Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
martes, 2 de noviembre de 2010

Frank
1 2 3

El Nou Bàsquet Alzira continua invicte després de guanyar al Canals

Els jugadors que entrena Alberto Lahoz van aconseguir la quarta victòria de la temporada en la difícil pista del conjunt de la Costera (65-71)

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira es manté invicte en el Grup C de la Preferent després d’aconseguir una valuosa victòria com a visitant a la pista del CB Canals per 65-71, en un duel vibrant, amb constants alternatives en el marcador, que al final s’emportaren els jugadors que entrena Alberto Lahoz.

S’enfrontaven dos equips molt parells, en una pista de reduïdes dimensions que afavoreix les defenses pressionants i així és com els dos entrenadors plantejaren el partit des de l’inici. El Canals va començar més concentrat i fruit d’eixa intensitat arribaren les primeres diferències al seu favor (4-0).

Fins que el Nou Bàsquet Alzira va augmentar la intensitat defensiva, provocant pèrdues de baló dels locals que van afavorir la remuntada en l’electrònic. En uns primers minuts de poc encert en les dues cistelles, els alzirenys anotaven amb un poc més de facilitat. Així, es va arribar al final dels deu primers minuts amb un marcador favorable als alzirenys de 17-20.

La mateixa dinàmica de joc, amb un clar predomini de les defenses, es va mantindre en el començament del segon període. Es va entrar en una fase de joc poc fluït i de baixa anotació (22-26). L’aportació rebotadora i anotadora de Juancar mantenia als nostres per davant, però, amb un marcador de 27-30, dos errades dels jugadors alzirenys i una cistella en l’última possessió dels locals van permetre al Canals anar-se’n per davant al descans (31-30).

La segona part començava amb un intercanvi de cistelles entre els dos equips (37-36), però els jugadors que entrena Alberto Lahoz es mostraven més agressius en defensa i s’avançaren de nou en l’electrònic (37-40). En un intent de frenar l’atac visitant, el Canals tornava a la defensa en zona i en els instants finals d’este període es repetia de nou la història. El Canals tornava a remuntar un lleuger desavantatge en l’últim minut per a acabar per davant (48-47).

Amb les espases en tot l’alt, arrancava l’últim quart. Al Canals començaven a entrar-li els triples (54-51, a falta de set minuts), cosa que va obligar a Alberto a demanar un temps mort. Tot seguit, un triple d’Oscar col·locava l’empat a 56 en l’electrònic i en l’atac següent l’àrbitre xiulava tres tècniques seguides en contra del Canals per protestar, inclosa una desqualificant al seu entrenador.

Quan semblava que el Nou Bàsquet Alzira podia encarrilar el partit, la falta d’encert des de la línia de personal –només es va poder anotar un dels sis tirs lliures de les tècniques- va abocar el partit a un final d’infart. En este moment, va emergir la figura d’Óscar, que amb tres triples consecutius va obrir una lleugera diferència a favor dels alzirenys per a afrontar l’últim minut (59-67). El Canals va entrar en una espiral de faltes, que els nostres jugadors aprofitaren per a eixamplar l’avantatge. En els instants finals, dos cistelles dels locals van servir per a deixar el marcador en el definitiu 65-71.

D’esta manera, el sènior masculí aconsegueix una important victòria que el manté invicte en la competició. Per davant queda una setmana d’intens treball per a preparar el partit de dissabte que ve contra un dels favorits, el CB Oliva, encontre que ha de marcar les possibilitats reals d’este equip.

Triomf del sènior “B” i derrota dels júniors

D’altra banda, després d’un llarg període de descans de tres setmanes, el sènior “B” es va emportar la victòria en el seu retorn a la competició a la pista del CB Polinyà per 49-57. Després d’una primera part igualada, en la represa el Nou Bàsquet Alzira va recuperar la intensitat en el seu joc i va tancar el tercer període amb un lleuger avantatge (36-45).

Tot feia pensar en un final tranquil per als homes de José Borrull, però no va ser així. En l’últim quart, el Polinyà va eixir molt més intens i va reduir les diferències a tan sols un punt a la meitat de l’últim període. Però el conjunt alzireny va saber reaccionar a temps i jugar amb intel·ligència els últims minuts per a emportar-se el triomf per un resultat de 49-57

La jornada dels nostres equips federats es va completar amb la derrota del júnior masculí davant del CB Pego per 37-69. Els jugadors que entrena Pablo Brocca, que acudien al partit amb baixes importants, van aguantar durant la primera part al líder de la competició, però en la segona meitat van haver de cedir davant de la superioritat dels de la Marina.

Victòries de cadets i infantils

Pel que fa a la resta de la jornada, el cadet masculí va aconseguir una nova victòria amb més dificultats de les previstes davant del CB Anna per 58-45. Durant la primera part, el conjunt visitant va posar les coses difícils als nostres cadets, que no estaven tan encertats com en partits anteriors, i es va arribar al descans amb un resultat de 20-16. En la segona part, els jugadors alzirenys, sense jugar al seu nivell habitual, van acabar imposant-se.

D’altra banda, l’infantil masculí Gruphac Arquitectura Alzira compta els seus partits per victòries després de derrotar al CBM Benifaió per un contundent 85 a 22, en un partit molt complet dels jugadors que entrena Alberto Lahoz. Els infantils basaren la seua victòria en l’intens treball defensiu.

A més, l’infantil masculí grana va aconseguir la primera victòria de la temporada davant del CBM Marcelina de Benifaió per 54-37, en un partit molt complet dels nostres jugadors de principi a fi. Els jugadors que entrena Quique Camarena van donar la cara en tot moment i es van mantindre per davant en l’electrònic durant tot l’encontre.

Mentres tant, l’infantil femení no va poder debutar en lliga amb una victòria en perdre davant del CB Tavernes per 37-47. El conjunt que entrenen Inma i Melisa va plantar cara en un partit disputat fins al final. Les nostres xiques van donar una molt bona imatge, amb una defensa ordenada en diverses fases del partit, recuperant balons i aprofitant la seua velocitat en la transició.

Victòria dels alevins

Finalment, l’aleví blau que entrena Fran Pérez “Villa” va debutar amb victòria en este inici lliguer en véncer a la pista del CB Genovés per 50-63. El partit va discórrer molt igualat en la primera part, però va quedar resolt en la segona meitat, quan el Nou Bàsquet Alzira, de la mà de Jorge Belda i Josep Sanjuán, va augmentar la seua intensitat defensiva, va tancar el rebot i va poder córrer en contraatac.