Sábado, 27 de julio de 2024 Edición diaria nº 6.322 Año: 18 Noticias: 46.492 Fotografías: 109.556 Comentarios de usuarios: 125.913
EL SEIS DOBLE
viernes, 17 de mayo de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Alzira obri la Casa Reial de Jaume I i presenta el resultat de les excavacions

Les excavacions arqueològiques són l’estudi previ al projecte de recuperació d’este emblemàtic espai del Patrimoni Històric



._000807
El lema de l’ICOM del Dia Internacional dels Museus per a l’any 2024 ha és “Museus per a l’educació i la investigació”. En este sentit, dins dels actes programats per a celebrar este esdeveniment, s’ha inclós la presentació dels treballs arqueològics, realitzats els passats mesos de novembre a febrer d’investigació del subsòl de la Casa Reial o de l’Olivera, com se la coneix popularment, previs al projecte de recuperació del conjunt d’estructures que, junt a la muralla conformaven la torre musulmana on es va situar la residència de Jaume I, i on segons la tradició va passar fins els últims moments de la seua vida. Un lloc per tant de gran interés cultural i sentimental per a tots el pobles de la Corona d’Aragó. 
 
 
 
L’arqueòloga Maria Clausi que ha dirigit les excavacions ha mostrat al públic assistent al Saló d’actes del MUMA, el resultat dels treballs i els avanços de l’estudi realitzat. La sèrie d’estructures descobertes, murs i paviments,  de diferents tècniques i materials que se superposen segons èpoques històriques, junt a capes de reblits, intencionats o catastròfics, com és el cas d’algunes làmines de terra dipositades per inundacions del Xúquer.  
En les excavacions s’ha trobat una peça ceràmica dels segles X - XI prou sencera. Que a falta d’un estudi més a detall, es pot avançar que es tracta d’una gerreta o redoma de panza globular, decorada a la tècnica de corda seca parcial, amb els tradicionals colors verd i morat de l’òxid de manganés. Els motius figuratius representats son zoomorfes, a manera d’ales verticals i, en els intervals centrals, signes amorfes per identificar.  
El resultat de les excavacions aportarà la informació dels elements d’interés per a incorporar a l’edifici que cobrirà les restes i es convertirà en un centre museístic que dignifique este espai urbà del centre històric de la Vila, declarada Bé d’Interés Cultural pel conjunt de bens patrimonial que alberga.
El regidor de Patrimoni Històric, Xavier Pérez, ha mostrat la seua satisfacció per donar a conèixer a la ciutadania, dins d’estes jornades, «el resultat de les excavacions d’este projecte tan necessari com il·lusionant per a tots el pobles de l’antiga Corona d’Aragó, ja que es un punt clau en la història de la vida i mort del rei més destacat i apreciat.»
Així mateix, Xavier Pérez,  convida a participar en la resta d’actes que completen el calendari, com és la commemoració dels XXV aniversari de la col·locació de la Creu del Cardenal que presideix  la Vall de la Murta; el dissabte la jornada de portes obertes amb les visites guiades a la xarxa de museus locals,  com són el MUMA a la Casa del Empeño, al Museu Faller i a l’EtnoMUMA a la Casa d’Alós, i el dilluns 20,  la presentació del llibre Tonico Ballester de Bernat Montagud i Ferran Boscà a la Casa de la Cultura.
Ajuntament d’Alzira


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Jomateix - 17/05/2024
Esperem que la reconstrucció de La Casa Reial de Jaume I siga un primer impuls en la reivindicació de la figura del monarca en el context històric d'Alzira.
Rosa Maria de Dios - 22/05/2024
Cosas se hacen innecesarias del dinero de los alzireños. El pasado no hay que remo verlo, el presente hay que vivir en el con justicia y el futuro dejarlo, no es tiempo para vividlo. Digo las palabras de la leyenda de la vida de Jesús: ¡Pedro envaina tu espada quien usa la espada en espada morirá! Dios creo el planeta Tierra para vivir en el junto todas las razas sin excepción, el ser humano esas leyes por desear poder con gran avaricia y ambición esas leyes no cumplió, guerras por todo el planeta matando a gentes en ellas, banderas creadas todas de sangre con gente inocente bañadas En verdad les digo que lo que siembra se cosecha, no va quedar piedra sobre piedra de monumentos por hombres ciegos hechas. Solo hay un rey Dios nuestro creador que a todo ser humano con gran amor creo sin tener por todos sus hijos excepción, ingratos, desobedeciendo Su Ley coronando a hombres matando con gran odio a sus propios hermanos les recuerdan con gran honor. Dios en El hay una sola simbólica bandera con dibujos del cielo y de la Tierra sin estar bañada de sangre humana. Un rey sin poseer corona de oro en su cabeza y sin pies calzados con lujos estando por el mundo andando descalzo. Yo Maya defenderé a Dios mi Padre y Madre que me creo respetando su gran ley perfecta y con gran amor que todo lo creo. ¿Donde esta en vosotros ese amor? matando con crímenes injustos derramando sangre de niños incluso, sea moro, sea de cualquier raza, lleva la sangre roja de Dios en el ser humano creada.
Maya Rosa Maria de Dios

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal