Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
domingo, 10 de septiembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Diputació de València
Ver imágenes de esta noticia
1

 Més de 130 municipis valencians implantaran projectes smart city amb l'ajuda de la Diputació

Els ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors han apostat majoritàriament per intervencions en la gestió del trànsit, l'energia i l'aigua



._000743
Un total de 133 municipis de la província de València podran executar projectes de smart cities, després de la resolució signada hui pel diputat d'Administració Electrònica i Innovació, Juan Ramón Adsuara, la qual té com a objectiu convertir a la província de València en territori intel·ligent adquirint tecnologia que permet la recollida i l'anàlisi de dades.
Este programa d'ajudes desenvolupat per la secció de Ciutats Intel·ligents de la Diputació de València, destina enguany 2,5 milions d'euros a la implantació de 155 programes presentats per ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors, els quals han tingut plena autonomia per a decidir el destí de les actuacions en funció de les seues necessitats. Cada projecte rebrà un màxim de 20.000€ per a subvencionar el 80% de l'import total.
 
En este sentit, cal destacar que el 42% dels projectes aprovats es referixen a assumptes relacionats amb la mobilitat i el trànsit, sent este l'objectiu majoritari de les peticions de les diferents entitats.
 
La gestió de l'aigua i de l'energia, amb un 21% i 19% dels projectes, són altres camps on els ajuntaments han centrat els seus objectius a l'hora d'apostar per les smart cities, com també ho són la qualitat de l'aire, el soroll, la prevenció d'incendis i la gestió de residus.
 
El diputat Adsuara assenyala que “esta línia d'ajudes permet trencar la bretxa que fins fa molt poc temps només permetia als grans ajuntaments disposar d'una plataforma smart per a poder explotar les dades d'una ciutat intel·ligent”. En este sentit, incidix en què “per a aconseguir realment un territori smart, són les pròpies entitats locals les que han de tindre la iniciativa, cosa que de vegades es complica per falta de recursos econòmics. Per això, la nova corporació de la Diputació redoblarà esforços per donar suport a esta línia de subvencions”.

 

Plataforma smart de la Diputació
Una de les claus de les subvencions de la institució provincial en matèria de smart cities és que els municipis beneficiaris bolquen tota la informació recollida en la plataforma Smart que la Diputació posa a la disposició de tots els ajuntaments de manera gratuïta en la modalitat Cloud amb codi obert, i a la qual cada entitat pot accedir de forma totalment individualitzada i personalitzada.
 
D'esta manera, s'aconseguix un doble objectiu. D'una banda, tots els ajuntaments poden conéixer el ventall d'aplicacions pràctiques de les eines smart, visualitzant les experiències que ja estan en marxa. Per un altre, els consistoris poden optimitzar l'aplicació pràctica de les dades que obtenen amb la seua pròpia tecnologia gràcies als serveis que oferix la plataforma provincial.
 
Així mateix, el fet de centralitzar la gestió de dades en la Diputació permet analitzar i comparar la informació, estudiant l'eficiència d'un mateix servei entre tots els municipis. D'esta manera, es poden traçar millor les estratègies globals per a avançar en els objectius de modernització dels municipis “replicant bones pràctiques, aconseguint millors serveis, millorant el cost, la sostenibilitat i, sobretot, l'orientació al ciutadà”, conclou Juan Ramón Adsuara.
Diputació de València
 
 

.-000049VID

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal