Miércoles, 8 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.242 Año: 18 Noticias: 45.976 Fotografías: 108.967 Comentarios de usuarios: 125.627
EL SEIS DOBLE
viernes, 15 de julio de 2011
Clic en la foto para ampliar

La Fira de la Cervesa de Cullera atrau cada estiu a milers de turistes i veïns
Foto: Francisco García (Las Provincias)
Ver imágenes de esta noticia
1

 Què passa al nostre costat? - Notícies de la comarca de la Ribera

Compromís per l’Alcudia. Cessió de sòl públic municipal a empresa privada
La Fira de la Cervesa en Cullera oferix més de 50 marques de països com Alemanya, Japó, Holanda i Bèlgica


 

 
L’Alcudia
 

Compromís per l'Alcúdia demana a l'Ajuntament que es pronuncie contra la cessió de sòl públic municipal a l'empresa privada per a la construcció de centres escolars

 

Davant la proposta del nou conseller d'Educació, José Císcar, de posar sòl públic municipal a disposició d'empreses privades per a la construcció i explotació de centres escolars, Compromís per l'Alcúdia, per mig del seu portaveu Paco Sanz, ha presentat una moció a l'Ajuntament de l'Alcúdia per la que demana la retirada d'aquesta proposta i l'inici de la construcció urgent de centres escolars a les poblacions on aquesta necessitat és més evident amb l'eliminació dels barracons i aules desdoblades, com és el cas de l'Alcúdia on el curs passat s'instal·la el primer barracó de la història de l'Alcúdia i on hi ha diverses aules duplicades i amb alumnes per damunt de les ràtio recomanades.

Segons aquest anunci els col·legis, construïts en sol públic municipal, serien centres concertats -és a dir privats subvencionats amb fons públics- i gaudirien d'una concessió de 75 anys durant els quals serien explotats per les empreses privades, amb el pagament d'un cànon per la cessió dels terrenys públics.

Per a Paco Sanz, aquesta iniciativa suposa renunciar a l'escola pública de qualitat com la única que pot garantir la igualtat d'oportunitats entres els ciutadans i ciutadanes i substituir-la per una escola privada/concertada, on l'escola pública seria merament subsidiària d'aquesta. Suposa igualment un trencament del consens sobre la planificació del mapa escolar i l'execució del mateix.  

Darrere d'aquesta proposta es troba igualment la renúncia de la conselleria a la construcció de nous centres escolars propis. Una administració no pot deixar les seues obligacions i deixar la responsabilitat de l'educació, de manera exclusiva, a la iniciativa privada.

 Aquest model de potenciació de l'escola privada/concertada, que suposaria pràcticament duplicar el número d'escoles d'aquestes característiques no és cert que supose una major oferta o llibertat per part dels pares i les mares.

El regidor de Compromís per l'Alcúdia afirma en la seua moció que el conseller d'Educació s'oblidà esmentar els quasi 1000 barracons -913 al començar el curs que acaba de finalitzar- amb més de 20.000 alumnes que tenim al País Valencià, 148 barracons nous aquest curs passat de 60 poblacions distintes, entre elles l'Alcúdia. Cal dir que en 2004 el conseller de Cultura i Educació en aquell moment, González Pons, va afirmar que les aules prefabricades desapareixerien en dos anys.

També s'oblidà esmentar totes les aules desdoblades, 5 d'elles a l'Alcúdia, habilitades en els centres escolars ocupant espais que es venien dedicant a altres usos. Igualment no va esmentar els distints pobles, com el nostre, que porten anys demanant la construcció d'un nou centre escolar públic.

Front a aquesta proposta des de Compromís es demana la construcció dels centres escolars públics necessaris, com és el cas de l'Alcúdia, on tota la comunitat escolar està exigint la construcció d'un nou col·legi d'Infantil i Primària i l'elaboració d'un nou mapa escolar consensuat amb la comunitat educativa, que done solució a la falta de centres públics existents.

 

 

 

 

 

 


La televisió de referència en la comarca de la Ribera

Veure Ribera TV en directe
 
 
Cullera
 

Les portes del Parc de Sant Antoni acullen la XV edició de la Fira de la Cervesa. Una cita gastronòmica ineludible en les nits d’estiu i que ha estat inaugurada per l’alcalde de la ciutat, Ernesto Sanjuán, i el regidor de turisme, Manuel López.

 


El Seis Doble tiene autorización para publicar contenidos de Ribera TV.

 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

La Ribera - Comarca - Pueblos y pedaníasCulleraL'Alcúdia

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal