Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
viernes, 1 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 La rehabilitació de la Torre dels Coloms començarà en 2024, després de licitar les obres

Els regidors de Patrimoni Històric i Urbanisme, Xavi Pérez i Andrés Gomis, es reuneixen amb la directora general de Patrimoni Cultural, Pilar Tébar



._000723
Dimecres passat es va celebrar una reunió amb la directora de general de Patrimoni Cultural, Pilar Tébar, per tal d’abordar les actuacions de la Generalitat Valenciana respecte al patrimoni alzireny. Van assistir el regidor de Patrimoni Històric, Xavi Pérez i el regidor d’Urbanisme, Andrés Gomis, junt als tècnics municipals, Agustí Ferrer i Cristina Martínez 
Pel que fa a la rehabilitació de la Torre dels Coloms del Monestir de Santa Maria del a Murta, recordem que l’Ajuntament va donar llicència d’obres a la Conselleria el passat mes de juliol, ja que l’administració autonòmica és la promotora d’esta actuació. En eixe sentit des de la Direcció General, es va traslladar als representants municipals que la licitació de les obres serà en 2024 i, a continuació es mamprendran les actuacions de rehabilitació. Cal recordar que la Generalitat ha consignat en el pressupost de l’any que ve un muntant de 831.000 euros, i que tindrà una continuació d’actuacions en 2025 fins a 1,4 milions d’euros. Pilar Tébar també es va comprometre a estudiar possibles ajudes per a la resta del cenobi jerònim.
D’altra banda, també es va tractar la recuperació de la Casa Reial de Jaume I, on la direcció general de Patrimoni Cultural ja ha donat els permisos per a portar a terme les actuacions en la Casa i recentment per al llenç de muralla i pas de ronda, a falta  detalls tècnics.
Esta actuació s’emmarca dintre del Pla Xacobeo amb un pressupost de 2,7 milions d’euros, dintre dels fons Next Generation i només queda pendent la signatura del protocol de col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme.
En la reunió celebrada a la Conselleria també es van tractar altres possibles ajudes institucionals per al patrimoni alzireny, entre els quals es troben  alguns aspectes del Pla Especial de la Vila. En este sentit els regidors Andrés Gomis i Xavi Pérez varen convidar Alzira per tal de conèixer de primera mà la nostra ciutat, a la directora general, qui es va comprometre a visitar la riquesa patrimonial de la ciutat i comprovar in situ l'evolució de les actuacions.
El regidor de Patrimoni Històric, Xavi Pérez, ha valorat molt positivament la reunió, “després de comprovar la predisposició de la directora general, estic segur que l’any que ve podrem veure ja l’inici de les obres de recuperació de la Torre dels Coloms”
Per la seua banda el regidor d’Urbanisme, Andrés Gomis, ha insistit en la cordialitat de l’encontre i ha manifestat que, “la trobada ha estat molt productiva pel que fa als projectes alzirenys com la Casa Reial, que ja compta amb les autoritzacions tant en la muralla com en la pròpia torre o la Torre dels Coloms on s’espera que les obres estiguin a punt en 18 mesos aproximadament”.
Ajuntament d’Alzira
 
 

._000905

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal