Viernes, 3 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.237 Año: 18 Noticias: 45.956 Fotografías: 108.947 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
lunes, 4 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Generalitat Valenciana
Ver imágenes de esta noticia
1

 Tots els centres públics de la Comunitat Valenciana s'incorporen al projecte Centre Digital Col·laboratiu de la Conselleria d'Educació

Per a adaptar-se a les necessitats digitals



._000848
Els centres públics de la Comunitat Valenciana s'han incorporat al projecte Centre Digital Col·laboratiu (CDC) de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació.
 
D'aquesta manera, participen en este projecte 1.635 centres, més de 723.000 alumnes, 72.200 docents i aproximadament 17.000 usuaris del sector no docent.
 
Davant el requisit d'una educació digital en el segle XXI, el projecte Centre Digital Col·laboratiu té com a objectiu dotar als centres escolars de la infraestructura TIC i la formació necessària per a adaptar-se a les necessitats digitals actuals que impliquen a tota la comunitat educativa.
 
L'ús de la tecnologia a les aules és una necessitat i una prioritat per a la Conselleria d'Educació, així com vetlar per la protecció de les dades de totes les persones usuàries de la comunitat educativa.
 
La Identitat Digital s'ha convertit en un element clau en l'àmbit educatiu, ja que obri un ventall de possibilitats d'integració d'aplicacions i plataformes gestionades per la Conselleria d'Educació.
 
Entre estes aplicacions i plataformes es troben LliureX (sistema operatiu lliure basat en GNU / Linux de la Conselleria d'Educació), ITACA, PortalEdu, BiblioEdu (Xarxa Valenciana de Biblioteques Escolars en línia), Aules, Web Família, l'accés a la xarxa Wifi en els centres educatius (Escoles Connectades i Wifi IES), a més de la suite d'eines en el núvol M365.
 
Esta Identitat Digital, que es genera i gestiona des del sistema Ítaca, ha donat origen al projecte del Centre Digital Col·laboratiu, un projecte que s'ha implantat en 7 fases. La primera va arrancar a l'abril de 2021 i es va basar en un projecte pilot implantat en 50 centres. La segona va incorporar a 57 centres més al setembre del mateix any. En el 2022 es van incorporar al CDC 178 centres al gener, 151 a l'abril i 300 al setembre. En este últim any 2023 s'han realitzat les últimes incorporacions, concretament 337 centres al gener i 562 al setembre.
 
En este sentit, el 30 de novembre es completarà la formació CDC dels centres educatius que s'han incorporat en esta última fase. A més, el Servei de Formació del Professorat, a través del CEFIRE, oferta de manera periòdica formació específica per al personal docent.
 
Així mateix, s'ha obert el mes de novembre el procés d'inscripció perquè els coordinadors TIC de cada centre educatiu puguen inscriure's en un curs de formació de modalitat en línia. El curs 'Formació Inicial per a la Coordinació TIC', de 30 hores de duració, que començarà l'11 de desembre de 2023 i finalitzarà el 6 de febrer del 2024, serà impartit pel Servei d'Informàtica per a centres educatius i coordinat pel Servei de Formació del Professorat.
 
A més, des de la Conselleria s'està treballant en un sistema que permeta al professorat i a l'alumnat disposar d'un ampli espectre d'aplicacions que estaran recollides en un catàleg accessible al qual es podrà accedir a través de la Identitat Digital.
 
La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació té el compromís de facilitar una educació digital de qualitat que complisca amb les màximes garanties per a la protecció de les dades dels usuaris. La innovació digital i tecnològica en el camp de la docència i, més concretament a les aules, requereix un tractament adequat, ètic, normatiu i corporatiu de les dades personals, en el cas de la Generalitat materialitzat en la Identitat Digital de cadascuna de les persones usuàries que formen part del seu propi Centre Digital Col·laboratiu.
 
Generalitat Valenciana

 

._000905

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal