Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
domingo, 10 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira disminueix en 172 persones el número d’aturats el mes de novembre

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l'atur registrat a la nostra ciutat registra un descens mensual del 5’84%



._000759

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l'atur registrat el mes de novembre del 2023 a la Ribera, s'ha situat en 15963 persones, és a dir, 915 aturats menys que el mes d'octubre, amb un descens mensual del 5’42%. 

Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim en este mes 1164 aturats menys que el mateix mes del 2022 el que suposa una disminució de desocupació anual del 6’80% 

 

Quant a la contractació, s'han registrat 9500 contractes al novembre 2023, la qual cosa ha suposat 2014 contractes menys que en el 2022 és a dir un 17’49% de disminució interanual. Per gèneres, 4520 han sigut a dones (47’58%) i 4980 a homes (52’42%). La contractació indefinida mensual és de 4016 contractes (un 30’60% menys que l'any passat) i la contractació temporal és de 5447 contractes el que significa un 42’27% en indefinits i la temporal un 57’34%. Els contractes han sigut tant en els temporals com en els indefinits, un 56’66% a jornada completa i un 43’34% a temps parcial.

 

Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d'UGT-PV, “Encara que l'estadística del mercat laboral mostra un lleuger alentiment de l'ocupació, les dades de l'atur registrat el mes de novembre continuen sent favorables i mostren que la reforma laboral del 2021 continua mantenint el seu potencial transformador quasi dos anys després de la seua entrada en vigor, donant compte que el seu impacte sobre la temporalitat no era només producte de les puntuals adaptacions de les empreses a la nova normativa laboral, sinó que efectivament està aconseguint assentar la taxa en valors molt baixos als tradicionalment registrats. 
Esta generació d'ocupació de qualitat també s'observa en la contractació, ja que els contractes indefinits suposen el 42’27%, una xifra que abans de la reforma laboral a penes aconseguia el 10% dels contractes”.

 

Però per a Roselló, “és importantíssim reforçar els Serveis Públics d'Ocupació, cal accelerar la revisió de la taxa cobertura de prestacions per desocupació i que reculla adequadament els canvis produïts en el mercat laboral després de la reforma, i especialment després de l'augment de la contractació fixa discontínua.
Conéixer la cobertura real del sistema de protecció per desocupació és el primer pas abans d'abordar qualsevol reforma de major importància en este, tal com s'està proposant per a la seua dimensió assistencial. En este aspecte, UGT exigeix que qualsevol reforma en este àmbit es produïsca en el marc del Diàleg Social.
 
Per a UGT, qualsevol reforma que afecte el subsidi per desocupació ha de fer-se sota la premissa de protegir més i millor a les persones desocupades, facilitant el seu accés per a ampliar la seua cobertura i evitant una absurda culpabilització de les persones que es troben en situació de desocupació. Donada la minsa quantia del subsidi, és evident que cap persona prefereix cobrar-lo a tindre una ocupació i percebre un salari digne. Els problemes d'accés al mercat laboral cal buscar-los en la ineficàcia de les actuals polítiques actives d'ocupació, la recent reforma de la qual no ha solucionat. D'altra banda, s'han de reforçar les plantilles dels Serveis Públics d'Ocupació, inclòs el nombre d'orientadors professionals, com a única manera d'oferir a la persona desocupada un itinerari personalitzat que contribuïsca eficaçment a la seua inserció al mercat de treball”.
UGT

 

 

 

 

._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaEmpleo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal