Sábado, 4 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.238 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.616
EL SEIS DOBLE
jueves, 5 de octubre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira acull els dènou voluntaris europeus del programa Cos Europeu de Solidaritat

Els diferents voluntaris col·laboraran amb els servicis municipals, IDEA, el Museu o els departaments de Medi Ambient i d’Esports



._000927
L’Ajuntament d’Alzira, a través de l’àrea de projectes europeus del departament d’IDEA ha aconseguit la subvenció més gran de tot Espanya per al voluntariat europeu. Un total de 136.919 euros ha atorgat la Comissió Europea dins del programa «Cos Europeu de Solidaritat», en la categoria de projectes de voluntariat. 
S’ha donat la benvinguda als dènou voluntaris europeus, que tenen entre díhuit i trenta anys i que participen mitjançant esta ajuda; l’Agència IDEA és qui els acull. L’alcalde de la ciutat, Alfons Domínguez, la regidora de Desenvolupament Econòmic, Gemma Alòs, i el regidor de Patrimoni Històric, Xavi Pérez, s’han encarregat de rebre’ls al Saló Noble de la Casa Consistorial.
«És un plaer rebre gent jove que oferix el seu coneixement i el seu temps al nostre poble. Estes persones s’incorporen al treball de diversos departaments municipals per a enriquir-nos amb les seues cultures i llengües, com és el cas d’Educació, on els centres educatius tindran voluntaris que treballen en llengua estrangera», ha explicat l’alcalde.
Els diferents voluntaris col·laboraran amb els servicis municipals, IDEA, el Museu o els departaments de Medi Ambient i d’Esports. També hi ha una relació ben estreta amb quinze centres formatius de la ciutat, de Primària, Secundària, l’institut de Formació Professional Luis Suñer, el centre d’educació especial Carmen Picó i fins i tot l’Escola d’Adults. 
Cada vegada que s’obrin projectes europeus a la nostra ciutat, el departament municipal d’IDEA supera el centenar de sol·licituds, la qual cosa significa que la ciutadania vol participar en este tipus d’iniciatives, així i tot, segons l’agència, la joventut alzirenya encara no acaba d’identificar l’oportunitat que representa un voluntariat europeu. En eixe sentit, els tècnics municipals animen la gent jove de la ciutat d’Alzira a implicar-se també en esta classe d’experiències tan enriquidores en els àmbits personal i laboral. Les persones interessades a obtindre’n més informació poden fer-ho a través de Projectes Europeus d’IDEA, a la Ronda d’Algemesí, 4. 

 

Trajectòria de dotze anys de programa 
L’Ajuntament d’Alzira va començar el programa l’any 2012 amb una xifra rècord, ja que per primera vegada es permetia que dènou jóvens europeus dugueren a terme les seues activitats de voluntariat ací. L’any 2023 començava amb l’acreditació de catorze centres educatius de la ciutat, per tal d’actuar com a organitzacions d’acolliment dels voluntaris, un increment en set nous centres, que se sumaven als huit que renovaren el seu segell de qualitat en el marc del Cos Europeu de Solidaritat per al nou període 2021-2027.
A més, recentment, l'Ajuntament ha rebut l’aprovació del projecte «Joventut i solidaritat europea en Alzira 2023» amb un total de 162.149,00 € que ha atorgat la Comissió Europea dins del programa «Cos Europeu de Solidaritat», en la categoria de projectes de voluntariat. Mitjançant esta ajuda s’assegura que l’Agència IDEA puga portar dènou voluntaris europeus d’entre díhuit i trenta anys al llarg del 2024, i convertir-se en el tercer projecte més gran d’Espanya i el més gran de tota la Comunitat Valenciana.
Les xifres demostren la trajectòria ascendent del programa i l’acceptació que té entre la societat alzirenya. Un programa que, al llarg dels dotze anys d'implementació en el marc municipal, ha permés acollir fins a l’actualitat 157 voluntaris i 1.237.874 euros de fons provinents de la Unió Europea.
Ajuntament d’Alzira
 
 

.-000295VID


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal