Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
lunes, 14 de agosto de 2023
Clic en la foto para ampliar

Elisa Núñez reivindica els bous al carrer com a part essencial del patrimoni cultural de la regió i d'Espanya
Ver imágenes de esta noticia
1

 Elisa Núñez reivindica els bous al carrer

"Enfront de sectarismes i prohibicions per motius ideològics, perquè la cultura popular emana del poble, no la decideixen els polítics"


 

._000905

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, s’ha reunit amb el president de la Federació de Penyes de Bous al Carrer, Germán Zaragoza, i amb el president de l’Associació en Defensa de les Tradicions de Bous al Carrer, Julio Franch Franch.

Elisa Núñez els ha transmés el suport total de la Conselleria a la lliure celebració de festejos taurins en aquells municipis que ho sol·liciten i en totes les modalitats. “Estem en contra de sectarismes i de prohibicions per motius ideològics. Els bous al carrer són part essencial del patrimoni cultural valencià i de tot Espanya. De fet, la Comunitat Valenciana, amb uns 8.700 festejos anuals en prop de 300 municipis, és la comunitat més taurina d’Espanya. La cultura popular emana del poble, no la decideixen els polítics”.

La consellera s’ha interessat per les necessitats dels organitzadors d’aquests festejos, i també s’han repassat les mesures de seguretat i la tasca que en aquest àmbit duen a terme les penyes.

Segons Núñez, “la col·laboració amb les penyes i organitzacions del sector és fonamental per a continuar millorant la seguretat d’aquest festeig popular, a més de demanar als aficionats que gaudisquen de la festa, però sempre amb prudència, perquè és un festeig en el qual es participa lliurement, però que implica un risc”.

La consellera de Justícia i Interior ha explicat que “la millor manera de protegir una de les nostres grans tradicions és vetlar per l’adequada imatge dels festejos taurins. La seguretat és imprescindible, però també el comportament cívic dels participants i el respecte a l’animal”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “el món del bou, els aficionats i els ramaders són els primers que defensen el bou, perquè és l’element essencial de la festa. Qualsevol que haja participat en algun d’aquests festejos pot comprovar-ho”.

Núñez també ha recordat que “els bous al carrer, a més de la seua importància social com el principal atractiu de les festes de molts dels nostres pobles, genera ocupació i un important impacte econòmic en el món rural”.

 

Normativa en matèria de seguretat

La Conselleria de Justícia i Interior, competent en matèria d’espectacles públics, vetla pel compliment de la normativa exigida per a autoritzar aquests festejos, amb el mateix rigor que quan s’autoritza un concert, una prova esportiva o una activitat extraordinària festiva.

La normativa sobre festejos taurins està regulada pel Decret 31/2015, de 6 de març, pel qual s’aprova el Reglament de festejos taurins tradicionals a la Comunitat Valenciana. Aquest se centra en qüestions com ara instal·lacions i elements estructurals de protecció, tancament i delimitació (barreres, cadafals o defenses individuals de recintes particulars), així com en les comprovacions prèvies a la celebració del festeig.

 

Nombre de festejos taurins

El nombre de festejos taurins en 2022 es va situar en nivells prepandèmia:

En 2022 es van autoritzar 8.702 festejos, enfront dels 8.623 de 2019: 4.578 es van celebrar a la província de Castelló (52,63 %), 3.183 a València (36,6 %) i 941 a la província d’Alacant (10,77 %).

En 2022, el nombre de dies autoritzats va ascendir a 2.461 enfront dels 2.404 dies de 2019.

L’any passat es van celebrar festejos en un total de 259 municipis de la Comunitat Valenciana: 125 a la província de Castelló (48 %), 107 a València (41 %) i 27 a la província d’Alacant (11 %)

Agost, normalment, és el mes en què se celebren més festejos. En 2022, en aquest mes, se’n van celebrar un total de 3.328, seguit de setembre, amb 1.429, i juliol, amb 1.182.

Els festejos de bous al carrer en 2022, per modalitats, van ser:

678 bou salvatge, 1.467 bou embolat, 3.252 vaquetes, 98 bou en corda, 817 correbou, 2.275 bou de rogle, 54 bou a la mar, 32 retalladors i 32 correbous amb cavalls.

Generalitat Valenciana
 
 
._000905
 
 
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 14/08/2023
Los animales son de carne y hay que respetarles y no hacerlos sufrir, no son muñecos de cartón para jugar con ellos. Lo que se siembra se cosecha, toda persona que admite el martirio de los animales, como la pelea de gallos, de perros, tira y arrastre, corridas de toros, así como toros en la calle, toros con antorchas en los cuernos y quemando les las chispas en sus cuerpos, y otros martirios, y los animales sufriendo, todo se les sera devuelto y con creces, con Dios no se juega, no olviden que El forma parte de esos animales y de toda su creación.
En defensa de todo animal que Dios creo
Maya

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal