Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 15 de septiembre de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Notícies de la Ribera
El PP d’Algemesí no promociona suficientment l’agricultura local

Destina part dels diners que obté del camp a altres qüestions


 

A partir de la informació que hem anat recollint des de que estem en l’Ajuntament i que es troba ja publicada al nostre web, Mes Algemesí denuncia l’escàs compromís del Partit Popular d’Algemesí amb els llauradors locals, tal i com es pot veure fent una anàlisi dels pressupostos locals. Analitzant-los podem descobrir com les partides d’Agricultura i de Consell Agrari ascendeixen a 39.100 € i a 66.688’79 € respectivament. Això implica que l’Ajuntament destina uns 105.000 € a la promoció directa de l’agricultura en Algemesí. Quants dedica a “Festes Populars”? 145.500 €, quantitat que en el darrer plenari fou incrementada amb un suplement de quasi 10.000 €. En definitiva 105.000 € directament a agricultura front a 155.000 € per a festes. No es tracta de no invertir en festes sinó de prioritzar les inversions més importants i, en aquest cas, allò lògic és que entre festes i agricultura es prioritze agricultura. Les festes són importants, però el treball i futur ho és més. A més a més, cal aprofundir en el model d’”autofinançament” de les festes, tal i com s’esdevé en gran part en la Festa de Mare de Déu i de bous.

Per a Més Algemesí, doncs, allò lògic en un poble en el qual la agricultura i la indústria agroalimentària continua essent la columna vertebral de la seua economia és prioritzar les partides relacionades amb l’agricultura. És per això que considerem que l’Ajuntament d’Algemesí ha perdut totalment el nord i que l’actual equip de govern no està capacitat per afrontar l’actual situació de crisi, ja que prima els interessos electorals a la promoció econòmica i al benestar dels seus ciutadans.

Es cert que existeix una altra partida, la de Carreteres i Caminis rurals en la qual es destinen 284.000 € al conveni de millora del medi rural i 110.000 € per reposició de infraestructura agrària, però dels 284.000 €, 184.000 els aporta directament l’Estat i dels altres 110.000, 100.000 els aporta la Diputació. Això implica que l’Ajuntament sols aporta directament, pel que fa a camins rurals i a infraestructura agrària, 110.000 €. Si sumem eixos 110.000 € de fons propis més els 105.000 de les partides d’Agricultura i Consell Agrari, en total l’Ajuntament destina de recursos propis 215.000 € a agricultura i infraestructura agrària, quantitat que ens continua semblant insuficient. Però el pitjor de tot no és la escassa quantitat del pressupost que destina, sinó que utilitza quasi un terç dels ingressos que obté dels impostos dels nostres llauradors a altres qüestions. Segons figura a la previsió d’ingressos de l’Ajuntament, en el Capítol 1 l’Ajuntament espera obtenir per l’Impost de Naturalesa Rústica 315.000 €. És a dir, que l’Ajuntament d’Algemesí ingressarà 315.000 € dels nostres llauradors i sols invertirà en la promoció i millora del camp local 215.000 €. Al nostre parer en un context de crisi general com l’actual, i amb una agricultura a punt del col·lapse econòmic, que l’Ajuntament “detraga” 100.000 € que paguen els llauradors per a altres fins com sous de càrrecs, publicitat en premsa, emissió del programes de TV... resulta inacceptable i una burla al llaurador.

Més Algemesí vol fer públic davant l’opinió pública i del món agrari, l’escàs interés que tenen els actuals responsables de l’Ajuntament pel camp, que durant aquests quatre darrers anys no sols no l’han promocionat sinó que més bé s’han aprofitat econòmicament d’ell desviant recursos econòmics generats pels llaurador per a altres finalitats. Però per encobrir el seu nul compromís amb el camp han destinat 2.187 € (d’una partida de protocol, diferent a les esmentades) a un “Vi d’honor per a la setmana del camp” (anotat a la comptabilitat municipal amb data 23/05/2011), amb la única pretensió de dissimular l’escassa inversió real en agricultura. Una despesa com aquesta, a judici de Més Algemesí sols podia tenir una intenció clarament electoralista que únicament buscava, setmanes abans de les eleccions, recaptar vots d’un sector que tenen profundament marginat als pressupostos municipals. El món agrari necessita inversions reals, necessita incentius econòmics, no que se l’enganye amb amb quatre canapés.

L’agricultura d’Algemesí no necessita “vi d’honors” sinó incentius i estímuls. Hem de mirar-nos en el sector vinícola valencià que està superant els problemes del mercat espanyol augmentant les exportacions, creant marques i elaborant estratègies comercials noves. No oblidem que l’agricultura, amb tots els problemes de rendibilitat, és l’activitat que funciona com a motor econòmic d’Algemesí, ja que és la que més ocupació crea de forma directa i indirecta: recol·lecció, comerç, transport, indústria... A nivell local continua sent al capdavall la principal activitat generadora de riquesa i llocs de treball, seguida a molta distància quant a ocupació per la Ford (550 llocs de treball d’Algemesí).

És per això que Més Algemesí ha presentat per al proper plenari una moció per defensar en l’àmbit municipal, que els pressupostos de 2012 corregisquen aquesta nefasta política agrària i que, com a mínim, s’investica en la promoció d’agricultura pel que fa a fons propis –és a dir descomptant les subvencions d’altres administracions- tot el que s’obtinga dels impostos directes del camp, o, en el seu defecte, un 90% si es volen descomptar els serveis comuns municipals (administració, policia...).

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal Més Algemesí

 

 

                          
 .-000074                                                                                                                         .-000076
                           
 .-000090                                                                                              .-000111
.-000115

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

La Ribera - Comarca - Pueblos y pedaníasAlgemesí

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 15/09/2011
Pues por lo visto es generalizado. Para que luego digan que el PP hace tanto y más por la agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal