Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
martes, 8 de febrero de 2011

Un moment del partit del Sènior Masculí del Nou Bàsquet Alzira contra el Benifaió
1

El Nou Bàsquet Alzira aconsegueix una patida victòria contra el Benifaió

El conjunt que entrena Alberto Lahoz s’emporta el triomf en un partit molt igualat que es va decidir en l’últim quart (70-65)

El Sènior Masculí del Nou Bàsquet Alzira va aconseguir una patida victòria al pavelló Fontana Mogort davant del CBM Benifaió (70-65), en partit corresponent a la quinzena jornada de la Lliga de Preferent, amb la qual el conjunt que entrena Alberto Lahoz talla una ratxa de tres derrotes consecutives i es manté en la quarta posició de la classificació.

En el primer quart el domini de les accions va ser de l’equip visitant, que va saltar a la pista més concentrat i amb una millor punteria, i les primeres diferències van ser al seu favor (3-6). El Benifaió, que es va presentar amb només set jugadors, va plantejar des del principi una defensa en zona que va crear dificultats a un equip alzireny que tampoc acabava d’estar fi en defensa, amb problemes per a tancar el rebot i donant segones oportunitats als homes interiors del Benifaió. Conforme passaven els minuts, els alzirenys van anar ajustant la seua defensa i el partit es va igualar en el joc i en el marcador, per a acabar el primer quart amb un marcador d’11-13.

En el segon període, es va mantindre la igualtat entre els dos equips. Els alzirenys no tenia la intensitat d’altres partits, ni en defensa ni en atac, i el tècnic alzireny movia la banqueta per tal de trobar solucions, donant minuts a jugadors com Fèlix, Villa, Salva o Kiko Botija, que tornava esta setmana a l’activitat esportiva. Es defensava a base de faltes i, des del minut quatre, el Nou Bàsquet estava en bonus, donant l’oportunitat als visitants d’anar als tirs lliures. Mentrestant, el Benifaió, de la má del seu base Jordi Quijal que va tindre durant tot el partit la mà calenta des de la línea de tres punts, es mantenia en el partit.

Després de quatre minuts de sequera anotadora, en el tram final, el Nou Bàsquet va incrementar la seua activitat en defensa, la pressió començava a donar els seus fruits i les transicions ràpides permeteren aconseguir una xicoteta renda (30-25). Els homes d’Alberto Lahoz van tindre l’oportunitat d’anar-se al descans amb un marcador més favorable, però un triple del base del Benifaió Quijal va servir perquè al descans l’avantatge fora de només un punt (30-29).

En la represa, el conjunt alzireny es va aplicar més i va millorar l’atac contra la zona amb bones circulacions de baló i més encert en els llançaments, que permeteren incrementar l’avantatge en l’electrònic (34-29). En defensa les coses no pintaven bé, defensant a base de faltes personals, però prompte va quedar clar que els jugadors visitants no tenien el seu dia des de la línia de tirs lliures. Els minuts finals del tercer període van ser d’intercanvi de cistelles per part dels dos equips i d’alternances en el marcador. Un triple final de Fran tornava les taules al marcador (49-49) i deixava el desenllaç del partit per a l’últim quart.

L’últim i decisiu període començava de forma elèctrica. El triple inicial de Jordi era contestat immediatament per un altre triple del visitant Quijal que posava de nou l’empat al marcador (52-52). Però el Nou Bàsquet Alzira va canviar a una defensa en zona que va ofegar l’atac del Benifaió, la pressió funcionava i permetia recuperar balons. Un parcial de 12-0 va acabar de decantar el resultat de part dels alzirenys (54-52).

Semblava que el partit estava resolt, però el Benifaió no va llançar la tovallola i de la mà del base Jordi Quijal, amb els seus llançaments triples i les seues penetracions, va continuar castigant la defensa alzirenya. Els visitants es van acostar perillosament en el marcador en els instants finals (67-64), però al final dos faltes personals consecutives en atac, provocades per Salva i Alberto Tejedor, van servir per a deixar el marcador en el definitiu 70-65.

Sènior Femení. Nou Bàsquet Alzira Femení 56-41 CB Ciutat d’Albaida

Cinquena victòria de la temporada de les jugadores entrenades per Fran Pérez “Villa”, que consoliden a l’equip en la part mitjana de la classificació. Les alzirenyes van començar molt més concentrades i disposades a marcar diferències des del principi.

Amb un parcial inicial d’11-0,  el Nou Bàsquet Alzira Femení va posar terra per mig, gràcies a una defensa molt intensa, l’encert en els llançaments de camp i el domini del rebot, que permetien traure ràpids contraatacs. Fins que el rival va canviar la defensa de individual a zonal. El conjunt alzireny mantenia un bon nivell defensiu i tancava bé el rebot, però les preses i las precipitacions en atac impedien que la diferència fora major al final dels primers deu minuts (17-4).

En el segon període es va mantindre la mateixa tònica. Les alzirenyes imposaven el seu domini des de la defensa, però les precipitacions i les imprecisions en atac mantenien a les alzirenyes quatre minuts sense anotar. No obstant això, semblava que el partit començava a trencar-se a favor de les nostres al descans (29-10).

Després del pas pels vestidors, les jugadores alzirenyes van tindre un començament més explosiu, amb un joc més directe que els va servir per a marcar un màxim avantatge de 33-10. Però el Ciutat d’Albaida no havia dit l’última paraula. Les visitants van començar a imposar el seu domini sota les cistelles i, més encertades en els llançaments exteriors, van anotar un parcial d’0-11 que reduïa les diferències al final del tercer període (37-25). Les jugadores alzirenyes continuaven tenint molts problemes per a atacar la zona rival, abusant en excés del joc individual.

En l’inici de l’últim període, el Ciutat d’Albaida va reduir encara més les diferències i es va posar a només nou punts  (40-31), però la reacció final del Nou Bàsquet Alzira Femení, amb cinc contraatacs consecutius

de les seues jugadores, va servir per a restablir l’avantatge en l’electrònic i acabar emportant-se el partit per 56-41.

CB El Verger 37-46 Nou Bàsquet Alzira Femení

En la matinal del diumenge, les jugadores del Nou Bàsquet Alzira es van desplaçar fins a El Verger per a acabar el partit suspès el passat diumenge 23 de gener per la pluja, quan el marcador reflectia un 24-36 a favor de les alzirenyes al final del tercer quart. Com era d’esperar, l’equip local va apretar les dents per a intentar retallar el desavantatge, però les nostres jugadores van saber aguantar la pressió local per acabar emportant-se la victòria, la sisena de la temporada, per un resultat de 37-46.

Jornada molt positiva dels equips de la pedrera. El cadet masculí va guanyar amb claredat al CB Sueca (102-39) i l’infantil masculí Gruphac Arquitectura va vèncer l’Escolapis “B” (77-25). Els dos alevins, per la seua part, van imposar-se en els seus partits: l’Aleví Blau no va donar opció al CB Alginet (73-53) i l’Aleví Grana va aconseguir una ajustada victòria a la pista de l’Alberic (27-31). A més, el benjamí va aconseguir la victòria en un final d’infart davant del CBM. Benifaió Roig per 46-45. La jornada es va completar amb la derrota de l’Infantil Grana contra el potent CB Genovès (38-62).

Cadet Masculí. Nou Bàsquet Alzira 102-39 CB Sueca Tifón

Victòria dels jugadors entrenats per Pablo Brocca, la segona consecutiva, que van imposar el seu joc des del començament, amb uns primers minuts realment bons en els qual va destacar la intensitat defensiva i l’alt ritme de joc. Els alzirenys es van aplicar en defensa i la pressió els va permetre forçar pèrdues de baló del CB Sueca i córrer el contraatac. Al descans el partit ja estava decidit a favor dels locals (53-21).

En la segona part, el Nou Bàsquet Alzira no va baixar el ritme de joc i la diferència es va disparar fins al 102-39 que reflectia el marcador al final del partit. Bona actuació de tots els jugadors, que jugaren un partit molt complet, amb una especial menció per als tres infantils: David, Eric i Miquel.

Infantil Masculí. Gruphac Arquitectura Alzira 77-25 CB Escolapis “B”

Important victòria dels jugadors entrenats per Alberto Lahoz que consolida a l’equip en la tercera posició del seu grup de Preferent. Al conjunt alzireny li va costar molt trobar el seu ritme de joc en la primera meitat, sense la intensitat d’altres partits. La defensa no funcionava i això va propiciar que l’equip rival es vinguera amunt, arribant-se al descans amb un marcador de 22-17.

En la represa, els jugadors alzirenys reaccionaren i la dinàmica del partit va canviar. Amb una bona eixida, el Gruphac va dominar des de la defensa i, amb un joc més dinàmic i transicions ràpides, va anotar dos parcials de 22-0 i 17-2 que van acabar per decantar l’encontre al seu favor.

Nou Bàsquet Alzira Grana 38-62 CB Genovès Zonal

Després de la bona imatge mostrada pels jugadors que entrena Quique Camarena la jornada anterior, aquesta setmana tocava rebre a un rival dur com el CB Genovès. Al conjunt alzireny li va costar entrar en el partit i, fruit d’això, al final dels dos primers períodes el marcador reflectia un 0-19 que deixava l’encontre molt ben encarrilat a favor dels visitants.

En la segona part, els infantils van eixir amb la lliçó ben apresa i el partit es va igualar. El Genovès va perdre alguns balons i els nostres jugadors van anotar diverses cistelles, que els van permetre imposar-se en els dos parcials següents. Però després de fer alguns canvis, els visitants trencaren la igualtat amb vàries cistelles consecutives i van incrementar el seu avantatge fins al definitiu 38-62.

Alevins. Nou Bàsquet Alzira Blau 73-53 CB Alginet

Valuosa victòria dels jugadors que entrena Fran Pérez “Villa” en el duel comarcal contra un rival directe com el CB Alginet. En els dos primers quarts, el partit va transcórrer molt igualat entre dos equips que es tenien molt de respecte, amb moltes errades i imprecisions per totes dues bandes. El panorama va canviar en el tercer període. El Nou Bàsquet Alzira, gràcies al seu domini dins de la pintura, que els permetia aconseguir rebots ofensius i anotar cistelles còmodes, va establir els primers avantatges significatius abans d’arribar al descans (39-25).

En la represa, els jugadors alzirenys van mantindre el seu ritme de joc i van anar incrementant el seu avantatge fins als 21 punts. En els dos últims períodes, van baixar la intensitat, però al final van acabar emportant-se una victòria que no va estar en perill en cap moment.

CB Alberic 27-31 Nou Bàsquet Alzira Grana

Quarta victòria en competició oficial de l’aleví grana mixt que entrena Javi Valera davant del CB Alberic en un partit dominat pels nostres alevins des del principi. El Nou Bàsquet Alzira va arrancar molt bé, dominant el rebot i fent mal des de la pintura, cosa que els va posar prompte per davant en el marcador.

Però, a partir d’eixe moment, l’encontre es va igualar, amb un predomini de les defenses sobre els atacs i una anotació baixa. Els alzirenys arribaren a l’últim període amb un avantatge de deu punts (21-31), però un tímida reacció dels locals els va acostar en el marcador fins al 27-31. En els darrers minuts, els nostres alevins van mostrar caràcter i seguretat per a endur-se la victòria. En definitiva, un resultat que ha d’animar als alevins a continuar treballant i no baixar en cap moment els braços.

Benjamins. Nou Bàsquet Alzira 46-45 CBM Benifaió Roig

Partit d’infart el que van disputar el Nou Bàsquet Alzira i el Benifaió Roig al pavelló Fontana Mogort, que al final es va decidir per només un punt a favor dels nostres. El conjunt que entrena José Borrull afrontava este partit amb la baixa de cinc jugadors malalts, la qual cosa va igualar enormement un encontre que de normal s’havia d’haver decantat a favor dels alzirenys per una diferència molt major. Els dos equips van protagonitzar un partit molt igualat, com queda reflectit en el parcial de cada període.

El conjunt alzireny, molt minvat per les baixes, va haver de realitzar un important esforç, tant en defensa com en atac. En l’últim període els nostres benjamins van continuar apretant en defensa i es van mostrar més encertats de cara a cistella per a emportar-se una treballada victòria. Amb este resultat, els jugadors entrenats per José Borrull es mantenen al front de la classificació de la Lliga Inter municipal Benjamí de Benifaió.