Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 9 de junio de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Descens del Xúquer bat un nou rècord de participació amb 405 piragüistes

La 61a edició se celebra el dissabte 10 i diumenge 11 de juny



._000915

Tres anys després de la recuperació de la històrica “Davallada del Xúquer”, el Descens Internacional del Xúquer torna a batre rècord de participació. La prova, que celebra la seua 61a edició el dissabte 10 i diumenge 11 de juny, reunirà un total de 405 piragüistes en les seues modalitats competitiva i popular.

 

Sis països i 24 clubs
En la modalitat competitiva del Descens Internacional del Xúquer destaca l'alt nivell i la participació internacional, amb palistes de sis nacionalitats - Portugal, França, Bielorússia, Itàlia, Dinamarca i Espanya- i un total de 24 clubs. Entre els 165 inscrits en la competició, destaca la parella formada per les veteranes Viktoria Bobrazh, que compta amb diversos podis en campionats del món de Marató i Sprint i la italiana Manuela Poggio, del club Amici del Fiume, que ha sigut multimedallista mundial en Marató i Sprint i membre de la Selecció Italiana d'Aigües Braves en categoria Sènior i Juvenil, i compta amb un títol del Descens Internacional del Sella en categoria Màster.

 

Del club Amici del Fiume acudeix també a la cita en el Xúquer el piragüista Màster Roberto Bitossi, medallista europeu i mundial i subcampió del Descens del Sella en categoria Màster. Entre els participants francesos destaca l'especialista en surf ski Nicolás Lambert, del Kayak Club Terre de Camargue, que ha sigut també medallista europeu Sènior i forma part de l'equip nacional Sènior.

 

Portugal acudeix amb un potent contingent, amb tres clubs i diversos campions nacionals i medallistes europeus com Joao Gomez, del club Crestuma, que compta amb un títol absolut del Descens del Sella en K-2, o el president de la Federaçao Portuguesa de Canogem (Federació Portuguesa de Piragüisme), Víctor Manuel Taborda Félix, del Alhandra Sporting Club, que competirà al costat de Rui Cancio, referent mundial en la categoria de Marató.

 

L'armada espanyola estarà liderada per nombre de participants pel RCN Castelló, amb 31 palistes en lliça, seguit dels clubs amfitrions, el Scooter Club d'Algemesí, amb 21, la Penya Piragüista d'Antella amb 12 o el Club Piragüisme de Cullera, amb 9. Entre els noms més destacats està Joaquín Iglesias, del Club Rías Baixas, membre de l'equip nacional de Marató i medallista europeu, així com altres medallistes nacionals com Lidia Zorzona, Marc i María Martínez Koshytska - que tractaran de revalidar els seus ors de 2022 en K1- o Sergio Domínguez, tots ells del Scooter Club d'Algemesí, així com Jaume Martínez, del CP Cullera.

 

A més dels germans Martínez Koshytska, entre els vigent campions del Descens del Xúquer no faltarà a aquesta nova cita la parella formada per Marcos Climent i Jonathan Cantarero, del Club Piragüisme Silla, que compta amb dues victòries consecutives en les anteriors edicions de la prova. El duo cullerenc format per Roberto Kymantas i Bryan Liuolia també tractarà de reconquerir l'or en la categoria cadet K2, així com Rakel Pérez del Thader Kayak de Cieza en categoria femenina juvenil C1. Per part seua, un dels vencedors de l'any passat en C2 Julián Serrano, acudeix en aquesta ocasió en solitari per a intentar pujar al podi en C1 del Club Escola de Piragüisme d'Aranjuez.

 

Dues proves competitives i dos descensos populars
El programa competitiu de la 61a edició del Descens Internacional del Xúquer compta amb dues proves: en la primera, el dissabte 10 de juny a la vesprada, els participants recorreran 9 quilòmetres entre Sumacàrcer i Antella mentre que la segona consistirà en un recorregut de 10 km amb eixida des del Scooter Club d'Algemesí el diumenge al matí, que estarà seguit del lliurament de trofeus.

 

La modalitat popular d'aquesta baixada fluvial repeteix l'èxit de participació de les edicions anteriors, i de nou penja el cartell de complet amb 240 persones de totes les edats, -130 el dissabte i 110 el diumenge-, que podran gaudir dels paisatges del Xúquer palejant en caiac, piragua o paddle surf.

 

El dissabte al matí, els participants palejaran durant 6 quilòmetres entre Sumacàrcer i Antella, eixint de l'espectacular Illa de l’Esgoletja, per a finalitzar en l'Assut d'Antella, mentre que el recorregut del diumenge té eixida en el pont de ferro d'Alzira i finalitza en l'hangar de piragües d'Algemesí, recorrent un total de 5 quilòmetres.

 

El Consorci de la Ribera recuperava en 2021 la històrica “Davallada del Xúquer”, competició de rem nascuda en 1961 i que, amb més de 40 edicions celebrades, va ser un dels esdeveniments esportius més importants d'Espanya en la seua categoria.

 

La prova, rebatejada com Descens del Xúquer, conserva la data original de la Davallada, el mes de juny, aprofitant el major cabal del riu, i ha passat a formar part del calendari d'esdeveniments d'interès de la Real Federació Espanyola de Piragüisme.

 

A més, la cita ofereix l'oportunitat als participants de totes dues modalitats i els seus familiars, de conèixer l'oferta turística de la comarca, prenent com a eix principal el riu Xúquer. Enguany la cita coincideix amb la Fira Modernista de Carcaixent, per la qual cosa els participants i els seus acompanyants tindran l'ocasió de descobrir el patrimoni modernista i cultural de la localitat.

 

El Descens Internacional del Xúquer està impulsat pel Consorci de la Ribera, València Turime i la Conselleria de Turisme a través del Pla de Dinamització i Governança Turística. La prova està organitzada pel Consorci de la Ribera, la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana i els clubs Scooter Club d'Algemesí, Club de Piragüisme Sueca, Penya Piragüista d'Antella i Club de Piragüisme l’Almenara de Sumacàrcer, i els municipis d'Alzira, Algemesí, Sueca, Albalat de la Ribera, Polinyà del Xúquer, Riola, Carcaixent, Antella i Sumacàrcer, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i València Turisme / Diputació de València i el suport de la Fundació Trinidad Alfonso a través de Emprén Esport i Caixa Rural Algemesí.
Descens del Xúquer
 
 

._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

DeportesGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal