Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
lunes, 28 de agosto de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Emergències posa en marxa la campanya de prevenció d'inundacions i recorda als ajuntaments els procediments d'actuació

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències espera que el 89,4% dels consistoris amb risc alt o mitjà d'inundació tinga ja redactat el seu pla a final d'enguany


._000900
._000472 
El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha enviat als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i organismes integrats el comunicat d'inici de la campanya anual de Prevenció d'Inundacions 2023, en el qual es recorda als consistoris que han de revisar els seus procediments d'actuació enfront del risc d'inundacions.

 

Una part important de la campanya de prevenció d'inundacions consisteix a recordar a les administracions locals que ha d'haver-hi plans d'actuació i resposta davant inundacions que són gestionats per l'administració local, les empreses que operen i subministren serveis bàsics i els organismes i serveis públics d'intervenció i suport. Tot això ja siga amb un propi Pla d'Actuació Municipal enfront del risc d'Inundacions o a través del Pla Municipal d'Emergències, aplicable també en aquest cas.

 

En la circular, l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) també recorda als ajuntaments la inversió duta a terme des d'aquest servei per a facilitar l'elaboració dels plans municipals. Dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana que han de tindre el seu pla territorial d'emergències-PTM, 451 ajuntaments el tenen aprovat i 70 ho tenen en procés d'elaboració.

 

Dels 227 ajuntaments amb obligació de redactar el pla d'actuació municipal enfront d'inundacions (PAM IN), 110 ho tenen aprovat, 53 estan en el procés d'aprovació i 40 estan redactant-lo.

 

Quan finalitze la Campanya 2023-24 s'espera que el 89,4% dels ajuntaments amb risc alt o mitjà d'inundació tinguen ja redactat el seu pla d'actuació municipal enfront del risc d'inundacions.

 

Es dona la casualitat que des d'enguany ja es troba actiu el sistema ÉS Alert, que envia missatges als telèfons mòbils en situacions d'especial gravetat i que impliquen actuacions per part de les persones receptores a la població mitjançant la Xarxa d'Alerta Nacional. És un sistema d'ampli abast que suposa una eina perfecta si també es compta amb l'app GVA Avisos1·1·2 CV, disponible per a iOS i Android, i que informa de les preemergències i emergències vigents i de la seua evolució.
Generalitat Valenciana
 

.-000295VID

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal