Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
viernes, 16 de septiembre de 2011
Clic en la foto para ampliar

Paco Sanz, portaveu de Compromís per l’Alcúdia
Ver imágenes de esta noticia
1

 Notícies de la Ribera
Moció sobre les mancances i deficiències d'inici de curs en els centres de l’Alcúdia

Un nou curs que comença amb barracons i classes massificades o desdoblades


 

Sr. alcalde de l’Ajuntament de l’Alcúdia:

En nom del grup municipal Compromís per l’Alcúdia li presente la següent moció per a la seua consideració, debat i aprovació, si escau, en el pròxim Ple Municipal:

El passat 9 de setembre en els centres d’Infantil i Primària de l’Alcúdia i el 14 de setembre en l’Institut Els Èvols s’inicià el curs escolar 2010-2011.

Aquest inici de curs, malgrat la voluntat del professorat de complir amb la seua tasca i d’ensenyar correctament als seus alumnes, ha estat marcat per importants mancances i deficiències en el nostre poble com a conseqüència de la política de retallades en educació aplicada pel Govern de la Generalitat Valenciana. Un nou curs que comença amb barracons, classes massificades o desdoblades i sense el nou centre d’infantil i primària demandat pel nostre ajuntament i la comunitat educativa ni amb la implantació dels cicles formatius que igualment hem demandat reiteradament.

Aquestes mancances s’han donat especialment en els col·legis Batallar i Les Comes que són els que afronten una pitjor situació.

El col·legi Batallar, centre de una línia educativa, comptarà aquest curs amb un total de 5 classes desdoblades -dos més que el curs passat- d’un total de 9, havent de prescindir de les aules destinades a Biblioteca i a Idiomes, en estar ocupades per algunes de les classes desdoblades.

Aquest centre estrenarà aquest curs un segon barracó que s’afegirà al que es va instal·lar el curs passat. El barracó que hauria d’estar preparat per al seu funcionament des del primer dia de curs, no estarà disponible fins a finals del present mes de setembre, el que ha obligat a una de les classes a instal·lar-se en el menjador escolar, que no reuneix les condicions idònies per a aquesta finalitat.

A més, una setmana després de començades les classes, encara restaven per ser anomenats dos professors o professores del cicle infantil.

El col·legi de Les Comes, centre igualment d’una línia educativa, comptarà aquest curs amb dues classes desdoblades -una més que l’any passat- , utilitzant per a impartir classes les aules d’Informàtica i d’Idiomes que no podran ser destinades a aquestes finalitats.

A més el curs s’ha iniciat amb la falta d’un professor d’Educació Física i un altre de Primària, el que ha complicat l’inici de curs.

També l’Institut dels Èvols ha començat amb la mancança de tres professors de la plantilla.

Una part important de les deficiències i mancances del nostre poble es donen per l’absència d’un nou centre d’infantil i primària que el nostre poble porta anys reclamant. Són 7 en aquests moments les aules desdoblades a l’Alcúdia -pràcticament un col·legi que el configuren 9 unitats- i moltes les aules massificades amb un nombre excessiu d’alumnes.

Aquesta situació de deficiències i mancances s’uneix a altres que afecten de manera generalitzada a l’escola pública valenciana i que han sigut denunciades per sindicats d’ensenyants i per associacions de mares i pares d’alumnes. Entre altres la reducció dels programes de Compensatòria i d’Acompanyament i l’augment de les ràtios per damunt d’allò establert tant en Educació Infantil, com en Primària o Secundària que suposen una pèrdua de qualitat del nostre sistema educatiu.

Aquest panorama forma part dels atacs a l’Escola Pública que en distintes comunitats s’està portant a cap i que al País Valencià es concreten en l’anunci de la Conselleria d’Educació de promoure Centres d’Iniciativa Social, cedint terrenys i sol públic per a la construcció de centres de gestió privada, en un intent d’afavorir descaradament l’ensenyament privat subvencionat.

Es per això que proposem al plenari l’adopció dels següents acords:

Traslladar a la Conselleria d’Educació el malestar de l’Ajuntament pels problemes de principis de curs, tant d’infraestructures com de professorat.

Demanar a la Conselleria d’Educació la solució urgent de totes les mancances i deficiències exposades anteriorment i que afecten de manera especial als col·legis Batallar i Les Comes.

Reiterar l’exigència de construcció d’un nou centre públic d’educació infantil i primària als terrenys cedits per l’Ajuntament així com la posta en funcionament dels Cicles Formatius prevists en l’Institut d’Ensenyament Secundari.

Paco Sanz

Portaveu de Compromís per l’Alcúdia
 


 

                          
 .-000112                                                                                                                                  .-000079
                          
.-000056                                            .                                                                                                .-000065
                           

.-000071                                                                                                                              .-000072


 



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

La Ribera - Comarca - Pueblos y pedaníasL'Alcúdia

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal