Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 17 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Compromís per Alzira aposta pel comerç local i de proximitat

El col·lectiu de Compromís Alzira ha repartit en el mercat ambulant dels dimecres 1.200 kg de taronges ecològiques dels camps dels candidats i han reivindicat la importància del comerç local


._000910

Compromís som la força de la proximitat i la sostenibilitat i, per això mateix, som molt del comerç local. Amb aquesta acció volem donar suport al producte de proximitat, reivindicant un model de producció i de consum responsable amb els llauradors i comerciants, i sostenible amb el territori, com ja hem comentat en diversos fòrums. Des de Compromís Alzira volem preus justos tant per als productors com per a consumidors, perquè dignificant el camp valencià millorarem la nostra cistella pel que fa a preus i qualitat.
Tanmateix, la importància del comerç local va més enllà del seu vessant econòmic. Dona vida a la nostra ciutat i als nostres barris i, en basar-se en la confiança i el tracte personal, suposa un intangible de gran valor que ens fa millors des del punt de vista no només econòmic sinó també social i comunitari. A més, contribueix amb impostos, creació de treball i destí dels beneficis a l’economia i benestar de la nostra ciutat i, en un context d’emergència climàtica, representa l’aposta pels circuits curts de comercialització i per una mobilitat sostenible i saludable. Per això apostem per treballar, des de la col·laboració amb el sector comercial, per fomentar, potenciar i dinamitzar el comerç local, afavorir la seua modernització i competitivitat i reforçar-lo dins d’un model de ciutat més amable i de proximitat, buscant la identificació entre el comerç local i els nostres veïns i veïnes. Per eixe motiu, hem de continuar fomentant el comerç local tal com ho estem fent amb Diego Gómez al capdavant de l'Ajuntament: 
Potenciarem el Consell Assessor de Comerç com a espai d’interlocució i col·laboració amb el comerç. Vincularem un grup de treball d’hostaleria per a la participació del sector hostaler dins del Consell anterior.
Impulsarem el II Pla d’Acció Comercial, orientat a la promoció, dinamització i modernització del comerç local.
Apostarem pel comerç local i de qualitat en totes aquelles compres i subministres en les quals l’Ajuntament puga decidir legalment on abastir-se.
Continuarem potenciant i ampliant els programes de bons de comerç local, per animar la compra en establiments comercials d’Alzira.
Potenciarem els recursos i campanyes de foment del comerç local que s’estan duent a terme des d’IDEA (portal comercial, oficina AFIC, dia del comerç local, escola de comerç concurs d’aparadors, fira comercial, Ens movem pel comerç, Alzira 12 mesos 12 comerços)..., i descentralitzarem les activitats de foment del comerç pels diferents barris d’Alzira.
Treballarem junt amb els comerços en el disseny de noves campanyes, activitats, projectes de dinamització comercial per fer valdre el comerç local i el producte de proximitat.
Col·laborarem amb la mancomunitat i amb altres pobles i ciutats per generar sinergies i organitzar projectes conjunts i complementaris de promoció del comerç.
Treballarem per simplificar i facilitar els tràmits per a la creació i manteniment de comerços, i donarem assistència, informació i acompanyament als comerços per a facilitar l’accés a subvencions, formació i recursos, i per a facilitar la transmissió o el relleu generacional en els comerços locals que funcionen.
Potenciarem la formació, l’acompanyament i l’ajuda als comerciants per a la seua digitalització i modernització.
Continuarem promovent mesures i accions per a difondre i visibilitzar els comerços locals, i dinamitzant el carrer per tal d’atraure a la població de la comarca cap a les zones dels comerços.
Col·laborarem amb el sector comercial en l’impuls d’un model sostenible i ecològic de repartiment a domicili a Alzira, a través de la cooperació entre el comerç local amb plataformes i mitjans comuns i de l’ús de formes transport més sostenible, per minimitzar la contaminació i l’ús de l’espai públic i millorar la competitivitat respecte a les grans plataformes de venda en línia.
Impulsarem mesures, junt amb els comerços, per a la transició ecològica i l’economia circular i l’eficiència energètica en les àrees comercials.
Farem més amables els carrers de les zones on s’ubiquen els nostres comerços, ampliant ombres i vegetació i creant itineraris de compra a peu; connectarem diferents àrees a través d’un procés de participació ciutadana, com per exemple la conversió en zona de vianants de la plaça del Regne i part del seu entorn.
Impulsarem una estratègia d'alimentació de proximitat lligada a la producció local i sostenible, que aborde entre altres aspectes el foment de l'alimentació saludable i agroecològica, la reducció del malbaratament alimentari, la promoció de la cultura agroalimentària responsable, i la millora de la distribució dels productes locals mitjançant el suport als canals curts de comercialització.
Impulsarem un pla de transformació i revitalització dels mercats municipals (Mercat de La Vila, Mercat d'Abastos i mercat ambulant) per a facilitar la venda directa al consumidor dels productes locals.
Impulsarem la dinamització i promoció del mercat ambulant, treballant conjuntament amb el sector per establir una regulació, incloure’l dins la política de foment del comerç local i millorar la qualitat del mercat.
Estudiarem la possibilitat de crear un segell de denominació d'origen de l'agricultura vinculada a les valls de La Murta, La Casella i Aigües Vives, i la protecció del taronger com a patrimoni cultural i paisatgístic, per a impulsar la comercialització dels productes vinculats al territori i amb molts anys de tradició, que li atorguen una qualitat diferenciada. Crearem la marca de taronges de la Ribera, per donar un valor afegit i diferencial a les taronges produïdes en la nostra comarca.
Potenciarem l’Escola de Cuina El Respirall per abastir les necessitats de personal i formació del sector hostaler i millorar la seua qualitat, i estudiarem la possibilitat d’oferir servei de restauració a la ciutadania per tal de garantir la formació de qualitat de l’alumnat.
Impulsarem activitats i campanyes per a descentralitzar l’oci de la ciutat i dinamitzar l’hostaleria dels barris.
Potenciarem la formació i acompanyament per a la digitalització i modernització de l’hostaleria.
Compromís per Alzira


  

._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ADMINISTRADOR - 18/05/2023
Información política patrocinada. Por decisión de la redacción, no se admiten comentarios.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal