Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
martes, 3 de mayo de 2011

Sènior Masculí “B” del Nou Bàsquet Alzira
1

El Nou Bàsquet Alzira no pot acabar la temporada amb una victòria contra el Moixent

L’equip d'Alberto Lahoz acaba en la cinquena posició en el seu retorn a Preferent i el sènior B aconsegueix l’ascens a Primera Zonal

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira no va poder acomiadar la temporada davant de la seua afició amb una victòria. El conjunt alzireny va perdre contra un CD San Pedro Moixent (78-84) que visitava el pavelló Fontana Mogort amb l’obligació d’aconseguir la victòria si volia tindre opcions de pujar de categoria. Al final, el partit va resultar relaxat i distés, el típic partit de final de temporada.

Els de la Costera, que encara tenien opcions matemàtiques d’aconseguir l’ascens a autonòmica, van saltar a la pista molt més motivats i van marcar els primers avantatges en l’electrònic (0-5, 2-7), tractant d’aprofitar la velocitat en el seu joc i la superioritat dels seus jugadors en l’un contra un, davant de la passivitat de la defensa alzirenya.

Però, a poc a poc, el Nou Bàsquet Alzira va anar clavant-se en el partit i va neutralitzar el desavantatge, per a entrar en una fase de màxima igualtat, amb intercanvi de cistelles per part dels dos equips. Les defenses semblaven desaparegudes i l’encontre es va convertir en un atac constant d’una zona a l’altra. Una tímida reacció final dels alzirenys va deixar el primer quart en 20-22 per als visitants.

En el segon període, l’intercanvi de cistelles entre un equip i un altre va continuar i es va arribar al descans amb la màxima igualtat (41-40). Amb els dos equips descuidant la defensa, el joc resultava poc elaborat per totes dues bandes, sense ritme, abusant dels llançaments exteriors i de les individualitats, però molt efectiu degut a la qualitat dels jugadors que hi havia sobre la pista.

En la represa es va mantindre la mateixa tònica d’intercanvi de cistelles entre els dos equips, amb continues alternances en el marcador, però els papers es van intercanviar en els darrers minuts del període. Un Nou Bàsquet Alzira molt més inspirat va aprofitar per a donar-li la volta i anar-se’n nou punts dalt en el marcador (62-53, m. 28). Malgrat tot, els jugadors alzirenys no van acabar de trencar el partit i el Moixent va reaccionar en els minuts finals del quart (64-60).

En els instants inicials del darrer període, dues cistelles dels nostres van situar el marcador en 68-60 (m. 32), però els visitants van ser capaços de reduir el desavantatge. El partit va acabar de decantar-se del costat del Moixent gràcies a un parcial de 7-22, que va deixar el 75-82 en l’electrònic quan faltaven poc més de dos minuts per al final. Al remat, el Moixent es va acabar emportant una victòria que no li va servir per a pujar de categoria (78-84).

Amb este resultat, el Nou Bàsquet Alzira acaba la lliga en la cinquena posició en el seu retorn a la categoria de preferent, amb un balanç de 15 victòries i 11 derrotes. Una temporada molt meritòria de l’equip entrenat per Alberto Lahoz, que ha sigut capaç de plantar cara als equips de la part alta de la classificació.

Sènior Femení. Nou Bàsquet Alzira 54, CB El Verger, 23

El sènior femení del Nou Bàsquet Alzira va acomiadar la temporada amb una còmoda victòria al pavelló Fontana Mogort contra l’últim classificat, el CB El Verger, per 54-23, en un partit dominat per les jugadores entrenades per Fran Pérez “Villa” des del xiulit inicial. El conjunt alzireny va imposar la seua llei des del principi, dominant el rebot defensiu i traent ràpids contraatacs que l’equip rival no arribava a defensar. Des del primer quart, que es va tancar amb 14-2, va quedar de manifest la superioritat de les alzirenyes.

El segon parcial va transcórrer amb la mateixa tònica, excepte pel fet que el Nou Bàsquet Alzira va cometre la cinquena falta personal massa prompte i va regalar alguns tirs lliures a El Verger. No obstant això, l’avantatge va anar en augment fins a arribar al descans amb el resultat de 31-11.

En la represa, el tècnic alzireny va aprofitar per a repartir minuts entre les jugadores perquè totes pogueren disfrutar de la victòria i la resta del partit va ser un simple tràmit. El domini va resultar clar, com va quedar reflectit en el marcador final (54-23).

Amb esta victòria, el Nou Bàsquet Alzira acaba la lliga en la desena posició del seu grup, amb un balanç de 9 victòries i 15 derrotes, i amb el principal objectiu de la temporada, que no era un altre que aconseguir més victòries que la campanya anterior, acomplit.

Sènior Masculí “B”. Nou Bàsquet Alzira, 66 CB Sueca, 56

El sènior masculí B del Nou Bàsquet Alzira va certificar l’ascens a la Primera Zonal, aconseguit de manera matemàtica fa dues setmanes, amb una victòria en la darrera jornada contra el CB Sueca (66-56).

Els alzirenys, que tenien assegurada la segona plaça del grup, van saltar molt més concentrats a la pista i els primers avantatges van ser al seu favor (9-3). Però els suecans no van tardar a reaccionar i a donar-li la volta al marcador. Les dificultats per atacar la defensa en zona plantejada pel rival i les facilitats defensives que donava el Nou Bàsquet Alzira van servir per a que els visitants acabaren el primer parcial per davant (13-19).

En el segon període es va mantindre la mateixa tònica. Els problemes en atac, el baix percentatge d’encert en el tir i la falta d’intensitat defensiva llastraven el joc dels jugadors alzirenys. El CB Sueca continuava dominant el joc, amb avantatges que van arribar fins als onze punts (21-32, minut 18), i va acabar la primera part amb un còmode avantatge (24-32).

En la represa, l’enfrontament va transcórrer de manera similar al que havia sigut la primera part. El conjunt suecà es mantenia per davant (36-39, 39-41), però el Nou Bàsquet Alzira va reaccionar ens els dos últims minuts a partir d’una certa millora defensiva i d’uns bons minuts a la direcció de Salva Montalvà.

El guió del partit va canviar per complet en el començament de l’últim període. Gràcies a una millor actitud defensiva i un encert més gran en els llançaments exteriors, els jugadors alzirenys van aconseguir frenar el ritme anotador del conjunt visitant i van donar-li la volta al marcador. Els de José Borrull, que a l’inici del darrer quart perdien per 43-46, van arribar a tindre un màxim avantatge de tretze punts (63-50, minut 37), una renda més que suficient per a acabar emportant-se la victòria (66-56).

Amb este triomf, el sènior masculí B del Nou Bàsquet Alzira acaba la lliga en segona posició del grup D de Segona Zonal, amb un balanç de 16 victòries i 4 derrotes, només superat pel CB Alginet C.