Martes, 21 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.255 Año: 18 Noticias: 46.080 Fotografías: 109.084 Comentarios de usuarios: 125.664
EL SEIS DOBLE
lunes, 21 de octubre de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 ‘L’aventura de llegir’, del CEIP Alborxí d’Alzira, seleccionada en el “XI Encuentro de la Red Estatal de Ciudades Educadoras” Gandía 2013

El programa comptava amb la intervenció de ponents de prestigi acadèmic i científic


 

. -000211
t#empesta20130410

Dins del “XI Encuentro de la red estatal de Ciudades Educadoras” celebrat recentment a Gandia en la primera jornada dedicada al tema de la lectura i la promoció lectora, l’experiència L’aventura de llegir del CEIP Alborxí, prèviament seleccionada per un comité científic, va ser exposada en representació de la ciutat d’Alzira. El CEIP Alborxí compartí taula amb les experiències de les ciutats de Barcelona, Els programes de difusió cultural i de la lectura de les Biblioteques de Barcelona: formant lectors i ciutadans, i d’Avilés (Astúries), El club de lectura: una habitación propia.

L’encontre, que tingué una conferència inaugural a càrrec d’Adela Cortina, catedràtica d’Ètica de la Universitat de València i directora de la Fundació Étnor, va ser inaugurat oficialment per l’alcalde de la ciutat de Gandia i la consellera d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, M. José Catalá. Hi assistiren nombroses persones en representació de les ciutats participants –polítics, tècnics municipals d’educació, psicopedagogs–, com també docents i estudiants universitaris. S’ha de destacar que el programa comptava amb la intervenció de ponents de prestigi acadèmic i científic com Santiago Yubero, Luis González Martín, Marcela González Gross, Martí Dominguez i Jorge Wagensberg, entre altres. I, entre les ciutats amb experiències seleccionades, hi havia Sevilla, Sabadell, Tarragona, Mislata, Madrid, Granollers, Vila-real, Saragossa, Gandia i Ontinyent. A més del tema del foment de la lectura es tractà també, en la segona jornada, el tema de la salut i els estils de vida saludable i, en la tercera, el tema de les noves tecnologies i la ciència.

L’experiència del CEIP Alborxí va ser molt ben valorada pels assistents i exposà resumidament les activitats que des, del curs 2003-2004, es porten a cap amb el projecte titulat L’aventura de llegir i, sobretot, es relacionaren les fetes en els últims cursos escolars. L’exposició, després de fer la justificació del projecte i d’exposar els objectius de l’experiència, es centrà en les activitats agrupant-les en nou apartats: la lectura present i protagonista en tots el projectes, celebracions i efemèrides del centre; la biblioteca com a centre d’investigació i lectura, l’animació lectora en Infantil, les sessions setmanals d’animació a la lectura que es fan els dijous, el pla de foment de l’escriptura, el pla de lectures a l’aula, les celebracions relacionades amb el llibre i la lectura, la col·laboració amb altres entitats i el municipi com a espai cultural i educatiu.

Els membres del claustre que acudiren a la primera jornada i que van ser els encarregats de donar a conéixer l’experiència en representació de tot el professorat del CEIP Alborxí –autèntic artífex del projecte pel seu entusiasme i professionalitat– van estar acompanyats en tot moment per la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, Anabel Juárez, i pel tècnic municipal del departament d’educació, els quals mostraren la seua satisfacció i agraïment per la participació del CEIP Alborxí i per haver representat dignament a la ciutat d’Alzira.

CEIP Alborxí

 


                          
.-000155                                                                                                                    .-000168

                           
 .-000170                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000157





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal