Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
lunes, 31 de julio de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Consell aprova l'ampliació de la reducció del 50% i de la vigència de l'Abonament Jove Temporal Gratuït en el transport públic

La reducció del preu dels abonaments es prorroga fins al 31 de gener de 2024 i els títols adquirits en el nou període podran ser utilitzats fins al 29 de febrer


._000581
._000893
La reducció del 50% del preu dels abonaments de transport i títols multiviatge es prorroga fins al 31 de gener de 2024 i els títols adquirits en el nou període podran ser utilitzats fins al 29 de febrer de 2024, mentre la gratuïtat per a les persones menors de 31 anys s'estendrà durant els cinc mesos que resten de 2023.
Aquestes mesures sobre la política tarifària dels transports públics de titularitat autonòmica s'aplicaran tant als serveis de transport públic gestionats directament per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, entre els quals es troben les línies interurbanes i el sistema TRAM de Castelló de la Plana, com als gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) i per l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), ens per als quals ja s'han dictat les corresponents resolucions.
El cost estimat de l'adopció de totes dues mesures contemplades en els decrets llei, és a dir, les destinades a la reducció del preu i la gratuïtat en els transports gestionats directament per la Conselleria, serà de prop de 7,2 milions d'euros.
El sistema de transport regular de persones viatgeres per carretera competència de la Generalitat i que gestiona directament la Conselleria a través de la Direcció General de Transports i Logística, compta amb 68 concessions de transport regular i l'any 2022 va atendre un volum d'aproximadament 24,3 milions viatgers i viatgeres i una recaptació de prop de 40,9 milions d'euros.
Els restants serveis de transport són gestionats per l’Autoritat de Transport Metropolità de València, que va assumir les competències en aqueix àmbit territorial l'any 2019.

 

Reducció del 50%
La reducció del 50% es recolza en el sistema d'ajudes directes per a proporcionar suport financer a les comunitats autònomes i entitats locals que presten servei de transport col·lectiu urbà o interurbà, arbitrat mitjançant el Reial decret llei 5/2023, de 28 de juny, pel qual s'adopten i prorroguen determinades mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d'Ucraïna, de suport a la reconstrucció de l'illa de la Palma i a altres situacions de vulnerabilitat.
Les comunitats autònomes han de comprometre's a implantar una reducció del 50% en el preu dels abonaments de transport i títols multiviatge, exclòs el bitllet d'anada i volta, dels serveis de transport públic col·lectiu terrestre de la seua competència, cobrint amb fons propis un 40% de la mesura, és a dir, el 20% addicional al 30% que finança l'Administració Central de l'Estat.
El decret llei que aprova el Consell estableix l'obligació d'implantar una reducció d'aqueix preu en aquests títols de transport per als serveis de transport regular de viatgers i viatgeres per carretera competència de la Generalitat, amb un cost estimat de 3,63 milions d'euros.
La reducció serà efectiva entre l'1 d'agost i el 31 de gener de 2024 i els títols adquirits podran ser utilitzats fins al 29 de febrer de 2024.

 

Gratuïtat
La gratuïtat per a persones menors de 31 anys és una mesura de la Generalitat en tots els serveis públics de transport interurbà de la seua competència, que suposa la pròrroga de les obligacions per als operadors de transport públic col·lectiu per carretera competència de la Generalitat per a implantar la mesura, establides mitjançant el Decret llei 6/2023, de 24 de març, del Consell.
El decret llei que aprova el Consell estableix obligacions als operadors de transport públic col·lectiu terrestre per a garantir la gratuïtat temporal per a persones menors de 31 anys en els serveis públics de transport per carretera gestionats directament per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori.
Aquesta mesura tindrà un cost aproximat de 3,55 milions d'euros i es finançarà amb càrrec a un conveni entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la Generalitat per a la implantació de solucions de mobilitat innovadores.
La pròrroga d'aquesta gratuïtat temporal per a persones menors de 31 anys operarà entre el pròxim 1 d'agost i el 31 de desembre de 2023.
Generalitat valenciana

  

._000647

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal