Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
lunes, 20 de noviembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Del 20 al 23 de novembre Alzira celebra la Setmana de les Persones Grans, Grans Persones

Totes les activitats estan obertes al públic en general excepte alguns tallers que compten amb aforament limitat


 

.-000130
 
S’ha presentat en roda de premsa la cinquena edició de la SETMANA DE PERSONES GRANS, GRANS PERSONES, que tindrà lloc a Alzira del 20 al 23 de novembre.
“Un any més volem donar visibilitat i protagonisme a les persones grans en la nostra societat i ressaltar la importància de l'envelliment actiu, un concepte que va més enllà de simplement sumar anys a la nostra vida, es tracta d'assegurar-nos que eixos anys compten” ha explicat la regidora de Serveis Socials, Amèlia Blanquer.
El 20% de la població a la Comunitat Valenciana té 65 anys. Amb una esperança de vida de quasi 85 anys per dones i de 80 anys per a homes, les persones envelleixen
moltes vegades en soledat i el repte q de les administracions és que este envelliment també siga de qualitat. “Des de Serveis socials estem dissenyant la que serà l'estratègia local per a un envelliment saludable, on es fomenta l'envelliment actiu i eradiquen la soledat no desitjada, on es promociona la seua participació i aportació a la societat per tal de millorar l'autoestima, la comunicació i la socialització” ha explicat la cap del Servei, Vanesa Pla.
L'envelliment actiu no sols és beneficiós per a les persones-majors, sinó que també té un impacte positiu en la societat en el seu conjunt per la seua contribució en termes de coneixements, experiències i valors, que enriqueix a les generacions més joves i enforteix el vincle intergeneracional. “Promovem la cohesió social, reduïm la pressió sobre els sistemes de salut i fomentem una cultura de respecte i valoració de la diversitat generacional”, ha afegit la regidora.
A l’acte s’ha presentat l’àmplia programació preparada per tècnics de diversos programes de Serveis Socials i Igualtat i amb el treball col·laboratiu d'entitats Socials, veïns i veïnes i persones voluntàries. En eixe sentit, la tècnic de Coordinació de Dependència, Gisela Galan, ha agraït el treball de tot l’equip per a poder oferir una setmana en la que s’espera hi haja un alt seguiment per part de tots i totes. 
També ha destacat que a l’hora d’oferir les activitats s’ha intentat oferir tant des del punt de vista de l’oci, com de la salut i la participació comunitària i a diversos zones de la ciutat i la Barraca d’Aigües Vives.
Totes les activitats estan obertes al públic en general excepte alguns tallers que compten amb aforament limitat. 


PROGRAMACIÓ SETMANA DE LES PERSONES GRANS, GRANS PERSONES DEL 20 AL 23 DE NOVEMBRE DEL 2023

 

Des del 17 de novembre, als dos centres de Salut d’Alzira 
Exposició fotogràfica «Rostres que fan ciutat» als centres de Salut I i II d’Alzira
Projecte CRECE (Creu Roja) i Agents de Salut Riu del Projecte RIU (Centre de Salut Pública d’Alzira i FISABIO)
Dilluns 20
17.30-19 h Acte inaugural i xarrada
«Drets i participació de les persones grans», Clarisa Ramos-Feijoo, Fundación Pilares. Lloc: Auditori de la Casa de la Cultura
Berenar posterior al Claustre de la Casa Cultura. Col·labora: IDEA

 

Dimarts 21
10-12 h Ruta cultural. Punt d’inici: l’Ajuntament. Col·labora: MUMA
10-11.30 h Videofòrum. Projecció amb humor «Ara és el nostre moment!», Agents de salut del Projecte RIU. Lloc: Centre d’Antonia Cerdà, C/ Trafalgar, 65 
10-11.30 h Xarrada «I tú, qué és el que menges?» Sandra Fraile Tudela, infermera i Marian González Molina, metgessa dels Centres de Salut d’Azira. Lloc: Centre Salut Alzira I, carrer La Pau. Saló d’Actes (segon pis). Cal inscripció prèvia.
17-18.15 hXarrada «Biografies valencianes», Josep A. Fluixà. Lloc: Aula II de la Casa de la Cultura. Cal inscripció prèvia.
18.30-19.30 h Actuació musical. Fundación MUSOL. Lloc: Plaça Major

 

Dimecres 22
10-11.30 h Taller «Contes per la igualtat». Agents de salut del Projecte RIU. Lloc: Centre de Convivència Pedro Garcia, av. del Parc, 15. Cal inscripció prèvia.
10-11.30 h Taller «Sexualitat a partir dels 60 anys», Alba Mompó. Psicòloga Ajuntament d’Alzira. Lloc: Associació Pensionistes el Xúquer. Av. dels Sants Patrons, 9. Cal inscripció prèvia.
11-12 h Taller «L’aventura d’envellir», Raquel José, Agent d’Igualtat de l’Ajuntament Alzira. Lloc: Sala d’actes del MUMA.
10-11 h Dinàmica «Què puc fer jo, per a fer que els nostres veïns i veïnes se senten més acompanyats», Agents de Salut Riu del Projecte RIU (Centre de Salut Pública d’Alzira i FISABIO) i Projecte CRECE (Creu Roja). Lloc: Centres de Salut I i II d’Alzira.
16-17.30 h Taller «Benestar emocional i estimulació cognitiva». Alba Mompó. Psicòloga Ajuntament d’Alzira Lloc: Ajuntament de la Barraca d’Aigües Vives. Saló Teatre. Cal inscripció prèvia.
18-19 h Actuació musical. Fundación MUSOL. Lloc: Ajuntament de la Barraca d’Aigües Vives. Saló Teatre. Cal inscripció prèvia.
17-18 h Xarrada «La diversitat afectiva al llarg de la nostra vida», Col·lectiu LAMBDA. Lloc: Aula II de la Casa de la Cultura.
18-19 h Teatre «Grup de Teatre del CEAM». Lloc: Auditori de la Casa de la Cultura

 

Dijous 23
10-11 h Classe d’exhibició «Zumba adaptada». Lloc: Plaça Major. Col·labora: ESPORTS.
11-12 h Assaig de la dansa «Món Divers», Projecte RIU. Lloc: Plaça Major 
17-18.30 h Acte de cloenda. Josep Albert: concert tribut a Camilo Sesto i Nino Bravo. Lloc: Plaça Major. Col·labora: CULTURA.
18.30-19 h Actuació de danses «Món Divers» Projecte RIU. Plaça Major
Berenar posterior a la Plaça Major. Col·labora: IDEA
 
INSCRIPCIONS: 
TELÈFON DE CONTACTE: 663295602
PRESENCIALMENT AL CARRER DE LA RAMBLA, 23. PRIMER PIS SERVEIS SOCIALS.
Ajuntament d’Alzira
 
 

 

._000905 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal