Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
viernes, 18 de marzo de 2011
1

El Nou Bàsquet Alzira no pot guanyar a un inspirat Enguera

Resultats i cròniques d’este passat cap de setmana

El Nou Bàsquet Alzira va donar un pas enrere en les seues opcions d’aspirar a la tercera posició en el grup C de preferent després de perdre al pavelló Fontana Mogort davant d’un rival directe com l’Arisán Enguera Bàsquet per un clar 61-83. A pesar del bon començament de partit, l’equip alzireny es va vore superat en la segona part per un Enguera Bàsquet en el qual va destacar l’encert ofensiu dels seus jugadors exteriors, sobre tot des de la línia de tres punts.

El primer parcial va acabar amb un resultat de 17-15. L’Alzira era capaç d’atacar sense complicacions, amb velocitat i efectivitat en els llançaments exteriors. Tot seguit, els segons deu minuts van ser, sense dubte, els millors moments dels nostres. El Nou Bàsquet Alzira va apretar més en defensa i l’avantatge se’n va anar fins al 31-20, amb un joc basat en el domini dels seus jugadors interiors. Però en els darrers tres minuts del quart, l’Arisán Enguera li va endossar a l’Alzira un parcial de 2-12 que deixava les coses en un 33-32 al final del primer acte.

En la represa, l’enfrontament es decantar definitivament del costat dels visitants, molt més ficats en el partit. En el tercer període, l’Enguera va jugar a un nivel extraordinari, de fet en tota la segona meitat anotaren 51 punts, pels 32 de la primera part. Sis triples dels seus jugadors exteriors en este tercer parcial van servir per a trencar definitivament l’encontre.

La defensa alzirenya no va ser capaç de parar la “pluja” de triples ni amb una defensa en zona ni amb una individual. L’impetu dels enguerins, les errades i la mala defensa dels alzirenys van propiciar que els visitants s’endugueren el tercer parcial per un clar 18-26. No obstant això, i amb tot en contra, l’Alzira es va mantindre en el partit, malgrat la gran efectivitat en els llançaments dels visitants, i va arribar a l’últim quart amb opcions (51-58).

Però en el darrer període, l’Enguera va fer una autèntica destrossa a la cistella alzirenya. L’Alzira va mostrar símptomes de cansament i no va ser capaç de mantindre el fort ritme imposat pels visitants. El conjunt de la Canal va mantindre el nivel anotador i es va emportar el darrer parcial per un clar 10-25. El marcador final de 61-83 és una mostra de la superioritat de l’Enguera.

Els jugadors entrenats per Alberto Lahoz van ser incapaços de parar el repertori ofensiu dels visitants, especialment en els triples, i van pagar-ho amb la derrota. La próxima jornada, l’Alzira ha de visitar una de les pistes més complicades de la categoria, la del líder, el C.B. Almussafes Pràcticas.

Sènior femení

Nou Bàsquet Alzira 38-85 Dénia B.C.

Partit molt complicat el que havien d’afrontar les jugadores entrenades per Fran Pérez “Villa”, que rebien al líder, el Dénia B.C., equip que només ha perdut un partit en tota la lliga. El Dénia va demostrar perquè és el líder des del salt inicial. Les jugadores visitants trencaven en tot moment la defensa individual de les locals i, aprofitant també el seu domini en el rebot ofensiu, van tancar el primer parcial amb un resultat de 5-25. En un intent per frenar la superioritat anotadora del rival, el tècnic alzireny va canviar de defensa, d’individual a zonal, cosa que va provocar algun dubtes en les jugadores de la Marina, i així es va arribar al descans amb un 16-42 en l’electrònic.

Després del pas pels vestidors, les visitants van saltar amb la lliçó apresa i van tindre menys dificultats per a atacar la defensa en zona de l’Alzira. De nou aprofitant el domini de les seues jugadores interiors i l’encert en els llançaments exteriors, va anar ampliant el seu avantatge. El tercer quart es va tancar amb el resultat de 21-66, després d’un parcial de 5-24. No obstant això, en l’últim període, les alzirenyes van traure l’orgull i van continuar lluitant fins al final, deixant el marcador definitiu en 38-85, una diferència menor a la del partit de la primera volta, però per poc.

Sènior masculí “B”

Nou Bàsquet Alzira 111-61 Estil Reform Gandia

El sènior B va aconseguir la novena victòria consecutiva, en esta ocasió contra l’últim classificat, l’Estil Reform Gandia, per un contundent 111-61. El triomf del Nou Bàsquet Alzira es va produir en els dotze últims minuts, en els quals li va endossar al seu adversari un parcial de 49-9.

El conjunt entrenat per José Borrull va agafar el comandament des del primer minut, disposat a finiquitar el partit com abans millor. L’encert des dels llançaments triples i el domini en el joc interior serviren als alzirenys per a marcar els primers avantatges (5-0, 14-8). El Nou Bàsquet Alzira s’escapava en el marcador, cosa que va obligar al tècnic visitant a demanar un temps mort (17-8, minut 5). Però, els visitants se n’aprofitaren del mal balanç defensiu dels nostres per a donar una certa rèplica, traent profit de la seua velocitat en la transició. Al final del primer període, l’electrònic reflectia un resultat de 29-20.

La reacció dels sèniors en el segon període va vindre de la mà d’una notable millora defensiva, que va començar a ofegar l’atac del Gandia. L’avantatge dels alzirenys es va disparar per damunt dels vint punts (47-26, minut 17) i al descans el partit estava controlat per part del Nou Bàsquet Alzira (50-31).

En la represa els nostres sèniors van començar colpejant primer i el marcador es va situar en el 59-33. Però del 59-33 es va passar en poc més de cinc minuts al 62-52, gràcies a un parcial de 3-19 dels visitants. Set contraatacs consecutius del Gandia, aprofitant la seua velocitat en la transició i el mal balanç defensiu dels alzirenys, els van donar aire. Afortunadament, el Nou Bàsquet Alzira, molt superior fins al moment, va ser capaç de recuperar de nou la intensitat i, amb un parcial de 40-7 en el darrer període, es va acabar emportant la victòria.

Júnior masculí

Nou Bàsquet Alzira 45-51 C.B. Anna

Partit en el qual estava en joc la tercera posició de la classificació i en el que els júniors no va poder aguantar el ritme que des del primer moment va imposar el C.B. Anna. Quasi des del principi, el desavantatge es va situar per damunt dels deu punts, que donaren pas a un marcador de 15-29 al descans.

En la represa, el conjunt que entrena Pablo Brocca va saltar a la pista més concentrat i, amb una major facilitat per a anotar, es va emportar el tercer parcial per 26-13 i afrontava l’últim període amb opcions (31-42). Però un mal començament en este quart, en el qual els alzirenys van encaixar un parcial de 0-9, va suposar el màxim avantatge per als visitants (31-51). El conjunt local va intentar recuperar-se, però la remuntada va resultar imposible (45-51).

Cadet masculí

B.C. Canals 60-59 Nou Bàsquet Alzira

Partit molt disputat el que jugaren el Nou Bàsquet Alzira i el B.C. Canals. L’encontre va resultar molt igualat des del primer moment, amb un equip local que dominava el joc interior, capturant rebots que els permetien disposar de segones opcions de tir. Cap dels dos equips va poder aconseguir un avantatge clar al llarg dels tres primers quarts i es va arribar a l’últim període pràcticament igualats (44-45).

En l’últim quart, les alternances en el marcador van ser constants, fins que es va entrar en el darrer minut amb un lleuger avantatge dels nostres cadets (57-59). Però un triple quan apenes faltaven set segons va capgirar el resultat. A un segon per al final, els alzirenys van disposar dos tirs lliures per a guanyar el partit, però van errar els dos llançaments i la victòria es va quedar a Canals (60-59).

Infantil masculí

Gandia Bàsquet 17-57 Gruphac Arquitectura Alzira

El Gruphac Arquitectura es va emportar una còmoda victòria de la pista del Gandia Bàsquet. Els infantils van dominar el partit de principi a fi amb una defensa intensa que va impedir als locals trobar bones opcions de tir. Pressionant a tota la pista, els alzirenys van recuperar nombrosos balons, que els permetien, a continuació, aprofitar la velocitat al contraatac. En la primera part, el conjunt alzireny tenia pràcticament sentenciat el partit.

En la segona meitat, els jugadors entrenats per Alberto Lahoz van mantindre el ritme de joc i l’avantatge va anar incrementant-se a poc a poc. Amb este resultat, el Gruphac recupera la tercera posició de la classificació, a l’espera del decisiu partit de la jornada que ve contra el C.B. Tavernes.

Nou Bàsquet Alzira grana 84-28 C.P. Martínez Valls

Després de dues derrotes, el conjunt entrenat per Quique Camarena va tornar a la senda de les victòries, després de véncer al C.P. Martínez Valls. El Nou Bàsquet Alzira va dominar el partit des del principi amb una gran defensa que ofegava l’atac visitant, amb el consegüent desencert i baixos percentatges de tir. Amb un parcial de 28-2 en els primers dos períodes, el partit estava ben encarrilat per als nostres infantils.

El conjunt alzireny va mantindre un bon nivell de joc durant tot el partit i va anar incrementant l’avantatge en cada període. Pressionant durant gran part del partit, els infantils van recuperar un gran nombre de balons, per a aconseguir, tot seguit, cistelles fàcils. Al final, una gran actuació de conjunt de tot l’equip, amb un bon treball col·lectiu de tots els jugadors.

Infantil femení

C.D. Sagrado Corazón - Nou Bàsquet Alzira

Suspés per la pluja.

Alevíns
Nou Bàsquet Alzira blau 60-8 C.B. Sueca 1999

S’esperava un partit complicat per als jugadors entrenats per Fran Pérez “Villa”, però al final va resultar més fácil del previst en presentar-se el C.B. Sueca amb la baixa dels seus dos millors jugadors. En el primer període, els alzirenys van portar el ritme anotador, recuperant balons i controlant el rebot en les dues cistelles. Abans d’arribar al descans, el Nou Bàsquet Alzira va posar la directa, dominant als suecans en totes les facetes del joc i es va arribar a l’intermig amb un resultat de 52-6.

En la represa, els nostres alevins van mantindre un ritme de joc alt, dominant amb transicions fàcils, bones circulacions de baló i trobant opcions clares de llançament des de l’exterior. Prompte, els locals van aconseguir els cinquanta punts d’avantatge necessaris per a tancar l’acta, amb un marcador de 60-8.

Nou Bàsquet Alzira Grana 28-48 Martínez Valls

L’aleví grana que entrena Javi Valera continua lluitant per a aconseguir la primera victòria en esta segona fase de la competició. En esta ocasió tocava un rival difícil, com el Martínez Valls. Els nostres alevins van mantindre un bon nivell en el primer període, però les rotacions i el canvi de jugadors van motivar els primers avantatges per als visitants. El Martínez Valls es va mostrar més efectiu, gràcies al domini del rebot i el bon domini del baló.

Al descans, els visitants dominaven en el marcador per 13-23, i en la represa, el desavantatge va augmentar fins al 18-41. No obstant aixó, els alzirenys van imposar-se en l’últim període amb un joc més directe i van reduir la diferència fins al definitiu 28-48.