Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
martes, 16 de noviembre de 2010
1

El Nou Bàsquet Alzira guanya a l’Algemesí en un altre final agònic

El conjunt alzireny és capaç de resoldre un partit que es va complicar en l’última quart (58-56) i es manté líder del seu grup

El sènior de Preferent del Nou Bàsquet Alzira es manté invicte al front de la classificació del grup C després de guanyar al CB Algemesí per 58-56, en un altre final de partit agònic. Després de tenir l’encontre controlat, el conjunt que entrena Alberto Lahoz va ser capaç de resoldre un partit que es va complicar, en un final no apte per a cardíacs.

El CB Algemesí va eixir disposat a posar les coses difícils al conjunt alzireny. Els homes d’Alberto Lahoz no semblaven còmodes a la pista i els primers avantatges en el marcador van ser per als visitants (5-7, 8-11). Però l’aparició de Rafa Ros, amb dues recuperacions i un triple, va equilibrar el joc i el marcador per arribar amb 16-13 al final dels primers deu minuts.

El joc del Nou Bàsquet Alzira va recuperar la seua intensitat en la represa. Dominant des de la defensa, els nostres jugadors van poder desenvolupar el seu joc a base de pressió defensiva i transicions ràpides, aconseguint una xicoteta renda de vuit punts (21-13), però no van ser capaços de rematar la faena. Els visitants es van recuperar del colp i el partit es va igualar en el tram final (24-23, a falta de minut i mig). Una cistella sobre la botzina del base local Jordi servia per a arribar al descans amb el resultat de 32-27.

El conjunt alzireny va eixir fred a la pista després del pas pels vestidors, però va anar incrementant la seua intensitat conforme passaven els minuts. Els nostres apretaven en defensa i provocaven pèrdues de baló dels visitants que permetien ampliar la diferència. Un triple de Rafa va posar el màxim avantatge en el marcador a quatre minuts per al final del tercer període (46-33). Però en eixe moment, en lloc de finiquitar el partit, els alzirenys van llevar el peu de l’accelerador.

Un parcial de 2-13 a favor de l’Algemesí entre el final del tercer quart i el principi de l’últim període deixava el marcador en 48-46 a falta de set minuts per al final del partit. Els alzirenys no trobaven el seu joc en atac i donaven moltes facilitats en defensa.

Els algemessinencs, per la seua banda, es van vindre amunt i van arribar a culminar la remuntada, posant-se per davant en el marcador 55-56, a falta de poc més de minut i mig. En els moments finals, una jugada fantàstica de Rafa tornava a col·locar al Nou Bàsquet Alzira per davant (57-56).

En la possessió següent, una bona defensa per part dels alzirenys permetia recuperar la pilota i una falta personal al jugador local Muri li donava l’opció de sentenciar l’encontre, però només va poder anotar un dels dos tirs lliures (58-56). A falta de quatre segons, l’Algemesí s’ho va jugar tot a un últim llançament, però van errar en el passe i la victòria es va quedar al Fontana Mogort.

Victòria del sènior B

D’altra banda, el sènior masculí “B” es va imposar també en el seu enfrontament davant del CB Algemesí per 55-49. El conjunt de la localitat veïna va eixir més fort a la pista, fent valer el seu poder en la pintura per a encistellar amb facilitat des de posicions interiors i dominar el rebot. Però conforme passaven els minuts, el conjunt que entrena José Borrull va anar incrementant la seua intensitat en defensa, corregia els seus problemes en la zona i començava a retallar diferències al final del segon quart, arribant al descans amb taules en el marcador (26-26).

El descans sembla que li va sentar millor als visitants, que eixiren més concentrats i aconseguiren una lleugera renda en el marcador. El Nou Bàsquet Alzira va anar a remolc durant tot el període, arribant al final del tercer quart amb un desavantatge de set punts. Quan faltaven cinc minuts per al final del partit, el tècnic alzireny decidia traure a la pista tota la seua artilleria i, amb una defensa molt més agressiva i una millor circulació de baló, els locals es van posar per davant en el marcador a falta de dos minuts i mig, i van acabar imposant-se per 55-49.

La jornada es va completar amb la derrota del júnior masculí contra el líder invicte del seu grup, el CB Sueca, per 35-95, un equip compacte i amb molta més experiència que s’està mostrant com el conjunt més sòlid de la categoria. Els suecans van fer valdre la seua superioritat física, sobre tot en el joc interior, des de l’inici i no van baixar el ritme en tot l’encontre.

Nova victòria del cadet

Pel que fa a la resta de la jornada, el cadet masculí va aconseguir una nova victòria davant del CB Xàtiva per 72-38, que el manté invicte una setmana més. Els jugadors que entrena Pablo Brocca van protagonitzar una primera part molt irregular. La falta d’encert en els llançaments, amb moltes entrades i tirs fàcils sota la cistella errats, va permetre que els visitants es mantingueren a prop en el marcador al final de la primera part 24-22.

En la represa, el conjunt alzireny va ajustar la seua defensa i va afinar la punteria, fet que li va permetre anar augmentant a poc a poc el seu avantatge fins a arribar al 72-38 amb el qual va acabar l’encontre. Els nostres cadets arriben en plena forma a l’importantíssim duel de la pròxima jornada davant d’un dels millors equips del grup, el Nou Bàsquet Xàtiva.

D’altra banda, cap dels tres equips infantils va poder endur-se la victòria este cap de setmana. Els nostres infantils tenien difícils compromisos al pavelló Fontana Mogort davant d’equips invictes i favorits per a aconseguir l’ascens de categoria. Per un costat, l’infantil masculí Gruphac Arquitectura Alzira no va poder guanyar a un dels favorits, l’E.M. Aldaia, i va caure per 42-71. A més, l’infantil masculí granava haver de cedir davant de la superioritat dels homes alts del N.B. Torrent per 38-79, mentres que l’infantil femení es va trobar enfront al potent Ros Casares València, que va guanyar l’encontre per 15-81.

Alevins i benjamins

Finalment, l’aleví grana mixt no va poder superar al CB Guadassuar, en un encontre molt igualat durant la primera meitat en el qual el conjunt que entrena Javi Valera, un equip en procés de formació, va oferir moments de bon joc col·lectiu. L’enfrontament es va decidir en la segona part, fruit de la superioritat física dels locals, però els jugadors alzirenys no van baixar els braços i van donar mostres del seu potencial (80-42).

La jornada es va completar amb la victòria dels benjamins a la pista del C.D. Moixent per 8-46. Els jugadors que entrena José Borrull van sumar el primer triomf de la temporada a costa d’un voluntariós Moixent, un equip format en la majoria per jugadores de primer any que s’inicien en la pràctica del bàsquet.