Jueves, 13 de junio de 2024 Edición diaria nº 6.278 Año: 18 Noticias: 46.224 Fotografías: 109.238 Comentarios de usuarios: 125.729
EL SEIS DOBLE
lunes, 22 de abril de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Generalitat Valenciana
Ver imágenes de esta noticia
1

 Innovació preveu 170 milions en ajudes a la I+D+i fins a 2026 en el Pla Estratègic de Subvencions de Ivace+i Innovació

Este full de ruta, que es va començar a tramitar amb l'antiga Agència Valenciana de la Innovació (AVI), contempla finançament per a 153 accions i projectes d'innovació._000848

 

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha iniciat el tràmit d'informació pública del Pla Estratègic de Subvencions (PES) de l'antiga Agència Valenciana de la Innovació (AVI), actualment Ivace+i Innovació. Este projecte preveu la concessió d'al voltant de 170 milions d'euros en ajudes per a impulsar un total de 153 accions d'I+D+i entre 2024 i 2026.
El nou pla, que està cofinançat al 60% pel programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) Comunitat Valenciana per al període 2021-2027, possibilitarà l'obertura imminent d'una nova convocatòria d'ajudes en concurrència competitiva per al desenvolupament i enfortiment del Sistema Valencià d'Innovació.
En qualsevol cas, el document que ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), és de caràcter provisional a conseqüència de la reordenació de funcions que comporta la constitució i posada en marxa de *Ivace+i. En este sentit, l'objectiu és integrar este pla en el de la pròpia Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

 

S'eliminen les línies nominatives
Com a novetat, el full de ruta de la Conselleria des d'este mateix any i durant els dos següents consagra l'eliminació de les línies de concessió directa per a concentrar els recursos públics en les de concurrència competitiva. A través d'este sistema, les entitats rivalitzen en igualtat de condicions per a obtindre ajudes en funció de la qualitat dels seus projectes.
A més, s'inclou una nova línia de subvenció amb la finalitat de donar suport a aquelles iniciatives d'innovació en matèria de processos o organitzativa que es basen en l'assimilació de les tecnologies avançades i permeten la seua difusió entre la resta d'agents de l'ecosistema d'innovació. En este primer exercici es preveuen 600.000 euros per a esta actuació, que ascendiran fins als tres milions d'euros en 2025 i 2026.
La nova planificació econòmica consolida el suport als dos programes amb més demanda i impacte en el teixit productiu, que financen tant els projectes estratègics en col·laboració com l'I+D+i en empreses.
De fet, prop del 65% de tots els fons programats es destinaran a esta mena d'accions, que incentiven el desenvolupament de solucions innovadores a reptes de gran importància i rellevància econòmica, social i mediambiental mitjançant la col·laboració d'empreses, universitats, centres d'investigació i instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana.
Les huit línies de subvenció que arreplega este document (quatre menys en nom de la simplificació i l'optimització de recursos) estan dotades amb al voltant de 55 milions d'euros en el seu primer exercici i s'alineen amb els eixos estratègics de la Conselleria per a la present legislatura.
En concret, contribuiran al foment de la innovació i l'avanç de la societat mitjançant la interconnexió dels àmbits científics, tecnològic i empresarial; l'impuls de la transferència de coneixement; el suport de la I+D+i empresarial o la potenciació de les tecnologies disruptives en el teixit productiu, entre altres accions.
Sota la direcció de la consellera Nuria Montes; del secretari autonòmic d'Innovació, Jerónimo Mora; i del director general d'Innovació, Juan José Cortés; l'entitat compta en 2024 amb un pressupost de 63 milions d'euros per a l'execució de les seues competències en el si de *Ivace+i.
Amb esta assignació econòmica, s'espera impulsar el desenvolupament de 30 projectes estratègics en col·laboració i 40 iniciatives d'innovació en empreses, a més de possibilitar l'execució la posada en marxa de huit demostradors i proves pilot en universitats i instituts tecnològics i d'investigació.
La consolidació de la xarxa d'agents d'innovació i de les unitats de transferència en centres d'excel·lència investigadora són uns altres dels objectius prioritaris per als pròxims anys, igual que l'impuls de la Compra Pública Innovadora (CPI), incentivant no sols la participació d'empreses en estes licitacions, sinó promovent també l'activació d'este tipus de contractes entre l'Administracions.
Generalitat Valenciana

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasSubvenciones, Ayudas y Empleo
EconomíaEmpresas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal