Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
martes, 12 de marzo de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Hospital de la Ribera a Alzira complix 25 anys amb més de mig milió d'intervencions quirúrgiques realitzades

S'ha consolidat com un centre amb una cartera de servicis d'un hospital general universitari en una àrea no metropolitana



._000936
L'Hospital Universitari de la Ribera commemora enguany el seu 25 aniversari (1999-2024) com a centre de referència de la comarca en la prestació de servicis sanitaris públics i integrals En este temps, s'han realitzat més de 500.000 intervencions quirúrgiques; 9,6 milions de consultes especialitzades en el propi hospital (a més de les ateses en primària) o 2,7 milions d'urgències ateses, per citar només alguns registres significatius.
Amb la seua obertura l'1 de gener de 1999 es va atendre una demanda històrica dels ciutadans de la comarca de la Ribera.
En este quart de segle, l'Hospital d'Alzira s'ha consolidat com un centre amb una cartera de servicis pròpia d'un hospital general universitari malgrat estar situat en una àrea no metropolitana. En l'actualitat, la població de referència de l'hospital és de 252.664 habitants de la comarca de la Ribera, 30.000 usuaris més que en 1999.
Per a la gerent del departament de salut de la Ribera, la Dra. Rosabel Ribes, “el naixement de l'hospital va ser un esdeveniment transcendental per a la comarca i la Comunitat Valenciana, en proporcionar servicis sanitaris d'alta qualitat i que abans requerien desplaçaments a València per a un gran nombre de ciutadans".
Un centre que, des dels seus orígens, s'ha caracteritzat per una àmplia cartera de servicis de màxima complexitat, amb prestacions com a cirurgia cardíaca, neurocirurgia, cirurgia toràcica, cirurgia plàstica, cirurgia maxil·lofacial o hemodinàmica.
Com explica la Dra. Ribes, “l'hospital oferix a la seua població protegida cobertura en el 99% de les seues malalties i patologies, a excepció dels trasplantaments i la cirurgia pediàtrica”.
L'àmplia gamma de servicis ha beneficiats a àrees pròximes com Xátiva o Gandia, atraient a residents d'estes zones que han acudit al centre d'Alzira per a rebre atenció mèdica

 

Alta eficiència i cirurgia sense ingrés 
Una altra dels senyals d'identitat de l'Hospital d'Alzira és la seua alta eficiència i productivitat, amb tots els seus quiròfans operatius de dilluns a divendres de 8 a 20 hores. Això es reflectix en una gran activitat mèdica i quirúrgica, amb respostes àgils i baixes demores.
Així mateix, l'hospital ha afavorit en este quart de segle prop de 50.000 naixements amb les més avançades tècniques.
El Dr. José Minguez, director mèdic de l'Hospital de la Ribera, destaca que des de la seua obertura, l'hospital ha apostat per formes modernes de gestió hospitalària, com la Cirurgia Major Ambulatòria, “que oferix beneficis tant per als pacients com per a l'hospital”, ha indicat. En 2023, el 57,15% de les intervencions quirúrgiques es van realitzar mitjançant esta modalitat sense necessitat d'ingrés hospitalari.
En esta línia d'apostar per fórmules alternatives amb un enfocament més humà i eficient, l'hospital disposa des dels seus primers anys d'una potent Unitat d'Hospitalització a domicili. Esta unitat només en 2023 ha realitzat prop de 3.000 altes de pacients, la qual cosa suposa ser la segona unitat de major activitat de la Comunitat.

 

Alta tecnologia i formació MIR
Una altra de les característiques distintives de l'Hospital de la Ribera ha sigut la seua aposta per l'alta tecnologia diagnòstica i terapèutica. Com indica la gerent Rosabel Ribes, “la dotació tecnològica de l'hospital s'ha anat renovant en estos 25 anys posant el focus en l'equipament d'avantguarda”. 
En l'actualitat, l'hospital compta amb radiologia convencional, 3 ressonàncies magnètiques, sala de radiologia vascular completa, 2 tacs helicoidals, 5 ecògrafs i 1 mamògraf digital, una dotació tecnològica pròpia d'un hospital general.
Igualment, l'hospital ha combatut el càncer amb tecnologia d'última generació, per al que compta amb 2 acceleradors lineals per a radioteràpia, en breu incorporarà un tercer, i braquiteràpia, entre altres tecnologies.
També és destacable, la incursió en la cirurgia robòtica, amb la recent adquisició del robot Hugo per a intervencions en urologia, ginecologia i cirurgia digestiva.
El Dr. Minguez destaca que "la tecnologia ha funcionat al màxim de la seua capacitat en paral·lel amb la nostra intensa activitat quirúrgica i metgessa". En l'últim any, el centre ha realitzat més de 15.000 ressonàncies magnètiques i més de 28.000 tomografies computades (TACs).
La vocació universitària i docent també ha sigut una constant en la trajectòria del centre. Així, en l'àmbit de la formació sanitària especialitzada, el nombre de residents MIR, FIR, EIR i PIR ha augmentat cada exercici fins a aconseguir l'últim any 141 residents en 23 especialitats.
El centre acull, també, estudiants per a formació pregrau i postgrau en medicina, infermeria i altres àrees gràcies a convenis amb universitats i centres de formació.
Quant al foment de la investigació ressaltar les més de 100 publicacions científiques i metgesses dels seus professionals en l'últim exercici.
Per a la gerent de l'Hospital, “esta combinació d'eficiència i innovació en la gestió, alta tecnologia i atenció centrada en el pacient ha contribuït a l'alta satisfacció dels pacients, que en alguns exercicis ha registrat nivells superiors al 90%”.
Com ha conclòs la gerent, Rosabel Ribes, “després d'estos 25 anys en què l'Hospital de la Ribera ha demostrat el seu compromís amb la salut i benestar de la comarca, el centre es projecta al futur amb el desafiament de continuar responent a les expectatives dels nostres pacients, mantenint el seu llegat de servici públic d'alta qualitat”.
Departament de Salut de La Ribera


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal