Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
martes, 9 de noviembre de 2010

Juancar
1

El Nou Bàsquet Alzira guanya a Oliva en un final d’infart (54-58)

La victòria, unida a la derrota del Nou Bàsquet Xàtiva a Carcaixent, deixa al conjunt alzireny líder invicte del seu grup de Preferent

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira va guanyar a la pista del CB Oliva en partit corresponent a la cinquena jornada de lliga del grup C de Preferent. Després d’haver dominat l’encontre des dels instants inicials, els jugadors que entrena Alberto Lahoz van saber sobreposar-se en l’últim període a les dificultats i van acabar imposant-se per 54-58. Esta victòria, unida a la derrota del Nou Bàsquet Xàtiva a la pista del Carcaixent, col·loca al sènior de Preferent com a líder invicte del seu grup.

El conjunt alzireny va protagonitzar un bon començament, combinant una defensa compacta que impedia l’anotació dels jugadors locals amb l’encert ofensiu per a establir els primers avantatges al seu favor (2-12). Els homes que entrena Alberto Lahoz tancaven bé el rebot i la intensitat defensiva provocava nombroses pèrdues del CB Oliva.

El Nou Bàsquet Alzira va acabar per davant al final del primer període (7-14), però en el segon, va començar a tindre problemes en la seua faceta ofensiva. L’Oliva va apostar per una defensa en zona que va acabar d’atascar al conjunt alzireny, massa estàtic a l’hora d’atacar la cistella contrària. Es va entrar en una fase d’imprecisions i sequera anotadora per part dels dos conjunts, fins a arribar al descans amb un resultat de 14-24.

En la represa, el CB Oliva va saltar més concentrat a la pista, va mantindre la defensa en zona i va aprofitar la seua velocitat en la transició per a anotar un parcial de 8-2, que els col·locava a només cinc punts (22-27). Però el Nou Bàsquet Alzira, amb dos triples consecutius de Rafa i Pau, es va recuperar de seguida i va frenar la remuntada local (23-35).

En el tram final del període, l'Oliva, de la mà del seu base Antoni Molina, va recuperar la capacitat anotadora. El base local, fins al moment ben parat per la defensa alzirenya, va agafar la direcció de l’equip i li va imprimir una marxa més a l’atac dels de la Safor. De l’altra banda, l’aportació des de la pintura de Juancar i Alberto, mantenia als alzirenys per davant (36-45).

En l'últim període, els locals van eixir en tromba. Liderats per Molina, van saber traure profit de la seua velocitat en la transició. El Nou Bàsquet Alzira deixava escapar el seu avantatge (48-47) i, a continuació, un triple de Molina donava una xicoteta renda a favor de l’Oliva per a afrontar els últims minuts (51-49). Però a falta de 21 segons, i amb un lleuger avantatge a favor dels alzirenys (51-52), va arribar la jugada decisiva. Rafa Ros recuperava el baló i quan encarava en solitari la cistella contrària, rebia una falta antiesportiva que donava aire al Nou Bàsquet Alzira. El base alzireny anotava els dos tirs lliures i en la possessió següent Juancar treia una falta, anotant només el segon llançament (51-55).

Tot semblava decidit a favor dels nostres, però una personal en la jugada posterior donava tres tirs lliures als locals, que no desaprofitaren l’ocasió per a reduir diferències (54-55). En els instants finals, els de la Safor van haver de recórrer a les faltes en un intent d’aturar el rellotge. A Rafa i Muri no els va tremolar la mà i deixaren el marcador en el definitiu 54-58.

Cara i creu de sèniors i júniors

D’altra banda, el sènior femení no va poder guanyar a la pista del CB Marcelina Benifaió, on va perdre per 80-63. L’encontre es va decantar a favor de les locals en el tercer quart, al final del qual es va arribar amb el resultat de 62-43. En l’últim període, les jugadores que entrena Fran Pérez “Villa” no van baixar els braços i van reduir la diferència fins al 65-53, però en els darrers minuts acusaren l’esforç i el resultat final va quedar en 80-63.

D’altra banda, el sènior masculí “B” no va poder emportar-se la victòria a la pista del Llosa Bàsquet per 54-42, un resultat que no reflecteix la igualtat existent entre els dos equips. Els jugadors que entrena José Borrull van tindre un bon inici de partit i va marcar les primeres diferències, però a partir del segon període es va entrar en una fase d’igualtat, amb lleugers avantatges per als locals. Els alzirenys mantingueren les seues opcions fins al final, però no van ser capaços de posar-se per davant en el marcador.

La jornada es va completar amb la victòria del júnior masculí a la pista del B.C. Meliana per 51-53. Després d’una primera part per darrere en el marcador (29-20), els jugadors que entrena Pablo Brocca van reaccionar en el tercer quart, gràcies a una defensa més agressiva i una eixida ràpida del baló, i es van posar per davant (42-48). En el darrer període, els jugadors alzirenys van mantindre l’avantatge i s’imposaren al final.

Victòries de cadets i infantils

Pel que fa a la resta de la jornada, el cadet masculí va aconseguir una nova victòria a la pista del CB Albaida per 41-64, que el manté invicte en la competició. El conjunt local va plantar des del minut inicial una defensa en zona molt tancada que va posar en dificultats a l’atac alzireny (21-28, al descans). El marcador no reflectia la superioritat dels jugadors que dirigeix Pablo Brocca, però en l’ultim període els nostres cadets van saber corregir el balanç defensiu i ampliaren el seu avantatge fins al definitiu 41-64.

D’altra banda, l’infantil masculí Gruphac Arquitectura Alzira compta els seus partits per victòries després de véncer al C.D. Don Bosco “A” per 31-118, en un partit sense massa història que va ser dominat pels alzirenys de principi a fi. Defensa pressionant, transicions ràpides i atacs directes van ser els fonaments d’esta nova victòria dels jugadors que entrena Alberto Lahoz.

A més, l’infantil masculí grana va aconseguir la segona victòria de la temporada en tres jornades a la pista del CB Anna per 45-49, en un encontre molt igualat fins als minuts finals en el qual acabaren imposant-se els jugadors que entrena Quique Camarena, mentre que l’infantil femení no va poder aconseguir el triomf a la pista del CB Oliva en perdre per 44-21.

Debuten alevins i benjamins

Finalment, l’aleví grana, equip mixt format per cinc xiquets i cinc xiquetes, va debutar en competició oficial al pavelló Fontana Mogort davant del EE.MM. Carcaixent amb un resultat de 35-86. Durant els dos primers quarts, el conjunt alzireny va poder aguantar a un rival molt més experimentat, però en el tercer període el Carcaixent es va distanciar en el marcador. En la segona part, els nostres alevins no van baixar els braços i van lluitar fins al xiulit final.

La matinal del dissabte al Fontana Mogort es va completar amb el debut en lliga dels benjamins davant del C.D. Moixent “A” un partit molt igualat en el qual la victòria es va decantar de banda dels visitants per 52-56. El conjunt que entrena José Borrull, que incorpora enguany moltes cares noves, va mantindre les seues opcions fins a l’últim període. Les noves incorporacions alzirenyes mostraren detalls de la gran qualitat que atresoren.