Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
1 2 3

El Nou Bàsquet Alzira supera a l’Algemesí en el derbi comarcal

Resultats dels equips de bàsquet alzirenys

Sènior masculí

El sènior masculí Nou Bàsquet Alzira va superar sense massa complicacions al C.B. Algemesí per 56-77, en partit corresponent a la denovena jornada de lliga, en un duel comarcal molt còmode per als alzirenys. D'esta manera, l'equip entrenat per Alberto Lahoz encadena la tercera victòria consecutiva, que permet vore la llum en el túnel després del mal inici d'any.

Els alzirenys van apretar d'eixida, amb Juanlu fent mal davall els taulers, capturant rebots ofensius i molt inspirat en atac. El marcador se'n va anar ràpidament fins al 2-15, fet estrany per a un equip com el Nou Bàsquet que ens té acostumats a concedir avantatges al principi dels partits, que després ha d'anar remuntant.

En esta ocasió, el Nou Bàsquet Alzira li va imprimir molta més intensitat al partit des del bot inicial, controlant la situació amb una forta defensa, dominant el rebot i aprofitant la velocitat en la transició amb la parella formada per Rafa Ros i Amadeo. El sacrifici defensiu dels hòmens d'Alberto Lahoz, amb constants ajudes, obligava a l'Algemesí a realitzar tirs massa forçats. Tot este esforç li va servir a l'Alzira per a acabar el primer quart per davant (11-22).

No obstant això, el panorama va canviar en el segon quart. L'Algemesí es va encomanar a la defensa i amb un augment de la intensitat va aconseguir frenar als visitants. Una major consistència defensiva que va tallar el ritme anotador del Nou Bàsquet i va tornar a ficar als locals en el partit. L'Algemesí va aprofitar per a retallar el desavantatge i situar-se a quatre punts (22-26, 25-29). Incapaç de desmuntar la defensa local, l'Alzira ho va fiar tot al seu bon dia en els llançaments exteriors i amb tres transicions consecutives va recuperar novament l'avantatge d'onze punts al descans (31-42).

Després del pas pels vestidors, Rafa Ros prenia la responsabilitat en atac i mantenia l'avantatge en l'electrònic (33-46, minut 22). Però, lluny de rendir-se, l'Algemesí va arrancar amb força el tercer quart, i amb un parcial de 5-0 va aconseguir reduir el desavantatge a un 38-46, que va donar ànims als locals.

Entre les faltes i les pèrdues, l'Alzira s'atascava en atac i el tècnic alzireny es veia obligat a demanar un temps mort que va tindre un efecte immediat. Els visitants van tornar a apretar en els minuts finals per a arribar dotze dalt a l'últim quart (45-57), després d'un parcial de 14-15 en el tercer quart.

El Nou Bàsquet va sentenciar el partit en l'inici de l'últim període amb un parcial de   0-12 que li va portar a un 47-69, davant del qual els algemesinencs es van quedar sense arguments per a continuar plantant batalla i van baixar definitivament els braços. Un triple d'Alberto Tejedor va servir per a posar la màxima diferència en el marcador (50-74), Al final, una victòria més fàcil del que cabia esperar en un principi per a l'Alzira, que a poc a poc va recuperant les sensacions i el joc de principi de temporada.

Sènior femení
C.B. l'Alfàs 63-43 Nou Bàsquet Alzira

El Nou Bàsquet Alzira afrontava un desplaçament complicat a la pista del C.B. l'Alfàs. Els dos equips, empatats en la classificació fins la jornada d'ahir, van saltar a la pista conscients del que representava poder guanyar el partit. L'encontre va arrancar amb un primer intercanvi de cistelles, encara que la igualtat va ser la tònica en els primers deu minuts (11-9).

En el segon quart, lentament el conjunt local va començar a aconseguir xicotets avantatges en el marcador. Les errades defensives de les nostres jugadores i les dificultats per a tancar el rebot defensiu van permetre a les locals anar incrementant la diferència fins a arribar a l'equador de l'encontre amb deu punts d'avantatge sobre les alzirenyes (26-16).

En la represa, l'Alfàs va aconseguir canviar la dinàmica del partit. Va ser en el tercer quart quan el partit va acabar de decantar-se del costat de l'equip local. La falta de concentració en defensa de les nostres jugadores afavoria situacions d'avantatge que les locals no desaprofitaven. A més, davant de la major intensitat defensiva de l'Alfàs, l'atac de l'Alzira començava a donar senyals de passar per moltes dificultats. L'excés de precipitació i les preses de les jugadores entrenades per Fran Pérez “Villa” contribuir-ne que la diferència es dispararà fins al 50-26, després que el tercer quart acabara amb 24-10.

L'últim període va servir per a certificar la victòria del C.B. l'Alfàs. El resultat final de 63-43 serveix per a desfer l'empat en la classificació entre els dos conjunts. La pròxima jornada l'equip dirigit per Fran Pérez “Villa” té una difícil papereta amb la visita del líder, el C.B. Dènia.

Sènior masculí “b”

C.B. Caixa Rural Algemesí 40-53 Nou Bàsquet Alzira

El sènior B continua amb la ratxa de victòries després de véncer dissabte passat a la pista del C.B. Algemesí per 40-53, i es consolida en la tercera posició del grup D de la Segona Zonal. El conjunt entrenat per José Borrull tenia una dura prova davant d'un rival que comptava tots els partits com a local per victòries i que havia fet de la seua pista un autèntic fortí.

El Nou Bàsquet Alzira va començar l'encontre sense la tensió necessària, amb moltes dificultats per a atacar la defensa en zona plantejada per l'Algemesí i desencertat en el tir, i l'equip local ho va aprofitar per a establir els primers avantatges en apenes cinc minuts (8-2). Però, amb els pas dels minuts, els alzirenys es van anar clavant en el partit i van acabar el primer quart en taules en l'electrònic (11-11). En el segon quart, la defensa alzirenya va començar a funcionar, ofegant l'atac de l'Algemesí, però la falta de dinamisme en els atacs i les pèrdues de baló eren les claus que impedien marcar diferències. En els minuts finals, dos triples consecutius de Villa permetien als nostres sèniors anar-se'n als vestidors amb una xicoteta renda (20-28).

En la represa, el Nou Bàsquet Alzira va començar colpejant primer, amb un triple de Vicent que col·locava el màxim avantatge en el marcador fins al moment. En un partit que es caracteritzava més pels errors que pels encerts, els jugadors dirigits per José Borrull van aconseguir parar a l'equip local amb una bona defensa que no els deixava trobar opcions còmodes de tir. Els alzirenys es mantenien per davant, amb diferències que no baixaven dels dotze punts, gràcies a l'aportació anotadora de Ferran des de la pintura, i d'Alberto. Al final del tercer període, el partit estava controlat, però no decidit (33-45).

En el començament de l'últim quart, l'Algemesí es va posar en zona, va pujar les línies i va començar a pressionar a tota la pista. El Nou Bàsquet Alzira es trobava atascat i sense idees en atac, i els locals es van acostar a nou punts a falta de cinc minuts (36-45). Però un triple d'Alberto i tres recuperacions de baló consecutives de Villa en defensa van servir per a certificar una nova victòria dels nostres sèniors.

Júnior masculí
C.B. Sueca Ingest 62-42 Nou Bàsquet Alzira

El conjunt que entrena Pablo Brocca visitava la pista del líder, el C.B. Sueca, que només ha perdut un partit en el que portem de lliga. Els alzirenys es veren sorpresos per la defensa plantejada per l'equip local i van acusar el mal inici en el primer quart, que es va tancar amb un resultat de 20-6. Les coses milloraren en el segon parcial, amb un Nou Bàsquet Alzira més concentrat en les tasques defensives i amb més paciència en els seus atacs, i van reduir el desavantatge per a arribar al descans amb un resultat de 34-24.

En la segona part, els jugadors locals van continuar portant el ritme, amb avantatges que rondaven els deu punts. Però en el tram final del partit, amb un desavantatge de només vuit punts, els júniors va acusar l'esforç realitzat. Les imprecissions i la falta de concentració en defensa van passar factura, i el Sueca no va desaprofitar l'oportunitat de trencar el partit i emportar-se una nova victòria per 62-42.

Cadet masculí
Nou Bàsquet Alzira 50-74 Nou Bàsket Xàtiva

Partit complicat el que havia d'enfrontar als cadets contra el Nou Bàsket Xàtiva i que es va resoldre a favor dels visitants per un clar 50-74. El conjunt visitant va imposar d'eixida un ritme defensiu que va provocar molts problemes als nostres cadets per a trobar bones opcions de tir. A més, la pressió a tota la pista permetia al Nou Bàsket Xàtiva recuperar balons, traslladar molta velocitat al joc en atac i anotar amb fluïdesa, gràcies també al seu domini en el rebot. Amb esta dinàmica, es va arribar al descans amb un marcador de 27-47.

En la segona meitat, el Nou Bàsket Xàtiva va prescindir dels jugadors de l'equip de categoria autonòmica que reforcen el de zonal, i l'encontre es va igualar. Els nostres cadets van poder anotar amb més facilitat, però no van aconseguir reduir el desavantatge en un partit que va estar controlat en tot moment pels visitants fins a arribar al definitiu 50-74.

Infantil masculí

Gruphac Arquitectura Alzira 59-61 San José

Partit molt disputat des de l'inici el que van protagonitzar el Gruphac i el San José “A” per la gran facilitat anotadora dels visitants. El control del partit va ser dels jugadors entrenats per Alberto Lahoz fins a l'inici de l'últim període, moment en el qual una bona defensa dels valencians els va permetre retallar una diferència que va arribar a ser de dotze punts al descans.

El San José “A” no va llançar la tovallola en cap moment. Lluny de rendir-se, va treballar amb constància des de la defensa per a donar-li la volta al marcador. Els avantatges en l'últim període van canviar de mans constantment, fins que, sobre la botzina un triple donava la victòria als visitants.

Infantil femení

Nou Bàsquet Alzira 38-34 EEM Carcaixent

L'única alegria de la jornada del dissabte la va donar l'infantil femení, que es va imposar per un ajustat 38-34 al Carcaixent. Després del domini inicial de les jugadores entrenades per Inma i Melissa, l'equip visitant, més encertat en el tir, va començar a imposar el seu ritme i es va posar per davant amb un màxim avantatge de 8-15. No obstant això, el bon treball de les jugadores alzirenyes en els últims minuts de la primera part, els va permetre arribar al descans amb un marcador de 18-21.

En la represa, va continuar la mateixa tònica. El Carcaixent va saltar a la pista més concentrat i va augmentar el seua avantatge (21-27). Però les nostres jugadores, amb una defensa més intensa, van ser capaces de reaccionar i donar-li la volta al marcador. Als últims cinc minuts, es va arribar amb un avantatge mínim a favor del Nou Bàsquet Alzira, però el major encert en el tir de les nostres infantils els va acabar donant la victòria.

Alevíns
Nou Bàsket Xàtiva 91-43 Nou Bàsquet Alzira blau

Partit molt difícil el que havien de jugar els alevins a la pista del líder, el Nou Bàsket Xàtiva, amb un objectiu clar: treballar i millorar el resultat de l'anada. L'equip local va començar amb un defensa pressionant a tota la pista que posava en dificultats als nostres alevins, però un temps mort va servir per a reconduir la situació. El Nou Bàsquet Alzira començava a superar la pressió amb passes en lloc de bot de baló, però no era suficient i els locals adquirien un avantatge considerable (39-10). Abans d'arribar al descans, els nostres alevins van apretar en defensa i, amb un joc senzill i pràctic, van tallar la sagnia (54-25).

En la represa, els locals van tornar a pressionar en tota la pista i la diferència continuava augmentant. Els jugadors entrenats per Fran Pérez “Villa” no es van vindre avall i encara reduiren la diferència. L'últim període va ser una lluita de poder a poder entre un equip local que volia aconseguir els cinquanta punts d'avantatge necessaris per a tancar l'acta, com havia fet en l'anada, i els visitants, que volien impedir-ho.

Bàsquet Alzira Grana 20-69 Bàsquet Cullera

L'aleví grana no va poder aconseguir la primera victòria en la segona fase davant d'un gran Bàsquet Cullera. De nou, els alevins van acusar un mal inici de partit. La falta de concentració en defensa, les imprecissions i la falta d'idees en atac van propiciar que l'equip visitant tinguera l'encontre controlat al descans (13-34). En la represa, es va mantindre la mateixa tònica i els nostres alevins tenien molts problemes per a inquietar la cistella rival. El treball realizat en els entrenaments durant la setmana tampoc no trobava la seua plasmació a la pista. Ara toca tornar a entrenar amb més força perquè queda molt marge de millora per davant.

Benjamí
C.B. Genovés 40-56 Nou Bàsquet Alzira

Molt bon partit el que van disputar la matinal del diumenge dos dels millors equips de la Lliga Intermunicipal de Benifaió, el C.B. Genovés i el Nou Bàsquet Alzira, que finalment es va decantar a favor dels nostres benjamins per xicotets detalls. Els jugadors entrenats per José Borrull van dur el control en el joc ofensiu en l'inici del partit, impedint als locals imposar el seu ritme.

La igualtat en els dos primers períodes va ser màxima, però en el tercer quart el domini dels alzirenys va ser manifest. El Nou Bàsquet Alzira va aconseguir una xicoteta renda, que va ser capaç de mantindre durant tot l'encontre. Al final, el triomf va ser per als nostres per un resultat final de 40-56.

.-000074                                                                                                                         .-000076