Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
martes, 26 de septiembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Federació d'Associacions de Veïns d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Decidir el nou pont de Xátiva
Opinió: Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira

Si cap en el mateix lloc, si no, el més prop possible


._000472 
El 25 de maig de l’any passat, l’ajuntament d’Alzira, unànimement,  prengué l’acord històric de demanar 26MM per allunyar les inundacions ampliant el barranc de La Casella.
Per eliminar l’estretament de l’actual pont de Xàtiva, l’acord concretava:  “Remodelación del enlace de la CV-41 con la CV-50  a nivel  de la cota 21mts para disponer del espacio del actual malecón  de protección”.  Amb eixe acord, la FaavvAlzira convencé senadores i diputades, aconseguint el 98% de vots favorables a l’esmena d’ER transaccionada amb PSOE+UP als PGE2023 per 5MM per a que la Generalitat Valenciana ampliara el barranc de La Casella.  
La Direcció General de l’Aigua de la GV, adjudicà la redacció del projecte per eliminar l’estretament de l’actual pont de Xàtiva a TYPSA que prèviament presentaria un estudi d’alternatives, obtenint el vist i plau de les administracions estatal, CHJ competent sobre els rius, autonòmica, competent en carreteres, i municipal, Alzira competent sobre els carrers de la ciutat. 
Els condicionants hidràulics plantejats per la CHJ a TYPSA foren que el nou pont respectara la cota 21 de la mota i que augmentara la secció del barranc permetent el pas dels cabdals de la màxima ploguda en 100 anys. Carreteres, es posicionà en contra de que el nou enllaç fora a nivell del malecó, impedint enderrocar el pas elevat de la CV-50. Alzira, menyspreat el seu acord plenari, per apropar la solució, assumí els condicionants de la CHJ, i, impotent, consentí el veto de Carreteres, demanant que es mantingueren el màxim de les actuals opcions de mobilitat. El pont nou, si cap en el mateix lloc, i si no, el més prop possible.
Amb aquests condicionants, TYPSA proposà tres alternatives per al nou pont. Una pel mateix lloc, amb una pendent del 9%, no apta per camions. La segona, per reduir la pendent, dibuixa una lleugera doble corba, d'escassos metres, primer cap a La Barraca, per acabar entrant per baix de la CV-50, reduint la pendent al 6% i permetent, també, el pas de camions cap a la ciutat. La tercera és una passarel·la sols per vianants i ciclistes. Les tres desplacen el transit provinent de València fins la glorieta del Bingo, conduint-lo des de la glorieta del Tenisquash, per l’actual camí de Vilella, millorat, per on desvia tot el transit motoritzat l’opció de la passarel·la. 
La DGA encara està esperant la resposta de l’ajuntament d’Alzira, que haurà de decidir quina opció prefereix en quest mes. És per això que des de la FaavvAlzira, demanem que s’incloga a l’ordre del dia del proper plenari, el dimecres 27. Considerem que l’acord plenari, del 25.05.22, sols pot revocar-lo altre acord plenari.
La desinteressada proposta inicial de Xavier Machí és la única que respecta la decisió unànime de la Corporació alzirenca. Baixant la CV-50 i pujant la CV-41, substituint el pas elevat per una nova glorieta a nivell de la cota 21, que no sacrificaria cap dels actuals girs. És més, permetria girar el transit des de Materna o Carcaixent cap a València, i a l’inrevés,  sense anar a la glorieta del coeter. Però aquesta proposta fou vetada per Carreteres durant la passada legislatura.
Greuge que pot reparar ara, arran de les darreres eleccions autonòmiques, una ferma decisió política de Salomé Pradas, Consellera de medi Ambient,  Aigua, Infraestructures i Territori, amb competències sobre ambdues DG. Retirant el veto, donaria suport als grups municipal, i parlamentari del Congreso, del  del partit Popular que aprovaren l’acord unànime i esmenaren els PGE2023. 
Lluny de pressions electoralistes, per al partit Popular és una oportunitat per intervindre resolutivament, afavorint, com anuncià Fernando de Rosa, l’interès general de les veïnes d’Alzira, que a més de possibilitar renovar el consens municipal, reforçaria la credibilitat del PP. Si no ho fa, Alzira, sols podrà triar-ne una entre les tres alternatives proposades.
Signat per Beatriu Martínez i Jose Vte. España per l’aavv l’Alquerieta, Enric Daries per l’aavv Anna Sanchis, Andrés Viguin per l’aavv Basses-Ribera, Francesc Gil per l’aavv de La Vila i Voro Pérez per la Federació d’aavv d’Alzira.
FvvaaAlzira
 

._000905

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal