Jueves, 2 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.236 Año: 18 Noticias: 45.948 Fotografías: 108.939 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
miércoles, 3 de abril de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’atur a Alzira se situa en 2.824 persones, 67 menys que en el mes de febrer

La Setmana Santa i les Falles tornen a impulsar l'ocupació a la Ribera cap als seus millors registres



._000641

.-000004
Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim en este mes 1173 aturats menys que el mateix mes del 2023 el que suposa una disminució de desocupació anual del 6’61%. 
Quant a la contractació, s'han registrat 6151 contractes al març del 2024, la qual cosa ha suposat 1054 contractes menys que en el 2023 és a dir un 14’63% de descens interanual. Per gèneres, 2845 han sigut a dones (46’25%) i 3306 a homes (53’75%). 
La contractació indefinida mensual és de 2604 contractes (un 20’12% menys que l'any passat) i la contractació temporal és de 3512 contractes el que significa un 42’33% en indefinits i la temporal un 57’10%. Els contractes han sigut tant en els temporals com en els indefinits, un 57’52% a jornada completa i un 42’48% a temps parcial.
Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d'UGT-*PV, “Les dades de l'atur del mes de març, mostren que la Setmana Santa i les falles tornen a impulsar l'ocupació a la Ribera, amb un descens significatiu durant estos últims dos anys, tractant-se de la dada més baixa per a un mes de març des del 2008. La potenciació del contracte indefinit enfront del temporal ha donat un increment d'ocupació estable que continuen mantenint-se: el pes dels contractes indefinits sobre el total s'ha multiplicat per més de quatre, passant d'un 10’35% al març de 2021 al 42’33% este mes.
De manera que, després de dos anys de vigència, la reforma laboral està complint eficaçment amb l'objectiu fonamental per al qual va ser dissenyada: reduir l'excessiva temporalitat a través de la creació d'ocupació de qualitat. A més, tal com va certificar la Comptabilitat Nacional Trimestral la setmana passada, la fortalesa mostrada pel mercat de treball està servint per a apuntalar el creixement de l'economia, permetent, al costat de la moderació de la inflació i les pujades salarials motivades pel *AENC, que l'economia espanyola cresca a un ritme cinc vegades superior al de l'Eurozona, gràcies, sobretot, a l'impuls del consum de les llars”. 
Per a Roselló, “no obstant això queden aspectes pendents, un d'ells és la temporalitat de l'ocupació pública, que continua en valors molt elevats. Un problema que les administracions públiques implicades han de resoldre com més prompte millor, de manera que es pose fi a l'abús derivat de la utilització successiva de contractes temporals en el sector públic, tal com va resoldre recentment el Tribunal de Justícia de la Unió Europea”
“Un altre aspecte pendent és la modificació de les causes i el cost de l'acomiadament, perquè es garantisca el dret de les persones treballadores a rebre una indemnització adequada, amb caràcter dissuasiu i *resarcitorio, com arreplega la Carta Social Europea. Un assumpte que UGT va denunciar davant el Comité Europeu de Drets Socials, que ja s'ha pronunciat sobre aquest tema, però la resolució dels quals no es pot revelar fins que l'Executiu no l'autoritze. Per tant, el Sindicat insta el Govern que actue amb transparència i responsabilitat, fent pública com més prompte millor la resolució de l'organisme”. 
També Roselló insta el Govern de la Generalitat Valenciana que reforce les polítiques actives d'ocupació per als aturats de llarga duració i sectors de difícil accés a l'ocupació, especialment les dones i els joves.
UGT
 
 
 
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaEmpleo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal