Viernes, 3 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.237 Año: 18 Noticias: 45.948 Fotografías: 108.939 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
miércoles, 1 de mayo de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Període ordinari de cremes agrícoles a Alzira fins al 31 de maig de 2024

S’ha d’obtindre una autorització per a tot el període


._000591

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Alzira anuncia que el passat dimarts 17 d’octubre va començar el període ordinari de cremes i per tant es podrà cremar sense restriccions fins al 31 de maig de l’any que ve, seguint el Pla local de cremes.
Es podrà cremar de dilluns a dissabte (excepte festius) i des de l’eixida del sol fins a les 13.30 h, únicament els dies amb nivell 1 de preemergència per incendis forestals (risc baix – moderat). No obstant això, s’ha de tindre en compte que dins d’este període, les cremes agrícoles estan prohibides en Setmana Santa i Pasqua, concretament entre els dies compresos de Dijous Sant al dilluns de Sant Vicent (ambdós inclosos). 

 

Autoritzacions per a cremar restes de poda d’explotacions agrícoles
Per a poder cremar restes de poda agrícola en el període ordinari de crema, s’ha d’obtindre una única declaració responsable de crema, que tindrà vigència vàlida per a tota la campanya. En la declaració responsable s’accepten i es respecten les condicions de crema específiques de la parcel·la agrícola. Complementàriament a la declaració responsable s’ha de donar compte de la crema el dia d’abans: s’ha de notificar mitjançant un missatge de WhatsApp al telèfon 687 99 38 96 o un missatge a l’adreça [email protected], i indicar el dia i l’hora de la crema, el titular, el polígon i la parcel·la. 
Les declaracions responsables de crema ja es poden obtindre. Les vies per a sol·licitar-les, sempre amb una antelació mínima de setanta-dos hores, incloses les parcel·les de la Barraca d’Aigües Vives i la Garrofera, són les següents:
personalment en el Registre de la Clau, amb cita prèvia,
telemàticament amb firma digital a través de la pàgina web www.alzira.es. 

 

Autoritzacions per a cremar per canvi de cultiu
Per a autoritzar la gestió de les restes dels arbres arrancats quan es canvia de cultiu en les explotacions agrícoles, es definix una modalitat específica de permís de cremar. La gran quantitat i volumetria del material llenyós que s’ha de gestionar provoca que les condicions per a cremar de manera controlada siguen diferents de les establides en les cremes agrícoles ordinàries. Les mesures de seguretat que s’hi han d’adoptar han de ser especials i es definiran segons l’operativa de treball que declare el gestor agrícola.
Per a poder cremar amb estes excepcions s’ha de sol·licitar una autorització excepcional de crema, indicar-ne la necessitat, la data aproximada, la ubicació i les dades del promotor mitjançant una instància general per registre d’entrada de l’Ajuntament d’Alzira. En un termini de temps breu des de la sol·licitud, els servicis tècnics municipals estudiaran el cas particular i proposaran una autorització excepcional de crema en un període hàbil determinat i les condicions específiques.
Ajuntament d’Alzira
 
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal