Sábado, 27 de julio de 2024 Edición diaria nº 6.322 Año: 18 Noticias: 46.492 Fotografías: 109.556 Comentarios de usuarios: 125.913
EL SEIS DOBLE
lunes, 27 de mayo de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Ajuntament d’Alzira descarta la proposta d’urbanització del PAI del Torretxó

Consideren que la proposta no és viable econòmicament i que no complix les bases de programació


 

L’alcalde, Alfons Domínguez junt amb el regidor d’Hisenda, Urbanisme i Contractació, Andrés Gomis, han comparegut hui en roda de premsa per a explicar els motius de la no  adjudicació  de  la  condició  d'agent  urbanitzador al procediment d’adjudicació del Programa d'Actuació Integrada per gestió  indirecta del Sector PPR 11-Torretxó Unitat d'Execució 1, UEI 111, que es tractarà el pròxim dimecres en el Ple de l’Ajuntament d’Alzira.
En este procediment, es va aprovar l’alternativa tècnica però finalment es proposa no adjudicar la proposició jurídicoeconòmica. Es pren esta decisió una vegada recavats tots els informes que la mesa de programació ha estimat necessaris, i donat que els informes jurídics i econòmics han resultat desfavorables, ja que consideren que la proposta no és viable econòmicament i que no complix les bases de programació. Segons l’informe econòmic confeccionat per a una consultora especialitzada, l’import total podria arribar als 8,5 milions d’euros.
Andrés Gomis ha explicat que: “Durant el temps en què s’han estat elaborant estos informes hem volgut ser prudents, fins a comptar amb tota la informació necessària. Però ara que tenim estos elements pensem que és important informar amb transparència d’esta resolució, explicar les gestions realitzades i els motius que, jurídicament i econòmicament, impedixen esta adjudicació”.
L’alcalde també ha explicat que “esta no adjudicació de la condició d’agent urbanitzador a esta proposta no significa que deixem de treballar per a buscar el desenvolupament d’este sector tan important per avançar en la connexió amb l’Hospital de la Ribera o per a la major integració de l’Alquerieta i el Torretxó amb la ciutat. També pensem que és una ubicació interessant per a ampliar el parc de vivendes de protecció pública o per a agrupar serveis públics consolidant el paper de la seu de la Policia local”.
Per aixó, l’alcalde i el regidor han insistit que continuarà treballant-se en plantejaments de gestió més sostenibles econòmicament, que puguen ser per diferents fases, per exemple, o que efectivament permeten desenvolupar-ho pagant en espècie, en terrenys, sense necessitat de comprar tot el sòl residencial que fa el projecte inviable. Així mateix han explicat que s’estan estudiant diferents línies de treball per a ampliar l’oferta de vivenda de lloguer assequible, complementàries amb el projecte EUROPAN. Gomis ha afegit que: “L’informe econòmic ens indica que hi hauria fórmules per poder avançar en la urbanització del sector més sostenible i viable econòmicament. Amb esta idea, anem a treballar des de ja per veure de quina manera es pot urbanitzar i consolidar este sector”.
Ajuntament d’Alzira
 
 
 

._000905


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal