre de Coordinació d’Emergències de la generalitat Valenciana decrete per a la zona d’Alzira un nivell de pre-emergència per incendis forestals ALT (2) o EXTREM (3), no es podran realitzar cremes agrícoles amb independència del dia de la setmana. Esta informació es pot consultar al següent enllaç web. https://www.112cv.gva.es/es/incendios-forestales 

 

4.- La crema s’haurà de realitzar sempre baix les condicions que s’arrepleguen al dors de la Declaració Responsable de Crema, i aquesta s’ha de tindre en paper per l’operari responsable, en el moment que s’estiga realitzant la crema.

 

Estem en una situació de sequera prolongada i d’elevades temperatures que obliga a adoptar mesures de restricció extraordinàries per tal de minimitzar la incidència i la recurrència d’incendis forestals, i es per això que aquelles parcel·les agrícoles que es troben a menys de 100 m. del sòl forestal (zones de màxim risc segons el Pla Local de Cremes) continuaran sense poder utilitzar el foc per a gestionar les restes de poda, tenint per tant les cremes agrícoles prohibides fins a nova ordre.
Per a conèixer amb major detall en quina zona es troba cada parcel·la agrícola, es pot consultar el següent visor web del Pla Local de Cremes d’Alzira 
https://alzira.gvsigonline.com/gvsigonline/core/load_public_project/plalocalcrema/

 

A mode resum, una vegada identificada la parcel.la al visor s’ha de tindre en compte el següent:

 

- En zona forestal, i zona agrícola de màxim risc (< 100 m. de sòl forestal); no es poden fer cremes agrícoles.
- En zona de risc general (100- 500 m.) es poden realitzar cremes agrícoles amb declaració responsable de crema en vigència.
- En zona agrícola a més de 500 m. es poden realitzar cremes agrícoles sense declaració responsable de crema.
Ajuntament d’Alzira
 
 
.-000130
 .-000143

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal