Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 25 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Compromís per Alzira donarà més suport a l’esport alzireny

Quan governe farà possible que cap Club esportiu alzireny haja de pagar per la pràctica de l’esport en instal·lacions municipals, donat l’objectiu primordial de foment de l’esport a la ciutat


._000910

Compromís per Alzira ha estat fent una ronda de consultes des de febrer amb les principals associacions i organitzacions vives del poble, entre les quals estaven els clubs i entitats esportives, per conéixer de primera ma els seus problemes i necessitats. Moltes d’elles tenen un nivell de competició altíssim, amb un alt nivell i implicació d’alguns professionals alzirenys, com ara el Family Cash Alzira Futbol Sala, el Club de Tenis Taula, el Club Trencaones o la mateixa U.D. Alzira; altres duen a terme l’excel·lent i poc reconeguda labor, segons el nostre entendre, amb els xiquets i xiquetes del poble, així com la important tasca de millora de la salut i de desenvolupament personal i en equip de la nostra població.

 

Per tot això, s’ha pres bona nota de les seues reivindicacions per a la millora del nostre esport, i hem elaborat un llistat de propostes, sumades a les que des del nostre col·lectiu tenia intenció de posar en marxa només entrar a governar:

 

Promourem les associacions, clubs i escoles esportives com a pilar imprescindible del desenvolupament del teixit esportiu del nostre municipi i una alternativa essencial per a l'oci de les persones joves així com incentivar totes aquelles activitats proposades.
Potenciarem la col·laboració i el diàleg amb les associacions, clubs i escoles esportives, els donarem suport i assistència i reforçarem el paper del consell d'esports.
Incrementarem les ajudes econòmiques als clubs que incentiven l'esport de base, així com dotar de material específic i equipament per seguir potenciant la pràctica esportiva.
Establirem convenis amb instal·lacions privades que faciliten la seua utilització per poder accedir a disciplines esportives on l'Ajuntament no disposa d'instal·lacions actualment.
Promocionarem l'esport a les escoles en coordinació amb els clubs existents al poble, facilitant l'obertura dels centres educatius fora de l'horari lectiu.
Millorarem la gestió pública de la Piscina Municipal, amb una àmplia oferta d'activitats, especialment la terapèutica i escolar, i continuarem apostant per l'eficiència energètica de la mateixa instal·lació.
Augmentarem els horaris dels pavellons esportius polivalents i instal·lacions esportives de major afluència, i donarem facilitats per a l’accés per part dels clubs.
Potenciarem els programes especialment dirigits a persones amb dificultats per a la pràctica esportiva: programes de psicomotricitat, obesitat infantil, recuperació cardíaca, circuits cardiovasculars als parcs i instal·lacions del nostre municipi enfocat a la millora de la salut.
Realitzarem cursos de prevenció de malalties relacionades amb el sedentarisme, com l'obesitat, que afecta un percentatge molt elevat de la població i especialment la població infantil.
Fomentarem el civisme i el joc net creant un decàleg de bones pràctiques i la seua col·locació en tots els centres esportius.
Promourem presència i participació de les dones en activitats esportives, des de la infància, com a mitjà de creixement i desenvolupament personal, i crearem la Setmana de l'Esport Femení i una dotació econòmica específica per potenciar l'esport femení.
Revisarem les instal·lacions esportives per a adaptar l'accés i habilitar espais adequats per a persones amb mobilitat reduïda perquè puguen dur a terme les seues activitats físiques i assistir a esdeveniments.
Senyalitzarem el quilometratge dels circuits a peu habituals en la població i bio saludables.
Fomentarem pràctiques esportives populars i jocs tradicionals en espais oberts.
Durem a terme les mesures necessàries per a mantindre, renovar i millorar les diferents instal·lacions municipals que es troben en mal estat, així com la creació de noves instal·lacions:
Acabar el Fontana Mogort, que comptarà amb l’obertura d’un nou gimnàs públic a disposició de la ciutadania.
Millora de l’espai per a les pistes de petanca.
Canvi de la gespa del camp futbol Venècia.
Nova pista esportiva polivalent i coberta a l'exterior.
Revisió i millora de les goteres del Palau d’Esports.
Estudi per a la creació d’una nova Piscina coberta aprofitant la piscina d’estiu.
Creació de pista patinatge.
Ampliació del gimnàs municipal.
 
Compromís per Alzira quan governe farà possible que cap Club esportiu alzireny haja de pagar per la pràctica de l’esport en instal·lacions municipals, donat l’objectiu primordial de foment de l’esport a la ciutat
Les instal·lacions esportives municipals tenen unes despeses. Però, com passa amb altres serveis que es volen fomentar o tenen interés social, gran part d’aquell cost o tot es fa a càrrec del pressupost municipal. I en aquest cas, Compromís x Alzira, per foment de l’esport local, modificarà les ordenances necessàries per a evitar que els clubs esportius i entitats federades de la ciutat hagen de pagar cap taxa o tarifa. Això es farà amb un procediment participatiu, consultant a totes les entitats relacionades amb l’esport alzireny, per tal que siga una mesura consensuada i que acabe sent assumida per totes les forces vives de la ciutat.

 

Pel que fa a la qüestió plantejada pel Club Trencaones, podem dir el següent:
Dins de la dinàmica anteriorment explicada, es farà tot el que estiga a les nostres mans per negociar amb ells i donar fi al conflicte que han arrossegat aquests anys enrere. Dins de la negociació, es deu plantejar l’ús de les instal·lacions municipals a cost zero per a les famílies alzirenyes federades o associades al Club.
A més, s’ha de pensar en un ús adequat i suficient de les instal·lacions de la piscina municipal per part dels associats al Club, fent-ho compatible amb els altres usos de la resta de la població alzirenya (majors, xiquets dels col·legis o població en general), la qual necessita també la piscina tant a escala terapèutica com lúdic o esportiu.
La possibilitat d’habilitar altres espais, com ara la piscina d’estiu, posant-li una coberta simple i una climatització convenient, ja l’havíem parlat amb ells de manera informal i tinguda en compte també en el nostre programa. Però aquest projecte té alguns requisits d’entrada que hem de pensar bé, com són el seu cost d’execució i, sobretot, de manteniment. No obstant, des de Compromís es veu com una oportunitat per tal de donar més ús a una instal·lació que pràcticament s’utilitza dos mesos a l’any; i, de pas, podria servir per a provar un nou sistema de climatització de l’aigua i entorn, a base d’Energies renovables (biomassa, solar), que podria implementar-se posteriorment a l’altra piscina i altres instal·lacions municipals, per reduir la nostra petjada ecològica i ser pioners en mitigació i protecció del clima. D’aquesta forma, a més, se li donaria eixida a una part important de restes orgàniques forestals i agràries que s’ha de gestionar de forma adequada, produint així un benefici als nostres boscos, reduint el seu risc d’incendis, així com als nostres agricultors que podrien participar també en el projecte.
Compromís per Alzira
 

._000909
 
 
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ADMINISTRADOR - 25/05/2023
Información política patrocinada. Por decisión de la redacción, no se admiten comentarios

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal