Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
viernes, 26 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Nou pont de Xàtiva a Alzira, mai tant prop | Opinió: Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira

El 25 de maig va fer un any de l’acord històric per a que este projecte siga viable


 ._000913

._000004
Dies passats la Direcció General de l’Aigua, que ostenta competències sobre el barranc de La Casella, adjudicà a TYPSA, que ha redactat l’Estudi d’alternatives per la reducció del risc d’inundabilitat a La Ribera, i que està redactant el projecte d’ampliació del barranc des del Xúquer fins l’avinguda de Carcaixent, l’Avantprojecte que dissenye la solució per ampliar el barranc (16 a b), substituint el Pont de Xàtiva (17a) por altre més llarg que elimine el coll d’ampolla que reté els cabdals impedint que el Canal interceptor desaigüe. Així es reduirà el risc d’inundació a Alzira.

 

Al Resum del Contracte, que adjuntem, es palesen les intencions de la Generalitat Valenciana: assumir les necessitats detallades a l’Estudi, concretar les solucions a l’Avantprojecte per licitar conjuntament el projecte i l’execució de les obres corresponents.

 

El passat vint-i-cinc de maig, l’ajuntament per unanimitat demanà consignacions als PGE2023  de 26MM. En eixe any, la FaavvAlzira, feu vindre senadores i diputades per tal d’aconseguir-les. Un dels arguments utilitzats per fer-nos desistir era que, sense un projecte d’execució que haguera superat tots els tràmits, no es podia incloure partida que resolguera la nostra problemàtica. Partíem de que el primer escaló: el projecte, mai seria realitat sense partida pressupostària. La nostra resiliència, amb el ferm suport d’Esquerra Republicana, provocà la partida finalista de 5MM per a que la Generalitat Valenciana amplie el barranc de La Casella. Fou la millor prova de que la sobirania està en mans dels representants del poble.  La primera despesa a consumir de la partida serà la redacció del projecte. La resta per l’executar-lo.

 

Com que la Confederación Hidrográfica del Júcar està concloent la tramitació dels projectes dels trams des del Xúquer fins al pont de Xàtiva (19) i la confluència del Barxeta i  Casella (20) i té  previst que les màquines estiguen treballant el primer trimestre del 2024, aquestes obres deurien simultaniejar-se amb les de l’execució del nou pont de Xàtiva (17a) i la nova connexió del col·lector de residuals (17b) que l’ajuntament haurà de efectuar, en coordinació, al mateix lloc.  

 

Ara que anem a renovar la Corporació, les alzirenques esperem que les noves regidores:
Mantinguen la unanimitat d'ara fa un any sobre les solucions: 
Ampliar el barranc des de la tancà de Sant Antoni fins al Xúquer. (19, 16a, 16b)
Remodelar l’enllaç de la CV41 amb la CV-50 a nivell de la cota 21. (17a) (17b)
Regenerar els terrenys del frustrat centre comercial com tanc de tempestes i parc urbà (18). 
I les defensen unides, argumentant que compten amb l’aval de de la CHJ. (nn) son les solucions tècniques  de l’Estudi d’alternatives per la reducció del risc d’inundabilitat. 
Acceleren el Desviament de col·lector del clavegueram d’aigües residuals (17b).
Efectuen les gestions amb els parlamentaris dels seus partits per tal de que els PGE2024 incloguen partides per fer acabar l’ampliació del barranc de La Casella (16 a b) i per al projecte de tancar la mota per Tulell (21) a consignar, licitar i construir l’any 2025.
Reforcen el Mur del marge dret del barranc de la Casella (15)
 
Ha estat prou demostrat que la unanimitat de la Corporació municipal és la clau per aconseguir els diners per evitar les inundacions. 
 
Aquell que, prioritzant el protagonisme partidista, qüestione l’interès general i  trenque el consens  aconseguit, no serà mereixedor dels nostres vots.
Federació d’associacions de veïns d’Alzira

  

._000641
 
.-000132

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pedro - 26/05/2023
Toda decisión política debe ser estudiada mil veces, para el bien común y el beneficio general.
Antes de realizar un nuevo puente sobre el barranco de la Casella, sustituyendo al actual, se deberá analizar en profundidad la zona, pues tal vez sea mas conveniente que el actual Molino de Montagud (de difícil gestión futura, estando calificado) le sea retirada su clasificación y pueda ser utilizada una pequeña parte de su linde, para el ensanchamiento del barranco.
De ese modo no seria necesario eliminar la bajada de la CV 50 a la Avda. de Carcaixent, sino que esta misma acabase sirviendo de puente para entrar en ella.
Los 5 M concedidos, si hay que utilizarlos, podrían servir para que una consultora especialista en proyectos estudiase un macro proyecto que permitiera realizar una entrada digna a la Ciudad y no lo que actualmente tenemos o lo que parece ser que se pretende realizar, por algún estudio que por ahí existe.
No nos precipitemos y pensemos también en el futuro de las personas y las industrias que se encuentran al otro lado porque lo que mal empieza, mal acaba.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal