Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
domingo, 7 de abril de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira duu als xiquets i xiquetes a gatameus al teatre amb la 4a Mostra d’Arts Escèniques per a la primera infància

Campanya de teatre escolar, tallers per a educadors i una completa selecció d’obres teatrals específiques per a públic de 0 a 3 anys


._000723
Alzira acull a partir del pròxim dimarts la  4a Mostra d’Arts Escèniques dedicada a la primera infància Una selecció d’activitats orientades als xiquets i xiquetes entre 0 i tres anys que organitza conjuntament la Regidoria de Cultura i Mira Rosana, projectes teatrals. 
Esta iniciativa s’inicia amb una campanya de teatre escolar que significa per a ells el primer contacte amb un espai teatral, fora de les aules. De fet, una de les aportacions d’esta mostra és que els menuts entre 0 i 3 anys de les diverses escoletes acudixen a un espectacle teatral a mida al Gran Teatre. Des del dimarts 9 a l’11 d’abril. el Gran Teatre acull  «A gatameus al teatre», amb l’espectacle Violeta, una gateta inquieta, de la companyia Mira Rosana Proyectos Teatrales.  Es tracta d’una campanya, segons explica l’actriu Rosana Mira, “que presenta tot el ritual d’anar al teatre però en xicoteta escala i on els xiquets i xiquetes traspassen la quarta paret i compartixen escenari amb els actors i actrius”.


ESPECTACLES TEATRALS
A banda d’esta campanya escolar, la Mostra d’arts escèniques inclou diversos espectacles teatrals i contacontes on els menuts prenen contacte amb el teatre acompanyats dels seues familiars. El dijous 11 d’abril. la  Biblioteca municipal d’Alzira,  acull a les 17.30 h el contacontes musical  “Timonet, el xiquet perdut”, un espectacle on els més menuts ballaran i s’ho passaran d’allò més bé, al temps que es trenca amb els rols de gènere a través del joc i la diversió. .  El divendres 12 d’abril la Casa de la Cultura  on podran gaudir  de l’espectacle de titelles “Ratolins de colors”, de la veterana companyia valenciana La Estrella. En este cas, la pallassa Pardaleta ens contarà una història inventada per ella mateixa inspirada en dos llibres que l’apassionen, El monstre de colors i El ratolí Frederic. 
El plat fort dels espectacles teatrals será  l’espectacle “Toca, Toca” de Kika Garcelán a càrrec de la companyia L’Horta Teatre, divendres a les 18 hores a la Casa de la Cultura.   La companyia L’Horta teatre, amb 50 anys de trajectòria és actualment el Premi Nacional d’arts escèniques per a la infancia i joventut que li atorga el Ministeri de Cultura al 2023. Amb este bon fer, ens porta este espectacle sense text especialment fet per als xiquets de bolquerets fins a tres anys. 

 

ACTIVITATS FORMATIVES
El tercer eix d’esta mostra d’arts para atenció amb els educadors, docents, pares , mares i totes aquelles persones que mantenen contacte amb els xiquets i xiquetes en els seus primers anys de vida. Per a elles estan destinades diverses activitats formatives i pedagògiques. Una d’elles, és un encontre amb estudiants de  d’Educació Infantil, que podran assistir a una obra de teatre per a menuts i participar en una taula redona posterior a la  representació. El dissabte 13 d’abril ambé hi haurà un Taller de clown per a educadors i educadores i públic adult en general a càrrec de director, pedagog i clown argentí  Walter Velázquez i diumenge 14 d’abril,  El Teló de Pupetes  acollirà a les 10.30 h un  taller en família i tot seguit es presentarà el llibre del conte Violeta, una gateta inquieta i es representarà per a tota la família. 
Esta mostra que arriba a la seua quarta edició està dirigida per l’actriu i pallassa alzirenya Rosana Mira amb la col·laboració de l’equip de la regidoria de Cultura. El regidor de Cultura, Israel Pérez, “esta mostra conjuga activitats des d’uns perspectiva amplíssima i molt innovadora, que ens permet aproximar a la cultura, i en concret al teatre, a les persones des del mateix bressol, ja que està orientat a un públic de 0 a 3 anys i a les seues famílies, una bona manera d’anar construint un públic que estima el teatre i la cultura amb espectacles expressament realitzats per a elles i ells”. Unes activitats que no són úniques en la programació cultural d’Alzira, ja que un dels pròxims esdeveniments tindrà al públic infantil com a protagonista, el Nanofest el pròxim dissabte 4 de maig. 
Ajuntament d’Alzira
 
 

.-000342


._000856
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneralTeatro
Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal