Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
sábado, 4 de noviembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Generalitat Valenciana
Ver imágenes de esta noticia
1

 Sanitat immunitza en un mes aproximadament 15.500 menors contra el virus respiratori sincitial

Per províncies, s'han immunitzat 7.981 menors de València; 5.724, d'Alacant, i 1.791, de Castelló


 
._000743
La Conselleria de Sanitat ha immunitzat en un mes prop de 15.500 menors enfront del virus respiratori sincitial (VRS) des que es va posar en marxa la campanya el passat dia 1 d'octubre en els centres de salut i les àrees de maternitat dels hospitals de la Comunitat Valenciana.
En concret, fins a la data ja hi ha 7.981 menors immunitzats enfront del VRS a la província de València, 5.742 menors d'Alacant i 1.791 de Castelló. Per sexe, el 51,8 % dels bebés immunitzats són homes, enfront del 48,1 % de dones.
El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha insistit en la importància de participar en esta campanya d'immunització “perquè permet protegir els bebés enfront del virus respiratori sincitial durant aproximadament cinc mesos, coincidint justament amb els mesos de més fred en la nostra Comunitat i en els quals hi ha més circulació d'este virus”.
El VRS és el causant de la majoria de casos de bronquiolitis en lactants. A més, provoca altres malalties com ara sibilàncies persistents o pneumònies i afavorix la infecció per altres patògens. Entre els mesos d'octubre i març és el període en què es detecta més circulació d'este virus.
En este sentit, el conseller ha animat els progenitors a immunitzar els menors, “ja que aporta molts avantatges als xiquets i xiquetes, sobretot als que tenen més propensió a infeccions respiratòries. Gràcies a la immunització es podrà evitar que emmalaltisquen de patologies associades a este virus”.

 

Centres de salut i àrees de maternitat
La campanya d'immunització enfront del virus respiratori sincitial està dirigida a xiquets i xiquetes que tenen fins a dos anys, amb patologia de risc. A més, està dirigida als bebés nascuts entre l'1 d'abril de 2023 i el 31 de març de 2024.
Quant als menors de fins a dos anys amb patologia de risc, durant el primer mes s'han immunitzat al voltant de 1.200 menors en la Comunitat Valenciana. Les patologies de risc són cardiopaties congènites, displàsia broncopulmonar o altres patologies de base que suposen un risc elevat per a patir bronquiolitis greu per VRS.
D'altra banda, quant als menors nascuts entre l'1 d'abril de 2023 i el 30 de setembre de 2023, la immunització es desenvolupa en els centres de salut. Per a fer-ho, els progenitors poden aprofitar una consulta mèdica que ja estiga programada per al menor o sol·licitar una cita. Hui dia, ja s'han immunitzat prop de 12.000 menors en els centres sanitaris.
A més, s'està immunitzant en les àrees de maternitat, abans de l'alta hospitalària, xiquets i xiquetes nascuts entre l'1 d'octubre de 2023 i el 31 de març de 2024. Des de l'1 d'octubre, ja són més de 2.300 menors immunitzats en les maternitats.
El fàrmac que s'utilitza és un monoclonal aprovat per a usar-lo en lactants i permet la immunització dels bebés durant pràcticament tota la temporada de circulació del VRS. A més, es pot administrar simultàniament amb les vacunes habituals en estes edats.
Generalitat Valenciana

 


  

._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal