Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
lunes, 22 de noviembre de 2010

Alberto Tejedor
1

L’Alzibet Nou Bàsquet Alzira guanya a Enguera i es manté líder

El conjunt alzireny va ser capaç de véncer en una de los pistes més complicades de la categoria (74-77) i es manté invicte

.-000056

El sènior masculí Alzibet Nou Bàsquet Alzira va sumar una nova victòria a la difícil pista de l’Enguera Bàsket per 74-77 que el manté líder invicte del Grup C de Preferent després de set jornades. Davant de l’enorme pressió de la graderia, els jugadors alzirenys no es van deixar intimidar en cap moment i es van adjudicar la victòria gràcies al sacrifici i al treball colectiu, malgrat l’important absència per lesió de Rafa Ros.

El conjunt que entrena Alberto Lahoz va plantejar un partit seriós, intens en defensa i dominant el rebot, per tal d’evitar el joc dels homes interiors de l’Enguera. Després d’uns minuts inicials de tanteig, conforme passava el quart els alzirenys van anar incrementant la intensitat defensiva. La pressió a tota la pista començava a funcionar i les recuperacions de baló permetien transicions ràpides. Amb un resultat de 10-18 s’arribava al final del primer quart.

En canvi, els alzirenys van eixir freds en el començament del segon període. Un parcial de 7-0 a favor dels locals en apenes dos minuts va deixar el marcador en 17-18. El temps mort demanat per Alberto Lahoz va tindre el seu efecte i el conjunt alzireny va recuperar el to defensiu i va millorar l’atac contra la defensa zonal. L’Alzibet va disfrutar d’un màxim avantatge de 23-36 a falta de dos minuts per al final del segon quart, però diversos errors en els instants finals van apretar el marcador al descans (33-37).

En la represa, el partit es va igualar enormement, sense clars avantatges per part de cap dels dos equips. L’Alzibet Nou Bàsquet Alzira va baixar la seua efectivitat en atac, però es mantenia en el partit gràcies al treball defensiu, i al final del tercer període el marcador reflectia un 49-51.

En l'inici de l'últim quart l’Alzibet va tirat de casta i va apretar en defensa, cosa que li va permetre mantindre's per davant (49-57, en els tres primers minuts). Dues tècniques consecutives en contra de l’equip local van permetre als alzirenys aconseguir una xicoteta renda que semblava definitiva (51-60, a falta de menys de cinc minuts), però l'Enguera no va tirat la tovallola i, liderats pel seu aler Juan, van començar a reduir diferències. L’Enguera Bàsket va arribar a posar-se per davant 71-69, a falta de 50 segons, gràcies a l’excel·lent actuació del l’aler Juan.

S’arribava de nou a un final agònic amb alternatives constants en el marcador, però el major encert dels jugadors alzirenys en els llançaments triples, de la mà de Salva, Juancar i Pau, va servir per a adjudicar-se una treballada victòria. L’Enguera va disposar d’una última possessió per a empatar el partit, però no va estar encertat. Al remat, es va aconseguir un important triomf que ha de servir com a injecció de moral per a afrontar el difícil partit de la setmana que ve contra l’Almussafes Pràcticas.

Cara i creu dels sèniors

D’altra banda, el sènior femení Alzicapital Nou Bàsquet Alzira va caure derrotat a la pista del líder invicte del seu grup en categoria autonòmica, el Dènia B.C., per 86-35. Durant la primera meitat, les jugadores que entrena Fran Pérez “Villa”, van aconseguir, gràcies a una defensa individual intensa, parar l’atac de les locals, que només encistellaven des de posicions exteriors i aprofitant algunes errades defensives. Es va arribar al descans amb un marcador esperançador (33-20).

Però el tercer quart va resultar decisiu per a que el Dénia B.C. s’emportara la victòria. Les jugadores alzirenyes es veren sorpreses per la defensa agobiant plantejada pel conjunt de la Marina en els primers minuts de la represa i encaixaren un parcial de 35-5. Malgrat la reacció de l’Alzicapital Nou Bàsquet Alzira en l’últim període, les diferències no es van reduir.

En canvi, el sènior masculí “B” es va imposar amb autoritat a la pista del C.B. Gandia per 31-61 i es col·loca en la part alta de la classificació del seu grup de Segona Zonal. El conjunt que entrena José Borrull va plantejar un partit seriós i els alzirenys dominaren totes les facetes del joc.

La jornada es va completar amb la derrota del júnior masculí a la pista del líder invicte del seu grup, el C.B. Anna, per 62-45. Després d’una primera part molt igualada, en la qual els jugadors que entrena Pablo Brocca van desplegar un gran esforç físic, cosa que els va permetre anar-se’n al descans amb un resultat de 26-24, en la segona part els alzirenys van anar cedint terreny fins al resultat final de 62-47.

Victòria del Gruphac Arquitectura

Pel que fa a la resta de la jornada, el cadet masculí no va poder guanyar a la pista del Nou Bàsket Xàtiva. El conjunt que entrena Pablo Brocca va caure derrotat per un resultat de 84-67 i va perdre la seua imbatibilitat en la lliga.

D’altra banda, l’infantil masculí Gruphac Arquitectura Alzira va aconseguir una important victòria a la difícil pista del San José, un dels equips capdavanters del Grup B de Preferent. El conjunt que entrena Alberto Lahoz va dominar des del xiulit inicial, gràcies a l’intens treball defensiu i les eixides ràpides al contraatac, i va controlar el partit per a imposar-se al final per 50-62.

A més, l’infantil masculí grana va haver de cedir davant de la superioritat del Nou Bàsquet Xàtiva “A”, líder del grup i invicte en el que portem de competició, per 94-25, mentres que l’infantil femení no va poder guanyar el seu encontre a la pista del Carcaixent, malgrat el bon inici de partit de les alzirenyes, i va perdre per 67-31.

Cara i creu dels alevins i benjamins

La matinal del dissabte al pavelló Fontana Mogort es va obrir amb el partit entre l’aleví blau i el Nou Bàsquet Xàtiva. El conjunt visitant va eixir a la pista amb tota la seua artilleria i, fent valer la superioritat en el rebot dels seus jugadors alts i la pressió defensiva, va marcar importants diferències en els primers dos quarts. En la resta del partit, els de la Costera no baixaren el ritme i incrementaren el seu avantatge per a endur-se la victòria per 23-74.

D’altra banda, l’aleví grana mixt, que debuta enguany en la competició, no va poder guanyar en un partit en el qual la superioritat física i el major encert dels alcudians en la primera part van ser les claus. En la segona part, amb el marcador ja decantat i sense pressió, els nostres xiquets i xiquetes van millorar la conducció de la pilota i van trobar forats en la defensa de l’Alcúdia que els va permetre anotar moltes cistelles. El resultat final va ser de 32-66.

La matinal del dissabte es va completar amb la victòria del benjamí contra el C.B. Genovés, per 76-46. El partit va començar a decantar-se de banda dels nostres benjamins des del primer quart, gràcies al domini del rebot, les transicions ràpides i el major encert en els seus llançaments. Els deixebles de José Borrull demostraren que continuen progressant dia a dia.