Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
viernes, 1 de marzo de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira celebra la 'Festa de l’Arbre' al costat de l’anell verd

Este diumenge 3 de març, s’han preparat tallers i una gimcana interpretativa al Parc dels Furs



._000809
Des de la Regidoria de medi ambient i transició ecològic de l’Ajuntament d’Alzira s’ha organitzat un any més una jornada destinada a commemorar el dia de l’Arbre. La Festa de l’Arbre tindrà lloc enguany al parc dels Furs, al costat del riu Xúquer i comptarà amb activitats destinades a tots els públics. 
La jornada s’inicia a les 10 del matí i  darrere d’una benvinguda  començarà  la plantació de al voltant d’un centenar d’espècies de ribera,com la  menta, els joncs o l’iris. Un tècnic s’encarregarà de la coordinació de totes les accions i acollirà i acompanyarà als participants en les tasques de plantació de la vegetació. 
A més de la plantació de la vegetació, també es faran diversos tallers relacionats amb la natura i més concretament amb el món de les abelles.
Es muntarà una exposició i photocall amb instrumental i uniformes  d’apicultor a més d’un buc transparent per conèixer en viu un buc per dins. Un autèntic apicultor ens mostrarà els secrets de les abelles, explicarà com produeixen la mel o els diferents tipus d’abella que hi ha mitjançant una transparent on podrem veure el seu dia a dia, com produeixen la mel o els diferents tipus d’abella que hi ha. A més, els visitants podran preguntar tots els seus dubtes i curiositats i fer-se una foto de record amb un vestit d’apicultor i el seu instrumental. 
Altre dels tallers es dedicarà a l’elaboració de 30 unitats de pròpoli per a prendre com a suplement nutricional i que els participants poden emportar-se a casa. El pròpoli s’elabora a partir de la resina dels arbres, a més també es proposta un tast de mel artesana i natural que ajude a apreciar el producte de proximitat. 
També es farà un taller infantil  de plastilina i de xapes i per últim, un taller de planter auto-regable. Els participants reutilitzaran una botella de plàstic per emportar-se la seua llavor a casa.
Des de l’Ajuntament s’oferirà un refrigeri per a esmorzar consistent amb suc ecològic i peces de fruita. Per a tancar la jornada, s’ha organitzat una gimcana teatralitzada anomenada “Missatge de futur”, per a grans i menuts.  Un  personatge del futur ens visita per tractar d’evitar la desaparició del bosc de ribera i els rius, que en 2050 ja no porten aigua. Mitjançant aquesta acció descobrirem l’entorn del riu i es donarà  rellevància als arbres més insignes.
L’alcalde d’Alzira i delegat de l’àrea de Medi Ambient i Transició Ecològica, Alfons Domínguez, ha destacat que “celebrar esta festa no té com a finalitat plantar arbres, sinó conscienciar  de que el planeta és únic i cal  protegir-lo. Enguany a més hem triat esta zona del parc dels Furs al costat del riu, per tal de visualitzar tot el que s’està fent per a recuperar la ribera del Riu Xúquer per al poble d’Alzira”.
Les activitats estan organitzades per la Regidoria de Medi Ambient i Transició ecològica, amb la col·laboració d’Interpreta Natura i l’associació mediambiental Murta-Casella. 
 
Ajuntament d’Alzira
 
 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal