Lunes, 4 de marzo de 2024 Edición diaria nº 6.177 Año: 17 Noticias: 45.559 Fotografías: 108.353 Comentarios de usuarios: 125.475
EL SEIS DOBLE
jueves, 14 de noviembre de 2013
Clic en la foto para ampliar

Guanyadors de la pasada edició del concurs
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Associació Cultural Falla Plaça Malva d’Alzira ha organitzat el XVI Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil

Per a alumnes de 1r i 2n d’ESO; 3r, 4t, 5é i 6é de Primària


 

. -000211
.-000252

Un any més, amb la intenció de donar suport al treball exemplar del professorat en la tasca difícil de promoure la lectura i de fer millorar l’expressió escrita de l’alumnat, l’Associació Cultural Falla Plaça  Malva hem considerat oportú convocar per setzena vegada el concurs de narrativa infantil i juvenil adreçat als escolars d’Alzira.

Ens anima una intenció que té objectius molt diversos. D’una banda, pretenem que els escolars de la nostra ciutat escriguen i lligen més, sobretot en la nostra llengua. Aportem, d’aquesta manera, el nostre reclam per a avançar en la promoció i ús del valencià, ja que incitem a redactar contes i històries plenes de fantasia i d’emocions.

Per una altra, el concurs d’enguany també té com a objectiu, a més de fomentar la creativitat literària a través de l’expressió escrita, motivar la imaginació i la conscienciació social dels infants i dels joves, perquè volem que les seues històries de ficció es plantegen què passaria si els grans personatges dels contes i de la literatura en general –com ara Peter Pan, la Caputxeta o Esclafamuntanyes– ens visitaren en l’actualitat i contemplaren el nostre món real. Com reaccionarien? Comprendrien les injustícies que es donen? Ens ajudarien a superar els conflictes? 

Pensem que, amb l’excusa i la motivació del concurs, el professorat –a qui volem agrair per endavant la seua col·laboració– té l’oportunitat de treballar amb l’alumnat una temàtica interessant que es pot abordar des de diverses àrees curriculars. I tot això d’una manera entretinguda, ja que es proposa l’ús de la ficció.

Per tant, una vegada més, volem afegir-nos a la planificació de les activitats de l’Agenda Educativa d’Alzira que, des de fa anys, es porta a cap impulsada per la regidoria d’Educació en col·laboració amb altres regidories i entitats socials i culturals de la nostra ciutat. A més, hem de remarcar que els treballs guardonats seran publicats en el pròxim llibre infantil de la Falla Plaça Malva 2014.

Esperem, amb il·lusió, que la convocatòria aprofite per a descobrir inquietuds a futurs escriptors i escriptores, ja que, amb aquest concurs, oferim als escolars d’Alzira una plataforma de projecció pública com és l’Associació Cultural Falla Plaça Malva. Des d’ací, farem conéixer les seues produccions i participaran en una activitat que disposa de la col·laboració d’altres entitats, d’institucions i de personalitats de l’àmbit cultural alzireny, les quals han fet possible, un any més, que el XVI Concurs de Narrativa siga una realitat.

 

Bases de participació

Poden participar-hi tots els escolars d’instituts, escoles públiques, concertades i privades d’Alzira que durant el curs 2013-2014 estiguen en els nivells educatius en què es classifiquen les categories dels premis d’aquest concurs.

Els treballs han de ser escrits en valencià i en la modalitat de narrativa (conte o narració breu). El tema serà lliure, però les històries tindran com a condició la participació d’un o més d’un personatge de ficció procedent de les narracions de la literatura popular o culta més coneguda. Com a punt de partida llancem la pregunta: què passaria si els personatges dels contes ens visitaren en l’actualitat? Es valorarà la creativitat i coherència dels escrits.

Els treballs s’han de presentar a la Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil), carrer de les Escoles Pies, 4, de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h i de dilluns a divendres de 10 a 14 h, fins al dia 22 de novembre de 2013, amb un lema que els identifique i acompanyat d’un sobre tancat amb la butlleta amb les dades següents: nom, cognoms, curs, centre, adreça, telèfon i lema del treball.

L’extensió dels treballs ha de ser d’un mínim d’1 full i d’un màxim de 5 fulls, manuscrits o mecanografiats, escrits a una cara, i amb una presentació bona. Els fulls de la narració s’han de grapar amb un de presentació al davant, en què hi haja el títol de l’obra i el lema o pseudònim amb què es presenta el treball. A més, els treballs s’han de presentar per duplicat (original i còpia).

 

Es convoquen les categories següents:

Per a alumnes de 1r i 2n d’ESO.
Per a alumnes de 5é i de 6é de Primària.
Per a alumnes de 3r i 4t de Primària.
 

Es concediran els premis següents per cadascuna de les categories:

1a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma, i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

2a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, i un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma, i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

3a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, i un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma, i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Premi especial: Un obsequi per gentilesa d’APPinformática.com i llibreria” Trentacinc formiguetes”, a l’escola o l’institut amb el nombre proporcional de treballs presentats més gran. És a dir, es tindrà en compte el nombre d’alumnes inscrits oficialment al centre en relació amb el nombre de treballs que hi participen.

El jurat es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels premis si la qualitat dels treballs presentats així ho requerira.

 

El veredicte del jurat i el lliurament dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc el dijous dia 12 de desembre de 2013 a les 19,30 hores a la Casa de la Cultura.

Els treballs no premiats podran ser arreplegats a partir del dia 20 de gener de 2014 en el Departament d’Educació, carrer Rambla, s/n. Les obres no arreplegades en el termini d’un mes, quedaran en propietat de l’Ajuntament d’Alzira.

La participació en aquest concurs pressuposa l’acceptació d’aquestes bases. Qualsevol discrepància o interpretació d’aquestes serà resolta pel jurat i la resolució que en faça serà inapel·lable.

Els treballs premiats passaran a ser propietat de la comissió organitzadora que els podrà editar en qualsevol publicació pròpia o gestionada amb una editorial.

Associació Cultural Falla Plaça Malva                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000189                                                                                                                                 .-000084


 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasConcursos, Premios y Becas
CulturaLiteratura
FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal