Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
martes, 20 de febrero de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Ajuntament d’Alzira impulsa la creació de la Mesa Intersectorial de la Salut

La proposta forma part dels objectius de XarxaSalut i aposta per reunir tots els agents de salut de la població


._000591

L’Ajuntament d’Alzira, a través de l’àrea de serveis socials i innovació social, està adherit a la Xarxasalut (Xarxa Valenciana de Municipis per la Salut) des del 2017, amb l’objectiu de promoure la salut en tota la població.
L’adhesió ha suposat per a Alzira posar en marxa diversos projectes de promoció de la salut en la població més vulnerable, centrant els projectes de salut comunitària en el barri de l’Alquerieta a traves del projecte RIU, adscrit al Centre de Salut Pública, i FISABIO, amb la qual hi ha un conveni de col·laboració des del 2011.
En esta estratègia de participació comunitària, l’Ajuntament a través de l’àrea de serveis socials i en coordinació amb el Centre de Salut Pública d’Alzira, fa un pas avant per a crear la Mesa Intersectorial de Salut del municipi. Els primers passos per a constituir-la són les dos sessions de formació en què els primers destinataris han sigut les entitats socials adscrites al Consell d’Acció Social i Salut del departament de serveis socials, les entitats adscrites a la Taula per la Convivència i altres col·lectius com el 8M i el programa Alzira Camina. A poc a poc s’anirà formant i incorporant la resta de consells locals i espais de treball ciutadans que hi ha com a promotors de salut. L’objectiu és entendre què es això de salut comunitària així com aprendre habilitats i coneixements, que han de permetre participar de manera activa en el disseny futur d’accions de promoció de la salut. La primera d’estes sessions va tindre lloc dijous passat i la pròxima serà el 22 de febrer a les instal·lacions de l’EPA Enric Valor, per part dels companys de Tresesmés.
La regidora de Serveis Socials, Polítiques Inclusives, Igualtat i Habitatge, Amèlia Blanquer, ha explicat que «es tracta de crear un espai de treball per a la promoció de la salut on càpien tots els agents que contribuïxen al nostre benestar, des dels diferents agents socials, professionals de diversos sectors i associacions fins a col·lectius que representen la ciutadania. És el punt de partida per a un treball més coordinat entre totes les parts, ja que a partir d’ara parlarem el mateix llenguatge».
Ajuntament d’Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Jomateix - 20/02/2024
"La mesa"??

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal