Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
lunes, 8 de agosto de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 D’Alzira a l’Estany en bici

“Va ser un passeig divertit, saludable, ecològic, econòmic i sostenible”


 
https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20FIJAS%20EN%20SECCIONES/Pedro%20Dom%C3%ADnguez%20Gento%20%28red%29.jpgNatura
----------------------------------------

Pedro Domínguez Gento

 

El dissabte passat anàrem en bici i sense presses des d'Alzira fins a L'Estany de Cullera, entre camps de tarongers primer i d'arrós després. Allí dinàrem en un baret del barri de pescadors prop de la platja i tornàrem tranquil·lament a mitja vesprada. I la veritat és que no patírem calor fins tornar a Alzira, cap a les 9 de la nit; va ser eixir dels camps i entrar al polígon N per rebre la galtada de calor que acumulava la ciutat per la ponentada i per tant de ciment i asfalt com en té; ací falten arbres pertot arreu i és precissament en l'estiu quan més es nota la seua falta.

En resum va ser un passeig divertit, saludable, ecològic, econòmic i sostenible. Amb un parell de banys a la Mediterrània celebràrem l'estiu i també recordàrem les víctimes de l'energia nuclear...

 

La bici és un paradigma, model i símbol,

de com han de ser les coses en una societat realment sostenible

 

La bici és el vehicle més respectuós amb les persones i el medi ambient, i el més eficient perquè consumix sols 1/3 del que consumim anant a peu i 1/13 del consumim en cotxe, per la mateixa distància recorreguda. A més té un muntó d’avantatges: és lleugera, barata, fàcil de dur i aparcar, sense presses no és perillosa per al ciclista ni per als vianants, permet gaudir de l’entorn, no consumix petroli ni esgota els recursos naturals, no provoca guerres, tampoc contamina ni estressa, no necessita de grans infraestructures que destrossen el territori, a penes ocupa espai, s’aparca en qualsevol lloc, etc. Resulta ideal per a les distàncies curtes i, combinada amb el transport col·lectiu, també per a les llargues.

I encara més, la bici és un paradigma, model i símbol, de com han de ser les coses en una societat realment sostenible. Per això nosaltres, volem fomentar l’ús de la bici, per tots els avantatges que té i també per afavorir els canvis que necessita aquesta societat caduca i insostenible per transformar-se en una altra més humana, ecològica, harmoniosa i feliç.

Tu també pots ajudar a crear aquest món nou: deixa el cotxe (o la moto) i agafa la bici. Vine amb nosaltres.



                

.-000075                                                             .-000077

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal