Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 22 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar

Pep Carreres
Ver imágenes de esta noticia
1

 Amb Compromís, Alzira pot tindre platja | Opinió: Pep Carreres

L'Ajuntament disposa de la propietat de 172 fanecades a vora riu en la finca coneguda per Hort de Redal


._000910

És possible i és viable. El pròxim govern de la ciutat té al seu abast l'opció de decidir fer una passa endavant en aquesta direcció.
Dos fonaments d'eixida i una conjuntura determinada posen en joc aquesta oportunitat. 
La primera premissa de totes és que l'Ajuntament disposa de la propietat de 172 fanecades a vora riu en la finca coneguda per Hort de Redal, i la segona és que enguany s'inicia la inversió europea de vora dos milions d'euros mitjançant la fundació Biodiversitat per la implantació de bosc de ribera.
A més a més, estem obrint els ulls en allò que està passant als paratges naturals de tot arreu .La crisi climàtica i l'augment de temperatures corresponent amplifica la demanda d'espais fluvials i agreuja la seua saturació en moments crítics cada volta més freqüents. 
Generar alternatives als espais fluvials saturats així com a les mateixes platges convencionals en moments de màxima aglomeració activarà polítiques de sostenibilitat i solució al estendre l'oferta  de bany i esbarjo i pal·liar així la concentració excessiva de desplaçaments .
El lloc està situat a vora riu, ben comunicat amb les poblacions més properes en mode mobilitat alternativa sense motor per mitjà de l'anell verd, de la via verda (antic trenet) ja refeta pràcticament i altres vies ciclopeatonals ja fetes o en gestació  que situen com a potencials usuaris  a les poblacions  dAlzira, d'Algemesí, de Carcaixent i l'Alcúdia per citar només als més poblats.
El projecte se situa en la línia europea de revegetació de les ciutats i valoració dels espais naturals com a patró més adient per fer front a l'emergència climàtica .
Així mateix, aquest projecte guanyador de proximitat o de comarcalitat pot situar-se com un projecte tractor que done a la ciutat un caràcter de promoció de servei públic avantatjós per l'activitat, l'ocupació i la iniciativa privada amb tendència a l'hostaleria, comerç local o d'oci. 
El parc fluvial d'Alzira (Hort de Redal) comptaria amb un enclavament de bany o platja fluvial, i disposaria de la mateixa aigua de riu establint-se al voltant boscos de ribera amb distintes espècies pròpies dels cursos fluvials com ara freixes, xops, oms, salzes, tamarius, etc., acompanyats per la vegetació associada com baladres, murta, falgueres o alocs.
Però, a part de la idea central de la platja fluvial i el pla d'arbrat per allò de què és la peça de més atractiva, la implantació d'aquesta iniciativa pública té en compte l'estudi i la implementació d'un centre d'interpretació del riu Xúquer destinat a la divulgació de la flora i fauna, a més dels assumptes més rellevants d'aquest ecosistema com la restauració patrimonial de l'antic sistema de bombeig de rec. Tot açò amb vista a la comunitat educativa i cultural amb l'intent clar d'augmentar la conscienciació des de ben prompte de la importància del nostre entorn per la vida en general.
A tot allò dit cal sumar l'aspecte més important que és el de la participació social que deixant clar que el desenvolupament del projecte no és d'avui per demà, sí que podem dir que fer via en aquesta direcció pot possibilitar un progrés en molts aspectes com l'esportiu, augmentat considerablement la dotació en infraestructures demandades pràcticament per totes les associacions.
També podem avançar en l'ampliació dels horts comunitaris i es podria considerar un auditori si la participació ciutadana necessària per a l'evolució de la iniciativa així ho considerarà ,així com un centre sociocultural o multiús.
En definitiva es tracta d'un projecte obert a la ciutadania, interessant per els vessants mediambiental i de promoció econòmica susceptible de ser finançada tant per l'àmbit públic pel seu valor de transició ecològica com per l'àmbit privat per l'assumpció d'ocupació. Alguna cosa que pot unir a la ciutat en un projecte comú que ens donaria un guany de qualitat.
No voldria acabar l'article sense insistir en la importància de la connectivitat d'aquest espai de riu amb la xarxa ciclopeatonal que ja hi és i està fent-se per l'impuls del Govern Municipal mercès a l'equip de Medi Ambient al costat de les aportacions necessàries de la Mancomunitat de la Ribera Conselleria ,Diputació i el mateix Ministeri.
Contemplar el desenvolupament del projecte Parc Fluvial d'Alzira (Hort de Redal) seria molt adient essencialment per l'impacte mediambiental en profit d'una major biodiversitat , refugi i esbarjo per les persones sobretot en temps estivals i també des de el vessant de promoció econòmica en sentit clar de sostenibilitat.
Pep carreres | Regidor medi ambient i transició ecològica a l’Ajuntament d'Alzira
 
 

._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ADMINISTRADOR - 22/05/2023
Información política patrocinada. Por decisión de la redacción, no se admiten comentarios.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal