Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
martes, 20 de febrero de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira commemora de nou el Dia Internacional de la Llengua Materna

La campanya anima a parlar valencià a través d’adhesius, cartells i camisetes, a més de divulgar el patrimoni natural alzireny


 
._000641
Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, que es celebra el 21 de febrer, les regidories de Cultura, Educació i Infància i Patrimoni duen a terme una campanya per a promoure el valencià. 
Des del SERVAL, el Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, s’ha preparat una nova edició de la campanya de la llengua materna dirigida a la xicalla i la joventut, perquè utilitzen i estimen la nostra llengua. Per tal d’arribar-hi, els regidors de Cultura i Educació, Israel Pérez i Virtuts Piera, visiten els centres educatius per a entregar-los un cartell de la campanya, adhesius i una camiseta amb el lema «Estudiem, parlem, treballem… en valencià».

 

Materials divulgatius
El cartell amb el lema «L’alegria de viure en valencià» s’ha tret dels dibuixos que han fet en les escoles Lluís Vives (9 dibuixos) i Alborxí (38 dibuixos) i l’institut José María Parra (7 dibuixos). Els dibuixos que s’han utilitzat en la campanya han sigut els d’Irune García Larreta i Fernando Pascual Belda, del Parra, i tots els dibuixos es poden veure de vesprada exposats en la Gallera del 19 al 23 de febrer. 
Pel que fa als adhesius, enguany, de més a més de contindre modismes ben genuïns com «quin desfici» o «pensat i fet», incorporen textos estellesians amb motiu del centenari de l’escriptor, com ara «No ser res sinó s’és poble».
El regidor de Cultura, Israel Pérez, seguint el compromís internacional de la UNESCO de promoure el plurilingüisme i la diversitat idiomàtica i evitar així la desaparició de llengües, assegura que «volem fer una defensa de la llengua pròpia d’Alzira i ens comprometem a potenciar-la i fer-la servir en les nostres àrees i competències».

 

Juguem amb la llengua
Enguany també hi ha el concurs Juguem amb la llengua. Un concurs de fotografia, en Instagram, en què qui participe (majors de tretze anys) ha de crear una imatge que represente una frase feta en valencià, pujar-la a Instagram amb l’etiqueta #CulturaQueTransforma i etiquetar el compte de l’ajuntament @ajuntalzira, fins al dia 21 de març; entre les publicacions que es facen es sortejaran vint camisetes.

 

Conéixer la llengua d’Alzira i conéixer on vivim
La Regidoria d’Educació i Infància organitza, amb Pura Santacreu, catedràtica de Valencià, «La Murta va a l’escola», taller en què es dona a conéixer el paratge de la Murta i que es fa a les escoles del 19 al 29 de febrer i de l’1 al 8 de març.
Des del Departament de Patrimoni i el Departament d’Educació i Infància també fan una xarrada al voltant de la Murta, el dimecres 21 a les 19.30 hores al MUMA. Hi participa Xavi Blasco, de l’Associació Amics de la Murta, Pura Santacreu i Agustí Ferrer, director del MUMA. També hi assistixen la regidora d’Educació i Infància, Virtuts Piera, i el regidor de Patrimoni, Xavier Pérez. 
Finalment, el programa d’Alzira Ràdio «Parlar per parlar», dedicat a la llengua pròpia, al valencià, té com a protagonista l’efemèride, la llengua materna, de la qual parlen el regidor de Cultura i responsable del Serval, i Pura Santacreu.
Ajuntament d’Alzira
 
 
 
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal