Jueves, 2 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.236 Año: 18 Noticias: 45.948 Fotografías: 108.939 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
viernes, 19 de abril de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira espera una eixida airosa per al projecte del Pont de Xàtiva

El consens és imprescindible i la Generalitat no aprovarà cap solució en contra de la Corporació


 

._000581
El consens entre les administracions competents, la redacció i l’aprovació dels projectes pertinents son condicions imprescindibles per l’execució d’infraestructures per evitar inundacions, però no necessàriament garanteixen la seua eficàcia. L’actual pont de Xàtiva, al igual que el canal interceptor de les Basses, ho proven. Els estudis de la UPV ho confirmaren. Per acabar amb les inundacions que pateix Alzira és imprescindible ampliar el barranc de La Casella.
L’ajuntament acordà unànimement demanar els diners per fer-ho i les gestions de la FaavvAlzira, aconseguiren els vots per a que l’esmena d’ERC als PGE2023 es transaccionara i fora votada favorablement al Congreso incloent 5MM€ per l’ampliació.
És de tots sabut que el coll d’ampolla del barranc el provoca l’estretament del pont  Xàtiva. Tampoc seria eficaç fer-ne altre amb major llum sense assolar l’edifici de l’antic molí o modificar la CV-50, ja que l’estretament persistiria.
És per això que des de la FaavvAlzira aplaudim esperançats l’acord de la Corporació municipal sol-licitant a la GV l’esmena del PGOUM per descatalogar la protecció del solar del molí i esperem que la GV l’agilitze per tal de que els projectes pendents d’aprovació puguen ser esmenats per poder ampliar el barranc i evitar les inundacions, ja que tant el disseny de l’actual pont, com el de la variant de la CV-50, estigueren condicionats pel PGOUM. L’enginyeria podrà dissenyar la millor solució  disposant del solar del molí a més d’ocupar l’espai de la mota, funció que farà la CV-50.
Encoratgem la Corporació municipal a mantindre’s ferma en la defensa de  l’ampliació aprofitant l’actuació del nou pont per dignificar l’accés a la ciutat evitant l’entrada del trànsit amb altres destins.  L’actuació no pot estar condicionada a l’interès del trànsit motoritzat responsable del canvi climàtic que modifica el règim de pluges i augmenta el risc d’inundacions.
El consens és imprescindible i la GV no aprovarà cap solució en contra de la Corporació alzirenca. 
Fins assolir el consens, el que hi ha que fer, en lloc d’angoixar-se amb l’amenaça de perdre’ls, és ajornar l’actuació al pont, i invertir els 5MM€ consignats on no hi ha conflicte de competències pel trànsit: ampliant el barranc, aigües amunt del pont, a 31 mts fins el canal interceptor i a 45 fins la tancà de sant Antoni, tal i com proposa TYPSA, i assumeix la CHJ a l’Estudi d’alternatives per a la reducció del risc d’inundacions a La Ribera. Ens esforçàrem en que l’acord del Congreso fora inequívoc: ‘A la Comunidad Valenciana para la ampliación del Barranco de La Casella para evitar las inundaciones en el casco urbano’.   
Hem d’evitar repetir l’errada d’acceptar un nou pont pensat per al trànsit, oblidant el motiu de que, tenint-ne ja un, si n’hem de fer altre és ‘para evitar las inundaciones en el casco urbano’.
Federació d'AAVV d'Alzira


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Urbanismo, Infraestructuras y Vivienda

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 19/04/2024
Agarreu cadira, y asenteuse en terra, tranquils que mos tornarem a inundar mes de una volta antes de que estiga arreglat el tema.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal